Autobattler-módot kap a Hearthstone

  • Írta: szlav
  • 2019. november 2.
  • Letöltés
Link másolása
A Blizzard kártyajátéka sem maradt újdonságok nélkül. Egy vadiúj, sárkányoktól hemzsegő expanzió van a láthatáron, de kapunk egy egyedi játékmódot is, amely leginkább az Auto Chessre, vagy a Teamfight Tactisra emlékeztet.

Várható volt, hogy egy újabb kártyacsomaggal bővül majd a Hearthstone, arra azonban mi sem számítottunk, hogy a Blizzard összes IP-je közül épp itt kóstolhatunk bele a Dota 2, később pedig a League of Legends által népszerűvé tett Autobattler-játékmódba. De ne szaladjunk ennyire előre, először ismerkedjünk meg a Descent of Dragonsszal!

A Descent of Dragons, ahogy azt a címe is sugallja, a Warcraft-univerzum sárkányait helyezi a középpontba. Olyannyira, hogy itt tér vissza minden sárkány ősatyja, Galakrond, aki évezredekkel ezelőtt terrorban tartotta Azeroth világát. Játékosként eldönthetjük, hogy szembeszállunk-e a hatalmas protosárkánnyal, de akár be is hódolhatunk az újdonsült urunk előtt. Ha Galakrondot a paklinkba keverjük, akkor érdemes lehet szemmel tartani az "Invoke" kulcsszóval ellátott lapokat, ezek kijátszása ugyanis erősebbé teszik a gigászi sárkányt még akkor is, ha éppen a pakli mélyén fekszik valahol.

Az Invoke-kártyák és Galakrond a kasztunknak megfelelő másodlagos bónuszokat is adnak, így remekül illeszkedhetnek majd az egyedibb összeállításokhoz is. Ha pedig végre letesszük Galakrond lapját, akkor ő elfoglalja a hősünk helyét, s ingyenes lapokkal ajándékoz meg bennünket. Persze nem csak róla szól az expanzió. A békésebb játékosok különféle mellékküldetéseket találhatnak a csomag új lapjain, melyeket a meccs közben teljesíthetnek - ezek további ütős kártyákkal és effektekkel segítik a győzelmünket. A Descent of Dragons részleteiről Alec Dawson mesélt részletesebben az alábbi videóban:

Végül pedig ejtsünk pár szót a Hearthstone legújabb (és egyben legfurcsább) játékmódjáról, a Battlegroundsról! A Battlegrounds meccsei a hagyományos Autobattlerekre emlékeztet majd, de a kártyajáték készítői azért itt is bedobtak egy-két különlegességet a mixbe. Huszonnégy egyedi hős közül választhatunk a játék elején - mindnyájan egyedi módon gyűjthetik majd a csapatként funkcionáló kártyalapokat, amelyek aztán többé-kevésbé véletlenszerűen támadják majd az ellenfeleink által összeállított csapatokat.

Ahogy azt a hasonló jellegű játékoknál megszokhattuk, körönként újabb egységeket vásárolhatunk, illetve fejleszthetjük a már meglévőket, valamint cserélgethetjük azok pozícióját a táblán, ezzel taktikai előnyhöz jutva. A Battlegrounds ráadásul már a megjelenése napján rangsorolt játékmóddal érkezik, így ha meguntátok a hagyományos ladder mászását, akkor itt is bátran tehettek egy próbát! A játékmód nyílt bétája november 12-én élesedik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...