GC 2021: Év végén jön konzolokra az xCloud

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 24.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft sosem csinált titkot belőle, hogy a konzolokon is elérhetővé tenné az Xbox Cloud Gaminget, most pedig azt is elárulta, hogy az év végén élesítik majd a szolgáltatást az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetők számára.

Az Xbox Cloud Gaming (leánykor nevén xCloud) jelenleg a mobilosok és a PC-sek kiváltsága, hamarosan azonban az Xbox One- és az Xbox Series X/S-tulajok is hozzáférnek majd, amennyiben előfizettek az Xbox Game Pass Ultimate-re. A Microsoft a gamescomos műsorában jelentette be, hogy idén karácsonykor tervezik bevezetni a felhős játékot a konzolokon, a tesztelés pedig ősszel veszi kezdetét.

Kezdetben több mint száz címhez férhetnek majd hozzá az Xbox-tulajok így, a dashboardon pedig egy kis felhő ikon jelöli majd, hogy az adott játék élvez-e xCloud-támogatást. És hogy mi értelme ennek? Nos, az Xbox One esetében viszonylag triviális a magyarázat, hiszen ezzel az előző generációs konzol lényegében képessé válik arra, hogy lejátssza az új generációs címeket. Eközben az Xbox Series-gépek játékosait a hosszú és felesleges letöltéstől kíméli meg a rendszer: így ők könnyedén, szinte várakozás nélkül kipróbálhatják a legújabb játékokat (1080p-ben, 60 fps mellett), majd eldönthetik, hogy belevágnak-e a natív verzió leizzadásába.

A Microsoft egyébként azt is megerősítette, hogy már dolgoznak a Microsoft Flight Simulator felhős verzióján.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

9.
9.
crytek
Mivel nincs hely a Series X-en elkezdtem nézegetni a felhős felhozatalt.
Eddig két játékot néztem

Doom - Ehhez nem ajánlott ,nem hogy mobilokon ,de otthoni gigabites nettel sem. Érezhetően fos a célzás

Gears Tactics - A körökre osztottság miatt ehhez király a felhő nem érezni semmit. Most ezt tolom majd..egész jó lett a játék
8.
8.
zoe9
Backward Compatibility után jön a Forward Compatibility :D
7.
7.
#6: 4K@30 fps igény esetén a One X a jobb, míg 1440p@60 és gyors töltési időkre való igény esetén a Series S a jobb. Jelenleg ugyan azok a játékok futnak mindkettőn, de a SS erősebb sebességben, míg a One X felbontásban.
6.
6.
Zuzmo
#5: One X-ről Series S-re lehet, hogy nem éri meg.
5.
5.
szinkron
Az is hulye, aki nem vesz egy series s-t. Csudagep.
4.
4.
Ooorky
Kérdés mennyiért tudnám elsózni a ps4 slim-et.
3.
3.
Ooorky
#2: Én most gondolkozok a vásárlásán, 60k környékén már beszerezhető felénk.
2.
2.
Őrnagy
#1: De jó, hogy nem váltottam next genre. Most már kivárom azt, amikor nem is kell konzol. Addig csak kihúzza valahogy az XOX-em.
1.
1.
Quote:

"az Xbox One képessé válik arra, hogy lejátssza az új generációs címeket. Az Xbox Series-gépek letöltés nélkül kipróbálhatják a legújabb játékokat, majd eldönthetik, hogy belevágnak-e"

End quote.

Köszi <3 Phil <3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...