Az eFootball első változata „szinte csak demó” lesz

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 4.
  • Hír
Link másolása
A Konami és az eFootball maga mögött hagyja a Pro Evolution Soccer címet, és free-to-play modellre vált idén ősszel. A kiadó szerint az első változat bizonyos értelemben csak egy demó lesz, a tartalom java később kerül majd bele.

Néhány hete tudtuk meg, hogy új irányt vesz a Pro Evolution Soccer-sorozat: ősztől eFootball néven kereshetjük, és átáll a folyamatosan frissülő, free-to-play modellre. Ezt az új változatot valamikor ősszel vehetjük majd először kézbe, és azt eddig is tudtuk, hogy kezdetben jelentősen kevesebb tartalom lesz benne, amit majd szépen-lassan bővítenek ki a fejlesztők.

Ez persze kérdéseket ébresztett a széria rajongóiban, a leggyakrabban előkerülőkre pedig az eFootball Twitterén válaszoltak. Így például megerősítettek, hogy az ősszel megjelenő változat sok szempontból olyan lesz, mint egy demó: mivel mielőbb a játékosok elé akarják tárni az új játékot, ezért korlátozott számú csapattal és móddal indítják el.

A fejlesztők megnyugtatnak mindenkit, hogy hiába lesz mobilokon is játszható az eFootball, ez nem azt jelenti, hogy egy mobilokra készített alkotást tesznek át konzolokra és PC-re, tehát a next-gen grafika nincs veszélyben. Lesz ugyan cross-play a játékban, de több szűrő is lesz, amellyel hely és platform alapján kereshetünk ellenfeleket. Illetve az is kiderült, hogy már induláskor sem lesz mikrotranzakció a játékban: lutrizás helyett a Match Pass-rendszeren keresztül szerezhetjük meg majd kedvenc focistáinkat.

Az eFootball PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Series X/S-re, valamint iOS- és Android-eszközökre fog megjelenni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...