Sok helyet kér a konzolos Microsoft Flight Simulator

  • Írta: Baloo
  • 2021. július 19.
  • Hardver
Napokon belül landol konzolokon a Microsoft Flight Simulator, aminek a leszállásához jobb, ha már most elkezdenek helyet felszabadítani az Xbox-tulajok, hiszen nem éri be kevés területtel a repülőszimulátor.

Július 27-én végre Xbox Series X/S-re is berepül az elképesztően részletes és látványos Microsoft Flight Simulator. A szépségnek azonban ára van, és mint az a napokban kiderült, ezt bizony a konzolok tárhelye az elsők között fogja megtapasztalni.

Nemrég ugyanis néhány lelkes rajongó, miközben az Xbox Store oldalát bújta, rábukkant, hogy közel 100 GB-ot rabol majd el a játék a konzolunk tárhelyéből. Ez a szám ráadásul csak az alapváltozatra vonatkozik, és annak függvényében, hogy Xbox Series X-en vagy Xbox Series S-en játszunk, még akár több is lehet.

Érdemes megemlíteni, hogy fejlesztőknek utólag a PC-s verziót is sikerült összepréselniük, szóval azért van némi remény, hogy idővel ugyanez megtörténik majd a konzolos változattal is. Mindenesetre, amíg erre várunk, addig talán az lesz a legjobb, ha mindenki szabadít fel bőven helyet a leszállópályán.

12.
delphijos
#11: És több periféria is támogatott:

Microsoft Flight Simulator fully supports Xbox gamepad, keyboard and mouse, Thrustmaster T.Flight Hotas One, Thrustmaster T.Flight Rudder, and HORI HOTAS Flight Stick for Xbox One. New, Xbox-compatible peripherals will be announced soon, but we cannot share any further details at this time.
11.
Zuzmo
#10: 1) Xboxon is van egér, billentyűzet támogatás, ha inkább azzal szeretnéd irányítani
2) Skálázni tudod a realizmust és az assziszt rendszereket
10.
NemecsekErno
Kiváncsi vagyok egy alapvetően PC-re készült sorozat, amin minden kis bisz-baszt külön kellett állitgatni annó, mielött a gép mégcsak fel sem szállt, hogy fog menni konzolon.

Vagy ott arcade-ot csináltak belőle?
9.
Helium Prime
#8: Majd így!

https://www.theverge.com/2021/6/16/22536418/microsoft-xbox-series-x-games-on-xbox-one-xcloud-streaming
8.
adamsfamily
"Ez a szám ráadásul csak az alapváltozatra vonatkozik, és annak függvényében, hogy Xbox One-on vagy Xbox Series X/S-en játszunk még akár több is lehet."

Xbox one-ra ez meg se jelenik,de ezt legalább négyszer elmondták az elmúlt 1 évben.
7.
dareal
igen, az alap ~100 gigat konnyeden fel lehet hizlalni akar 200-ra is (vagy tobbre :))
bar boxra csak marketplace addonok lesznek telepithetoek (amiben jelenleg nincs freeware szekcio), igy az igazan meretes addonok nem is lesznek meg elerhetoek. de amint megnyilik az ut a freeware addonoknak is marketplace-en belul, akkor elerhetoek lesznek az igazan meretes kiegeszitok is photometric sceneryk sokat foglalnak, 3-10 giga korul, sima kis repterek 100-500MB, kozepes repterek 500-1GB, nagyobb repterek 1-10GB. varos sceneryk is par gigat lefoglalnak, a repulogepek is foglalnak helyet, illetve igen, ott vannak a world update frissitesk is. szerencsere a box tarhelye bovitheto.
6.
GAMEROD
#5: Már 2 hónapja kevesebbet foglal gépen. Ettől még rendszeresen jönnek a havi frissítések, hibajavítások, world update-k, azóta már jött kettő, darabonként 30GB mérettel, és még vagy 3 évig legalább jönni fognak a táblázat szerint, úgyhogy ne bízz vakon a twitterben, hacsaknem konzolokon egy végletekig butított verzió jön ki.
5.
Bluverkill
#1: Pont most volt hír hogy kevesebbet fog foglalni gépen is. :) 170 helyet 90gb.... De persze én casual vagyok... Nem csak fröccsögni kéne hanem néha ránézni a Twittere is. :)
4.
GAMEROD
#2: Modok, marketplacen nem nagyon szeretnek légitársaságokat reklámozni.
A festéseket Liveries megapack v12 néven, a stabil de féligmeddig valós járatok: ivao_x-csl.zip, ha bátrabb vagy akkor több valós járat és kinézet: Corsten´s DIY live traffic mod (2.1), ezt nehezebb telepíteni, meg tönkrevágta nálam az A320 navigációját. Idővel jönnek fejlettebbek is, szerintem az ivao féle egyelőre elég.
3.
GemForge
Aki az ilyesmit szereti, annak ez nem lesz probléma sztem.
2.
Gerzson95
#1: A reális festéseket és a reális járatokat hol találom? Modot húztál le vagy megvásároltad marketplacen?
1.
GAMEROD
Lesz az majd több is idővel, nálam cirka 220GB eddig. Igaz ebből jó sokat elfoglalnak a valós légitársaságok festései, meg hogy a Live Traffic-ban tényleg olyan repülőgép és olyan festéssel szálljon le mint valójában. (Tehát nem egy szaros kis Cessna száll le Boeing helyett). Meg majd ha jönnek a hiányzó dolgok, évszakváltozás például, hogy ősszel tényleg őszi táj legyen - na meg majd a vásárolgatás a Marketplace-ben is rátesz egy lapáttal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...