Alaposan bevásárolt az Embracer Group

  • Írta: Baloo
  • 2021. augusztus 5.
  • Biznisz
A Gearbox Entertainment felvásárlása után tovább folytatta a stúdiók bekebelezését az Embracer Group, ami ezúttal hét újabb csapattal bővítette a portfólióját - köztük olyan nevekkel, mint például a 3D Realms vagy a Ghost Ship Games.

Hatalmas felvásárlással indította az évet az Embracer Group, hiszen február elején magukba olvasztották a Gearboxot, de a csapat étvágya továbbra sem csökken, és most újabb hét stúdiót vásárolt összesen 315 millió dollár értékben.

A már így is tekintélyes méretű cégcsoport ezúttal a Duke Nukem megalkotásáért is felelős 3D Realms csapatára, a jelenleg épp a Gravent hegesztő Slipgate Ironworksre és a Deep Rock Galactic fejlesztőire, a Ghost Ship Gamesre csapott le. Ezek mellett pedig még csatlakozott a cégóriáshoz a Force Field nevű VR-stúdió, az Easy Trigger, a Digixart és a mobilos Crazy Labs is.

4.
Matt8888
#2: Értem és köszönöm a válaszod!

#3 - Alapvetően pont ezért kérdeztem rá, mert a Duke címnél volt még anno a 2001-es build, ami még a mai napig bejön a leakek alapján. Bár nem sok esélyt látok rá, de figyelemmel kísérem az híreket, hogy merre halad a dolog.

Olvastam, hogy a gearbox egyik fejese közölt le hasonlót, hogy a jogokat igyekszik megszerezni és kiadni egyfajta "bónusz" képpen a meglévő Forever-höz, mint retro DLC. Én személy szerint örülnék neki, de a valóság nyilván más.
3.
Heldengeist
#2: Igazán kíváncsi lennék egy új Duke-ra egy olyan csapattól, amelyik érti a 3D-t, meg úgy általában a Duke3D-Shadow Warrior-Blood triót. a Duke és a SW folytatásából is az látszik tisztán, hogy a 3DRealms+GearBox nem igazán tudta aktualizálni a Duke-ot, a Flying Wild Hognak meg lövése sincs, mi volt a SW lényege.
2.
Neotechtr
#1: Ha valaki egy olyan jogi körülmény alá egyesíti a különböző fejlesztőcsapatokat, hogy ebből a szempontból semmi akadálya egy bármilyen folytatásnak, akkor a lehetőség adott, igen.

De azért azt a folytatást meg is kell előbb csinálni és nem hiszem, hogy holnap lesz a Duke Nukem 5D megjelenési dátuma.
1.
Matt8888
Ilyenkor ezt lehet úgy érteni, hogy az egyes címek jogai is átvándorolnak?
Tehát teszem azt, hogy ha egy címnek csinálnak folytatást akkor megtehetik?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...