Íme, a Games with Gold augusztusi felhozatala

  • Írta: Baloo
  • 2021. augusztus 27.
  • Akció
Link másolása
Napokon belül átlépünk az őszbe, és így a hónap végének a közeledtével a Microsoft felfedte, hogy milyen játékokat kapnak majd szeptemberben az Xbox Live Gold-előfizetők. Kaszabolásból nem lesz hiány ezúttal!

Pár nap múlva magunk mögött hagyjuk az augusztust, ezért a Microsoft menetrendszerűen  bemutatta a szeptemberi Games with Gold-játékokat, amiket a következő hónapban ingyenesen tölthetnek majd le az Xbox Live Gold-előfizetők:

Egész hónapban elérhető lesz a vérgőzős hack & slash akció-RPG, a Warhammer: Chaosbane, amihez szeptember 16-án csatlakozik az észak-mexikói őshonos nép kultúráját és hiedelmét bemutató akció-kalandjáték, a Mulaka. Az utóbbi egészen október 15-ig tartózkodik majd a Games with Gold-ajándékok között.

Szeptember 1-től a hónap közepéig lesz bezsákolható a Zone of the Enders HD-kollekciója, majd őt váltja a hónap végéig a Samurai Shodown második része. A visszafelé-kompatibilitásnak hála természetesen az utóbbi két Xbox 360-as cím gond nélkül futtatható Xbox One-on és Xbox Series X/S-en is.

60.
60.
Zuzmo
#59: Ehhez azért vedd hozzá, hogy az Xbox One-ból kb. 50 millió darab fogyott. Tehát az előfizetők fele még mindig 360-ra veszi a goldot, arra pedig nincs game pass.
59.
59.
nemfontos
Volna itt azért még egy apróság a gold <> gp beszélgetésünkhöz, ami érdekes lehet. A neten elérhető adatok szerint a gold előfizetők száma valahol 100 millió környékén volt tavaly decemberben, a gamepass előfizetők száma pedig a 2021 áprilisi adatok szerint, 23 millió. Ebben ugye benne van mindenki, az is akinek ultimate előfizetése van, az is akinek nem, az is aki 1$ -ért vette, az is aki nem.

Szerintem ezek azért elég beszédes adatok. Én nem azt mutatják, hogy a gold csak valami csökevény volna.
58.
58.
delphijos
#56: Engem a Just Cause 3 “szívatott” meg így. Egyszerűen élveztem hogy azt csinálok amit akarok, és 3x nyomtam végig egymás után.
57.
57.
delphijos
#52: Ha normális mederben megy a beszélgetés az tök jó. Amúgy én ezt mondtam, mindenféle platform “vita” nélkül, hogy nem csak az a két-három Sony AAA cím van. Így hogy már nincs PS, tenyleg jobban feltűnik hogy van jópár cim ami nincs BOX-ra, és van amit Switch-re veszek meg emiatt. ( ami legalább ott van ) Itt van a P5, de a Disgaea 5,6 is, a Ni No Kuni 1,2 a Catherine, a pont most tesztelt Great Ace Attorney…. ezek amik hirtelen eszembe jutottak. Persze nem mind vadi új , de nagy kedvencek. Igazából nem is nagyon értem a dolgot, mert ezek nem exek. Azért szívesebben játszanám őket SX-en. Szóval azért van az éremnek ez az oldala is. Persze, van olyan cim is ami konzolon meg csak BOX-on van.
56.
56.
Ooorky
#53: Ajvé, ott már komoly gondok vannak, nekem is volt egy korszakom amikor egész napokat lebzseltem egy mmo-ban mezőgazdálkodva, szerencsére jobban lettem azóta.
55.
55.
DragonBleacPiece
#54: Az nem jött be :D Nagyon érdektelen karakter nekem miles, és pénzlehúzásnak is éreztem.
54.
54.
nemfontos
#53: Na és az új spiderman epizód? Mi a véleményed arról?
53.
53.
DragonBleacPiece
#50: A persona 5-öt úgy sikerült megvennem lemezesen 3 éve, hogy a legutolsó darab volt az alzán, és átsegített egy akkori szerelmi bánatomon a sok tennivaló, gyűjtögetnivaló. De a marvel's spider-man miatt érte meg a ps, mert szinte minden nap megjelenés óta játszok vele. Egyszerűen annyira kikapcsol és megnyugtat az, hogy végigvittem a storyt és enyém a város ahol pókemberként a felbukkanó bűntényeket oldom meg, és közben hallgatom a nickelback - hero c. számot. A karakter mozgáskultúrája, az átlátható UI, a telefonnal fényképező járókelők, az ismert (szeretett) gonoszokat felvonultató sztori mind jobbá teszi az élményt.
52.
52.
#51: P5 téren valami szerződés lehet a háttérben, mert az új akcióshitspinoff is jött PC-re, illetve a P4 is. Na a P4 volt az a játék, amit első nap 19.99€-ért árultak és egy másodpercig sem bántam meg, hogy megvettem és úgy rákkattantam, mint a disznó. Éppen ezért szívesen látnék én is egy P5 megjelenést PC-re és Box-ra. Ha nem, akkor a SEGA-t ismerve a 6 majd jönni fog.
51.
51.
nemfontos
#50: A royal nagyon jó. Annyi tartalom van benne hogy alig hittem el. Vannak ilyen programok amik miatt ps en maradok.
50.
50.
delphijos
#46: Én a Persona 5-re mondom azt hogy csak miatta megérte a PS. A Royal-t már gép híján nem tudtam nyomni. Sajnálom hogy nincs Box-ra.
49.
49.
delphijos
#47: Még csak az elején vagyunk annak mekkora kárt okozott ez az egész ( nem csak nálunk ) mindenki ( ország szinten is ) vette fel a hiteleket, családok mentek tönkre…meglesz ennek a böjtje. És sok haszna nem volt. Ha megnézed a számokat kb. semmi hatása nem volt a szigorításoknak. Amikor “olyanja volt” a vírusnak , tök mindegy volt milyen szabályok vannak. Maszk az utcán, stb…. Nekem amúgy is az a véleményem hog elbújni egy VÍRUS elől úgysem lehet. Egy kórházat el lehet izolálni. De egy vesz világot ? Szerintem hosszú távon több kárt okozott. Csak még nem látszik annyira.
48.
48.
nemfontos
#45: Ja és az until d. is itt van még, azt sosem próbáltam ki. Remélem nem olyan lesz mint a detroit.
47.
47.
nemfontos
#44: Azért tegyük hozzá, hogy egy vírus esetében rengeteg a változó. Nem tudhatod az első napon, hogy pontosan mekkora károkat fog okozni, de nem is ülhetsz ölbe tett kézzel, hogy megszámolhasd mennyi áldozat volt az első hullám végén.
Nyilván van amit jobban lehetett volna csinálni, de ezzel együtt úgy érzem hogy Magyarországon azért egészen jól csináltuk. Repülhetnek a kövek ha gondolod, de pl a "vegyünk mindenkitől vakcinát akinek van, mert különben sosem lesz vége" egy igazán jó hozzáállás volt. A bezárásokkal kacspolatban, a mettől-meddig, stb kérdéseken lehet vitatkozni hogy mennyire voltak hatékonyak, de összességében szerintem jól állunk. Én így látom.
46.
46.
nemfontos
#45: Egyébként a persona 5 volt amibe ps4 fronton irgalmatlan időt beleöltem. Az a játék egy mestermunka. Irgalmatlan hosszú, és soha nem unalmas. 60 - 70 óra után is meg tud lepni.
Az rpg -t mindig is szerettem, és azon belül a japánok valahogy sokkal jobban csinálják.

A Fahrenheit az nekem is tetszett, de a beyond t.s. szerintem túlságosan is film volt, és nem igazán játék. Ha letetted a kontrollert, akkor végjátszotta magát... kis túlzással.
45.
45.
#41: Hát, ha ilyenekkel játszol, akkor rendes gamer vagy a szememben. Ha olyanok állnának ott, hogy: "lenyomtam a call of duty multit, utána meg egy kis fortninte, ami után meg a bottlefield, úgyhogy csgo..." vagy pedig az, hogy "most löktem bele a 14652-ik órámat a Fallout 3-ba) na akkor mondanám azt, hogy oké, neked közöd nincs a gaming-hez :)
Amúgy a Detroit-tal hasonlóan jártam én is. Még anno előrendeltem PC-re, mert tele volt vele az internet, hogy mennyire irgalmatlanul jó az a játék. Kedvelem is az afféléket, a Fahrenheit és a Beyond is bejött. Hát nem emelnék ki semmit külön, hogy mi nem tetszik benne, de összességében annyira nem jön be, hogy eddig kétszer álltam neki, de mindig eluntam 2-3 óra után. Az Epic Bót szerint 9 óra 7 perc van benne, de abból 2-t tuti csak a tálcán volt. Most nézem még fel is van telepítve. Meh.
44.
44.
delphijos
#42: Ez baromira off topic , és természetesen mindig van olyan hogy barát / ismerős / rokon hal meg. Nekem 3 halt meg influenza utáni tüdőgyulladás szövődményben. Covid sehol nem volt. Volt olyan aki azért halt meg tavaly mert a vírushelyzetre hivatkozva nem műtötték meg. Olyan is aki nagyon beteg volt. A dokit addig érdekelte mi baja , amíg ki nem derült hogy nem Covid. Ez nem védekezés, már elnézést. Én nem mondom hogy nincs vírus, de ez amit csináltak borzasztóan el volt túlozva. Amit írsz az se igaz. Egy “túl” veszélyes ( magas mortalitású ) vírus meg pont emiatt nem tud elterjedni. Túl hamar megöli a gazdatesteket. ( Világviszonylatban az össze eset alapján ennek ez 2%. Ott vannak a nyilvános KSH adatok, semmi kiugró nincs a számokban. Ha megtudnád hogy évek óta minden nap hány influenzás , tüdőgyulladásos van épp kórházban meglepődnél a számokon. Még a “hivatalos” kommunikáció is full ellentmondásos. Egy hónapja Merkely azt bizonygatta, hogy nálunk nem lesz negyedik hullám, mert magas az átoltottság. 2 napja már tolta a negyedik hullámot…. Á, hagyjuk is. Nincs kedvem vitázni.
43.
43.
crytek
#42: Pedig de. Elég csak a halálozási rátákat megnézni korábbról "semmi" kor is haltak meg sokan kb bármiben. Most meg azt is a covid halottakhoz írják akiket nem kéne,de kell a PR

42.
42.
nemfontos
#40: Nem gondolom hogy túl lenne tolva. Ha a számodra kedves rokonod meghal emiatt, akkor nem fogsz statisztikákat számolgatni. Inkább arról van szó, hogy az emberiségre nézve elég siralmas volt a védekezés megszervezése, és ha egy ennél mondjuk 10x erősebb vírus jönne, akkor félő hogy túl nagy pusztítást végezne.
Valami ilyesmi történne :)

https://www.youtube.com/watch?v=1BvKZMg2LjU
41.
41.
nemfontos
#38: Én játszottam vagy hat órát a detroit b.h. -al, de a történet egy hatalmas marhaság - amit eddig is tudtam -, és meguntam hogy "nyomd le az x -et, és a kört, közben tekergesd körbe a jobb kart, nyomd le a balt, és nyomkodd ütemesen az L2 -t" irányításból. Vacak. Le is töröltem.
Amúgy a nioh folyamatos vendég, egy yakuza epizód, és a monster hunter world. Most csak ezek. A következő a ghost of t. lesz, amit azért nem fejeztem teljesen be, mert jött a hír a bővített kiadásról.
Néha napján előkerül pár egyéb dolog pc -n, de azon 90% ban *nix -en vagyok, és leginkább dolgozom/tanulok.
Ebben az évben még a judgement folytatása érdekelhet talán, de lehet hogy inkább jövőre csúszik majd, illetve a final fantasy XVI lesz amit szeretnék. Most más egyéb nem nagyon jut eszembe.
Abban egyébként igazad van, hogy nem vagyok "igazi gamer". Valamikor régen sokkal többet játszottam, de ahogy öregszem, ez az idő folyamatosan csökkent, és sokkal válogatósabb is lettem. A jrpg -k le tudnak kötni, ha jó a történetük. COD -hoz, fortnite -hoz hozzá sem nyúlnék.

De írok erről szívesen részletesebben is, csak lassan szétfeszítjük a hír kereteit.
40.
40.
crytek
Korona az nem hazugság. Egyetlen gond van vele csupán ,hogy **************************************************************************** (a sok csillag helyére minden létező káromkodást helyettesítsetek be) módon túl van tolva.

Ez a dolog a "károkat" nézve egy egyhe minden éves influenza szint SE. Mégis úgy van beállítva a dolog hogy ez kb rosszabb mint a pestis. Az a pestit ami több millió embert ölt meg és mindenféle ellenszer nélkül eltűnt a 3.14 csába...
Ha lenne a debileknek agya rég elengedték volna a dolgot és akkor nem jönne az ellenszerek miatt a 87. variációja majd a vírusnak.. De hát köll a pénz a nagyhatalmaknak kimondhatatlan végtelen sok milliárd már nem elég a duplája kell
39.
39.
#37: A gyümölcs nem szimatikus példa számomra, mert magam is beszoptam már almával és barackkal is, hogy akciós volt egy kilós kiszerelés, kiraktam a napra, hogy szebb legyen és másnap megette a penész. Utána meg sajnálom kiobni. De amúgy külföldi magyarként én is úgy veszem a GP-t, mint ha lenne is agyam csak én nem home-olok. Lényeg, hogy két játék áráért évente kapok minimum kettő, de leginkább több olyan címet, amit amúgy meg is vennék. Tudom, hogy ez egyéni dolog és "probléma", de amúgy ha a multi nem lenne a világon hirtelen én észre sem venném szerintem egy éven belül. Megint egyéni.
Innen a látásmód beli különbség.
38.
38.
#36: Csakhogy én azt sem mondtam, hogy külföldön semmi sem számít és azt sem, hogy a "csóró Magyarországon" meg igen. Gondolom eldumálsz magaddal. A korona hazugság pedig nem azon az alapon van, hogy nem létezik, mert nálunk is kezd gondot okozni melóban, hogy kezdenek kidőlni az oltottak. Őszinte részvétem mindenkinek, akiket érint a dolog. Amúgy meg én vagyok a hibás, hogy felhoztam, igazad van, ez a téma nem is ide való, ezért tényleg én vagyok a hibás. Bocsánat. Többet nem emlegetem, csak felbaszott az ausztrál videó tegnap este.

Tudod mit tolok most? A Dante's Inferno-t GP-en. Igaz, hogy 360-hoz való, de elfut faszán SS-en. Te mit tolsz most?
37.
37.
nemfontos
#27: Egészen pontosan tudom mi van a gp -ben, hiszen kint van a weboldalon, és látom. Miért ne tudnám? Most megint jön ez a butaság hogy "bezzeg ha tudnád akkor biztos megvennéd"... Pedig de, tudom mi van benne, és mégsem veszem meg.
És talán tényleg nem vagyok gamer, ha a gamer az azt jelenti, hogy minden vackot megvesz. Ha te kimész a piacra, és látod hogy az alma 50% -al le van árazva, akkor megveszed akkor is ha nem is akarsz almát enni, és megrohad a konyhában, hiszen olcsóbb volt... Ha meg én megyek a piacra, és nem almáért mentem, akkor egyáltalán nem is érdekel hogy van -e egyáltalán, mert én nem akarok almát enni, így nekem nem lenne olcsóbb, mert 50% -os áron is pont 50% -al lenne több, mint amennyit én épp adni szeretnék érte, mivel nem kell...
Annyi mindenre lehet havonta pénzt költeni. Neked a gp megéri, másnak pedig nem éri meg, de multi -t azt szinte mindenki szeretne. És mivel a multiért is kér pénzt az ms, így a lehető legolcsóbb ajánlat a legjobb, ami jelenleg a gold. És ezt nem "acsórómagyargémerek" gondolják, így, hanem azok a tömegek akik miatt az ms végül nem szüntette meg a gold előfizetést.

"neked nem jó, hogy megjelenés első nap ott van a Stalker 2..."

Ha akarnék vele játszani akkor jó lenne... de nem igazán érdekel, főleg ha minden hónapban fizetnem kéne azért, hogy a stalker 2 "ott legyen".

"Más magyarázat nincsen arra, hogy még random netes beszélgetés közben sem tudod még elméletben sem elfogadni a GP-t..."

Én elfogadom a gp -t, és többször beszélgettünk már itt róla, hogy sokaknak jó választás. De a te állításod nem ez, hanem az, hogy mindenkinek jó kell hogy legyen, és mindenkinek erre kellene előfizetni, és amúgy is mindegy mennyi az ára, mert "akülföldigémerzsebbőlfizetihakellhanem". Én ezzel az állítással vitatkozom, nem azzal hogy van -e helye a gp -nek vagy nincs.
36.
36.
nemfontos
#21: Bár tény hogy butaság amit írt, de mindamellett saját magának is ellent mondott, hiszen ha igaz volna hogy azért drágább itt bármi is mert így is megveszik, akkor nehéz emellett védeni azt a korábbi állítást, hogy a fantasztikus "külföldön" nem számít egy előfizetés, a "csóró magyarban" pedig igen. Ez a két állítás együtt sajnos nem működik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...