Lemondott a Tripwire Interactive elnöke

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A napokban látványos ellenreakciókat váltott ki John Gibson abortuszellenes állásfoglalása, nem csupán a közösségi médiában, de házon belül is. Ennek végeredményeképp új vezérigazgató állt a Tripwire Interactive élére.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy áll a bál a Tripwire Interactive háza táján, miután az AA-kategóriás játékokkal foglalkozó kiadó és fejlesztőstúdió elnöke, John Gibson nemrégiben kiállt Texas állam új abortuszellenes törvénye mellett. A Twitteren megejtett bejegyzés komoly visszhangokat keltett, nem csupán a közösségi médiaplatformon, de a stúdió alkalmazottai és az ahhoz közelálló partnerek között is. A kiadóval dolgozó Shipwright Studios és a Torn Banner Studios nyíltan elhatárolódtak a Tripwire-től, illetve John Gibson állásfoglalásától.

A reakció pedig hasonló volt házon belül is, a legfrissebb hírek szerint (via GamesIndustry.biz) ugyanis Gibson kénytelen volt lemondani a posztjáról. Az így megüresedett cégvezetői pozíciót ideiglenesen a vállalat eddigi alelnöke, Alan Wilson vette át. Wilson egyébként a cég nevében elnézést kért a korábbi elnök megszólalásáért, kihangsúlyozva azt, hogy John Gibson személyes véleményei nem tükrözik a Tripwire Interactive értékrendjét.

10.
10.
Neo1989
Amúgy vicces életpártinak lenni. Puskával a kezedben.
Nem mintha mondjuk sok közöd lenne a másik ember magánéletéhez.
9.
9.
nemfontos
#8: Ha viszont a nyugat mindig engedi a leghangosabb bolondokat érvényesülni, annak hosszú távon a káosz lehet csak a vége. Sajnos egy ilyen beszélgetésnek nincs itt a helye, így ezzel itt most be is fejeztem.
Azért annak örülök hogy olyan országban élek, ahol ezek a hiénák ezt még nem tudják megtenni. Remélem még nagyjából 20 - 30 évig ez így is marad.
8.
8.
delphijos
#6: Én nem mondom hogy nincs benne igazság amit mondasz, de ilyen világ van. Főleg egy cégvezetőnek ezzel tisztában kell lennie. Az hogy ki mennyire ért egyet vele mit mond, egy csomó lesz aki nem. És azok hangja mindig nagyobb. Mert a “botrány íze mindig finomabb”.
7.
7.
Zuzmo
#5: Politikai állásfoglalást tett játékfejlesztőként, miközben ő volt a vezetője egy cégnek. Ez árt a stúdió megítélésének, bevételkiesés keletkezik. Se a dolgozóknak nem jó, se a részvényeseknek.
6.
6.
nemfontos
Egyébként a válaszokat érdemes olvasni. Olyanokat írnak neki, mint pl:

"Wow, so brave- a man in game dev who hates women! Looool Well, anyway, thanks for letting us know exactly who you are. "

Komolyan? Nem meggyilkolni egy gyermeket az a nők gyűlöletét jelenti liberálisul? Ez mégis hogyan?
5.
5.
nemfontos
#4: Olvasd el a bejegyzést. Semmi rosszat nem mondott, sőt... Ne mondd nekem hogy normális dolog ezért a bejegyzésért meghurcolni ezt az embert.
4.
4.
Zuzmo
#3: A beteg nyugati világban van twitter, ahova kiírhatod a véleményedet. Kínában nincs ilyen probléma, ott nincs twitter.
3.
3.
nemfontos
Beteg nyugati világ, ahol nem lehet véleménye az embernek. Az "elfogadók" nem fogadnak el más véleményt.

"Sajnáljuk a korábbi kijelentést, a mi cégünk igenis nagyon haladó, és teljes mellszélességgel támogatjuk a szívhanggal rendelkező meg nem született gyermekek meggyilkolását. "
2.
2.
joshfeed
Ezt a libernyák meghülyült világot...
1.
1.
delphijos
"de játékon belül is"

Már van belőle játék ??? Gyorsak voltak. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...