A PUBG megalkotója távozik a Kraftontól

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 1.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Brendan Greene, a modder, akinek a munkája a PUBG megalkotásához vezetett, távozik a játék fejlesztéséért és kiadásáért felelős Kraftontól. Ehelyett saját, független játékstúdió alapításába vág.

Brendan Greene, azaz PlayerUnknown a PlayerUnknown's Battlegrounds címéből, bejelentette, hogy kilép a játék fölött bábáskodó Kraftontól. Greene modderként kezdte pályafutását (olyan játékokkal dolgozott, mint az ArmA vagy a DayZ), leigazolt a Sony Online Entertainmenthez a H1Z1 kapcsán, majd 2016-ban betagozódott a Bluehole (a későbbi Krafton) alá a PUBG Studiosszal.

Személyesen már évek óta nem vett részt a battle royale munkálataiban, ehelyett egy kisebb, amszterdami csapatot vezetett, ami kísérleti projekteken dolgozott. Most azonban ténylegesen szakít a koreai anyacéggel, és PlayerUnknown Productions néven saját fejlesztőstúdiót alapít.

A PUBG-univerzum körül ettől persze még nem áll meg az élet. Nemrég jött a hír, hogy egy kisebb névváltoztatás után már PUBG: Battlegrounds néven kell keresnünk a játékot, de készül a The Callisto Protocol, egy westernes mellékág, a mobilos, futurisztikus New State, és még egy animációs sorozatot is várhatunk.

2.
2.
Ooorky
Volt egy jó (mások munkáiból összelopkodott) ötlete, eddig tudott belőle megélni, ideje újra próbálkozni.
1.
1.
markoci555
Szinte kiált a pereskedésért.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...