Bemutatkozott a Hearthstone új játékmódja

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 1.
  • Letöltés
Link másolása
A Hearthstone új vizekre evez legújabb játékmódjával, a Mercenariesszel. A roguelike-elemekkel fűszerezett, körökre osztott RPG-mód októberben árasztja el zsoldosokkal a tavernát.

A Hearthstone időnként megpróbálja újra és újra feltalálni magát. Azon túl, hogy háromhavonta vadonatúj kártyaszetteket adnak hozzá a fejlesztők, két éve egy Autochessre emlékeztető játékmód, a Battlegrounds is bekerült, hamarosan pedig egy újabb mód érkezik, amely még inkább szakít a gyűjtögetős kártyajáték alapjaival. Ez lesz a Mercenaries.

A Mercenaries játékmód egy körökre osztott RPG lesz, roguelike-elemekkel megbolondítva – voltaképp egy játék a játékon belül. Ahelyett, hogy harminclapos paklikat építenénk, zsoldosokat gyűjtünk, amelyek tapasztalati pontokból fejlődnek, és még saját felszerelésük is lehet. A zsoldosok három fajtába tömörülnek (Fighter, Protector, Caster), amelyek között kő-papír-olló jellegű kapcsolat van.

Ezzel a csapattal indulunk vadászatokra, amelyek során Slay the Spire típusú térképeken haladunk előre, a meccsek pedig a mi beleszólásunk nélkül, de az előre meghozott instrukcióink alapján zajlanak le. Kapunk emellett fejleszthető bázist is, játszhatunk más játékosok ellen, különböző küldetések révén pedig új zsoldosokhoz juthatunk. A játékmódnak még saját valutája is lesz. Sztárvendégként pedig Diablo is beugrik majd.

Alább megtekinthetitek a Blizzard tegnapi bejelentő streamjét (a lényeg 44:40-kor kezdődik). A játékmód október 12-én élesedik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...