Bemutatkozott a Call of Duty: Vanguard

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A korábbi ígéreteknek megfelelően az Activision ma bemutatta az idei Call of Duty-epizódot. A szivárgások és a teaserek után már nem meglepetés, hogy a játék a Vanguard alcímet viseli, és a második világháború idején játszódik.

A korábbi pletykáknak megfelelően november 5-én fog megjelenni a Call of Duty: Vanguard, méghozzá PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. A játék fejlesztését a Sledgehammer Games vezényli ezúttal, és a srácok előző munkájához hasonlóan ez is a második világháború idején játszódik majd.

Az első bemutató alkalmával a Special Forces eredetét elmesélő single player kampány kapta a főszerepet. Ez egy brit, egy amerikai, egy szovjet és egy ausztrál katona szemszögéből mutatja be a háború borzalmait, akik a történet során egy különleges egységgé alakulnak majd, aminek Németországba vezet az útja, hogy levadássza Hitler utódját. Habár a sztori fikció, a főhősöket valódi személyekről mintázták, a készítők célja pedig az, hogy emberi történeteket mutassanak be "kortárs lencsén" keresztül. Ahogy az első trailerből is kiderül, a katonai szakértők közreműködésével elkészített sztorimód a nyugati, a keleti, a csendes-óceáni és az észak-afrikai hadszíntérre is elkalauzol minket, a fejlesztők pedig igyekeztek változatos helyszíneket keresni, és a vízválasztó csatákra fókuszáltak elsősorban a tervezéskor.

A Sledgehammer a kampányon kívül kooperatív és kompetitív játékmódokat is ígér, de ezekről nem sok szó esett egyelőre. Az biztos, hogy a multi húsz pályával rajtol majd, és kapunk egy új, Champion Hill nevű játékfajtát is, amely a battle royale és a Gunfight szerelemgyereke lesz, és 1v1, 2v2, valamint 3v3 felállásban játszható majd. Ha minden igaz, erről hamarosan többet is megtudunk: habár a trailer egyelőre csak a nyílt - kezdetben PlayStation-exkluzív - bétát reklámozza, egyre több jel utal arra, hogy a Sony konzoljain egy alfateszt is várható a jövő hét folyamán, ez pedig pont a Champion Hillre fókuszál. Erről valószínűleg a Gamescomon hullik majd le a lepel, ahol egy, a kampányt megörökítő gameplayre biztosan számíthatunk.

A Gunsmith visszatér, ahol a lőszerek típusába és a ballisztikába is lesz beleszólásunk, játék közben pedig izgalmas újdonság lesz, hogy bizonyos felületeken a Rainbow Six: Siege-hez hasonlóan lyukat üthetünk.

Nem maradunk zombimód nélkül ezúttal sem, ezt a részét azonban a téma szakértője, a Treyarch fejleszti majd a játéknak, míg a Raven a Warzone integrálását felügyeli, és egy második világháborús pályát is készít a battle royale-ba - ezzel kapcsolatban már egy Warzone-metaverzumról beszélnek a fejlesztők, amelyben megférnek majd egymás mellett a Modern Warfare, a Black Ops - Cold War és a Vanguard tartalmai is. Az új rész egyébként megújult anti-cheat rendszert hoz majd magával.


(Érdekesség: valószínűleg a mostanában zajló pereskedések következménye, hogy a fenti trailerben - a jogi apró betűs részt leszámítva - nem említik az Activisiont, és a cég logója sincs feltüntetve benne.)

8.
8.
r3dman
Cold Wartol csak jobb lehet.
6.
6.
Matt94
Játszottam a WW2-vel és nekem olyan volt mintha nem is cod lenne, nagyon rossz volt, az első cod amit kifejezetten utáltam volt játszani. A régieket pedig imádtam, az első és a második rész nagyon jók voltak.
4.
4.
Neo1989
Csal olyan tankos részt ne tegyenek bele mint a WW2-be és nálam minden ok lesz.
2.
2.
Gerzson95
Amikor máf arra is lusták, hogy egyedi alcímet találjanak ki a játékuknak. Ezért nálam mínusz ponttal indul. :D

https://www.google.com/search?q=medal+of+honor+vanguard&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=ivsn&sxsrf=ALeKk037yhEJ2RZrXxswSahvlTZTG9WsLA:1629403382934&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj_7tbO8L3yAhWuh_0HHUB7AaQQ_AUoAXoECAIQAQ
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...