Búcsúzik a Forza Motorsport 7

  • Írta: fojesz
  • 2021. július 30.
  • Gyászhír
Link másolása
A Turn 10 bejelentette, hogy a Forza Motorsport-sorozat legutóbbi felvonása az életciklusa végéhez ért, így szeptember közepétől nem vásárolhatjuk meg többé a versenyjátékot, és az Xbox Game Pass kínálatából is kikerül az anyag.

Életciklusa végéhez ért a Forza Motorsport 7, így a játékot szeptember 15-től már nem vásárolhatjuk meg, és értelemszerűen Xbox Game Pass-előfizetéssel sem játszhatjuk többé. Az anyag ettől függetlenül elérhető marad azok számára, akik már megvették, és az online funkciók támogatása sem szűnik meg.

A készítők azoknak is szeretnének kedveskedni, akik még az utolsó pillanatban lecsapnának a játékra, ők most 75 százalékkal olcsóbban vehetik meg az autóversenyt. Azok sem járnak pórul, akik alapvetően Game Pass-előfizetőként játszottak vele, de valamelyik DLC-t megvették: ők augusztus 2-ig kapnak egy kódot, amivel ingyenesen magukévá tehetik az alapjátékot.

A Forza Motorsport 7 egyébként már négyéves, a régebbi Forza-játékok árusításával pedig rendre felhagy a Microsoft. A mostani bejelentés azért lehet furcsa, mert a Forza Motorsport-széria következő részéről még mindig nincs konkrét infónk - idén egy újabb Horizon-játékot kapunk majd.

20.
20.
semike
#18: Xbox marketplace-n fent van az összes régi NFS.
Carbon,Shift,HP,MW,Pro Street,Run…
Szóval igen, kapható elég sok….
19.
19.
adamsfamily
#16: Need for speed-ben nincs közel 800 autó.Valószínüleg ez az oka,hogy tovább van fent store-ban,de azokból se lehet mindet kapni.
18.
18.
godach
#16: És mégis hol lehet kapni az összes NFS-t? :D
Most ezen azért jót mosolyogtam, és most tényleg nem a régi részekre gondolok, de már a 2012-es Most Wanted előttiről sem nagyon tudok, hogy be lehet szerezni.
17.
17.
GemForge
Lehet itt elméleteket gyártani, de ez sima üzletpolitika sztem. Bejelentik és akik pánilba esnek, akik csengetnek még egy utsót drágájér. Akik meg lemaradnak, azok úgy csapnak majd le az új Horizonra, mint gyöngytyúk a takonyra. Persze dágájér. Ezt már a kutya sem vette, most biztos hogy ekkora hírverés mellett megnő az érdeklődés. Jó fej a Ms? Ja persze a tulajdonosokkal és a részvényesekkel. Aki mást hisz az téved.
16.
16.
Anti4730
#14: Akkor hogy lehet megis, hogy az osszes need for speedet lehet kapni meg? Azoknak nem jar le a licensz vagy mi? Tisztaban vagyunk vele hogy kell fizetni az autokert a jatek kiadojanak, nade negy ev utan maris lekerul? Egyaltalan nem hiszem hogy az lenne a magyarazt hogg sokba kerul nekik fenttartani a jatekot, foleg egy olyan cegnek mint a microsoft ami ket kezzel szorja a penzt mostanaban.
15.
15.
Őrnagy
#10: Ezen már én is gondolkodtam.
14.
14.
crytek
#13: A rossz az hogy sokan ilyet kérdeznek és nincsenek tisztában hogy épül fel egy játék..

Jófelségből egy cég se fog olyan játékot tartogatni ami teszem azt még elvétve hoz évi 1 millió $-t mikor a licenszek ennek a többszörösei is lehetnek (fingom sincs csak írtam egy összeget) Egy kiadó sem jótékonysági szervezet. Mondjuk az is érdekes hogy 4 éves game után "sírnak" aki eddig nem vette meg azt nem is igen érdekelte.
13.
13.
Ps fanboy
12.
12.
adamsfamily
#11: Szerintem nincs hivatalos magyarázat.Eddig az összes résznél eljátszották ezt.Valószínüleg az a helyzet a kulisszák mögött,amit crytek is írt,hogy lejárt az autókra a licensz.
Néhány évvel ezelőtt az Alan Wake került le a Steam-ről,hasonló okok miatt.Ott a zenék licensze járt le.
11.
11.
Dízel
Mi a hivatalos magyarazat miert szuntetik meg az eladasat? Oke 4 eves jatek nem fogy ugy mint egy uj jatek vagy az 1 eves, de ha azert veszik az emberek mert hat minosegi game akkor azert az is profit nem? Vagy olyan sok penzuk van hogy mar nem kell tobb? (Ironia)
10.
10.
Ps fanboy
#5: És miért nem a márka tulajdonosok fizetnek a játék kiadónak elvégre reklám nem?
9.
9.
crytek
#8: Mert gondolom ezzel álltak úgy hogy kész és kiadhatják.. Jön majd a motorsport 8 is talán jővőre
8.
8.
delphijos
#7: Az FH egész más stílus, és a Horizon 4 egy évvel a FM7 után jött. Nekem továbbra is fura, hogy mért ehhez ( FH ) jön elöbb új rész. Ez az "akiket érdekelt" meg olyan fura szöveg, mintha kizárólak "veteránok" lennének a játékos társadalomban. Ezzel az erővel, a FH-ból minek jön új rész ?
7.
7.
crytek
#6: Ott a Horizon 4, jön a Horizon 5 és ott van a sok régi... akit érdekelnek már mindegyik megvan neki így senkinek nem fognak nagyon hiányozni. Még mindig egy 4 éves játékról beszélünk. Ennyi rész után nem hiszem hogy bárkit is váratlanul ér az eltávolítása
6.
6.
delphijos
#5: Ez igaz, és egyet értek, de tényleg fura hogy ezt úgy, hogy a következő résznek se híre se hamva....
5.
5.
crytek
#4: Mi vicc? A játék valós autókkal és valós márkákkal logokkal stb-vel van tele.
Ez nem úgy működik hogy fogod magad és azt teszel a játékodba amit elképzelsz. Minden márka/logo/név valaki tulajdona. Ha te akarod használni fel kell ezeket keresni és csengetni nekik komoly milliókat hogy használhasd már ha engedik.
Szóval egy ilyen game ahol többszáz autó licensze van jelen kurva drága.. És nem mellesleg 4 éves a ciklus amikor legyalulják őket a store.ból.
Más játéknál pl zenéket szedtek ki az eredeti játékból mert ott is lejártak a jogok és a kiadó nem akarta meghosszabbítani a szerződést. Ezek a több éves címek már nem termelnek annyi pénzt mint amennyibe a licensz megújítása kerülne így leszedik.. de te ki megvetted a végtelenségig nyomhatod.

Egyébként a MS kedveskedik a felhasználoknak mert aki game passba tolta a játékot és eközben vett hozzá DLC-t az megkapja ingyen az alapjátékot!
4.
4.
Anti4730
#3: Jo most nezem a hatot meg az otot nem lehet mar kapni, de igy hogy meg be sem jelentettel a nyolcat, hogy lehet kivonni? Meg harom ev utan eltuntetni egy jatekot kesz vicc..
3.
3.
Anti4730
Ezt nem ertem, ugy tudom meg kaphato a forza otodik meg hatodik resze is nem? Meg amugyis mi ez a baromsag, hogy egy jatekot kivisznek a piacrol harom ev utan??
2.
2.
crytek
Jó drága még így is :(
Azt hittem rátolnak majd erre is 85%-os offot mint anno a Motorsport 6-ra :(
1.
1.
delphijos
Én ezt mondtam hogy ha már új Forza, szerintem fontosabb lett volna ebből kihozni előbb az újat mint a Horizon-ból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...