Megérkezett az új Mátrix első előzetese

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A korábbi ígéreteknek megfelelően felkerült a netre a The Matrix Resurrections első kedvcsinálója, amit még a CinemaConon vetítettek le először, zárt ajtók mögött. Ideje eldobni a kék pirulákat!

Az utolsó pillanatig váratták a rajongókat, de végül csak megérkezett a december 22-én debütáló The Matrix Resurrections első kedvcsinálója. A CinemaConon már levetítették a trailert, így nagyjából tudtuk, hogy mi lesz benne, azonban most már saját magunk is lecsekkolhatjuk (és találgathatjuk), hogy merre kanyarodik tovább a sorozat története, hogyan sikerült a látvány, és hogy mennyire jó már, hogy Keanu Reeves megtarthatta a John Wick-fizimiskát.

Oké, erre is van magyarázat, hiszen az új Mátrix és a John Wick negyedik része nagyjából párhuzamosan készült, sőt eredetileg egy napon mutatták volna be a két filmet. A két franchise ráadásul mélyebben is kapcsolódik, a John Wick-filmeket jegyző Chad Stahelski és David Leitch annak idején ugyanis maguk is dolgoztak a Mátrix-trilógián (Stahelski Reeves kaszkadőrje volt), és az új Mátrix harcjeleneteinek megkoreografálásánál is közreműködtek.

A filmben egyébként Reeves mellett Carrie-Anne Moss is visszatér többek között, az újoncok között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Priyanka Chopra, Jessica Henwick, Danial Bernhardt, Neil Patrick Harris vagy Yahya Abdul-Mateen II - utóbbi a fiatal Morpheust alakítja.

38.
38.
Ps fanboy
#35: Félreértés ne essék. Amiket írtam, nem az én észrevételeim, nem az én bölcsességeim. Csak idézet volt egy vidinyóból, ahogy egy csávó kiellemzi a Matrixokat, mint ahogy azt sokan megtették már, de nekem ez tűnik a legmélyebbnek. Gondoltam elfér itt, mindenki okulására. :)

Az új filmel kapcsolatban, nekem tetszik Neo haja. Számomra nagyon is természetes azok után, amiken a karaktere keresztül ment az első három részben. Ez a haj nem inkább azt akarja sugalni, hogy már nem az a fiatalos, naív, kis szépfiú, mint "haj"danán, érted? Lol
De ha az emberek már ezen kibuknak, hogy miért ilyen a haja, meg ilyenek, az már szőr...azaz hajszálhasgatás. Xd
37.
37.
Aanash
Spoiler:
Morpheus halott fizikailag, de a mátrixban van egy amolyan lenyomata.
36.
36.
Aanash
Kiszivárgott a film sztorija, hát ki tudja hogy tényleg az-e.

Spoiler:
A pszichológus a főgenyó, aki uralni akar mindent, a mátrixot és a valós világot is, Neót ellenőrzés alatt tartja, mert ha megtudja ki ő valójában és újra ereje teljében lesz, akkor a főgenyó terve nem valósul meg.
Trinity és Neo életben maradtak, a gépek tették őket vissza a mátrixba.
Csak közben eltelt 60 év.
Neo erejét Trinity iránt érzett szerelme adja, érte küzd, így lesz igazi harcos és erős.
Álítólag a film végén Trinity is rendelkezni fog Neo képességeivel.
35.
35.
#33: Vagy az is lehet, hogy az első rész egy jól átgondolt, atmoszférikus és elgondolkodtató akciófilm volt, mint mondjuk a T2, de az utána "egyszerre forgatom a 2-t és a 3-at" meg kicsit el lett baszva? Nekem az egész úgy néz ki, hogy amíg az elsővel törődtek, addig a másik kettőt csak gyártották. Ezzel nem akarom őket degradálni azok számára, akiknek tetszettek, mert magam is úgy vagyok vele, hogy ha megnézem az elsőt, akkor megnézem a 2-t, 3-at is és nem sírok utána. De azok még csak kategóriában sincsenek az 1-el és pont. Szerintem az új rész a tipikus modern konfekciómunka lesz a modern konfekciótrailer alapján és emellett az első film szerkezetére fog építeni. Nyilván része lesz a felismerés/megismerés, mint ha az elsőt látnád újra, de a kiadott videó alapján azért időnként utalni fog arra, hogy itt már egyszer voltunk. Mondjuk hatalmas akcióval, effektekkel és tempóval.

Erről az emlékmás jut az eszembe, mint ahogy az eredeti egy alapmű. Aztán jött a remake, amit bármikor mindenkinek nagyon szívesen ajánlok, aki imádja a nagyon jó akciófilmeket és a szerfelett jó nőket. De attól még nem lett újra alapmű, sőt az instant feledésbe merüléstől sincs messze. Más dolog, amikor van egy mondanivaló és munka egy ilyen szórakoztatóipari termék mögött és megint más, amikor "van már CGI, meg valami elképzelés, úgyhogy basszunk már valamit össze belőle, hogy kitöltsük a játékidőt".

Persze előre nem kárhoztatom az új Mátrix filmet, de azt már most elmondom, hogy akik az első filmtől anno lefosták a falat, azoknak ez csak próbálkozás lesz és esetleg egy jól eltötött nettó 90 perc. De igazából szerintem nem is nekünk készül, hanem mint minden játék is, úgy a következő, utánunk érkezett generációnak. Az ő aktualis menő dolgaikat és ízlésüket próbálják éppen kitalálni olyan férfiak, akik szerint az sem volt már jó, hogy férfinak születtek és levágatták a faszukat (hint: te ne tedd ezt) és mindemellett úgy csapták össze a forgatási időpntot a John Wick-el, hogy már olyan kinézete sem lehetett a főhősnek, mint ebben a frencsájzban van, mivel a Superman óta tudjuk, hogy marha drága a CG szakáll.

Szóval két nagy bölcsesség között azért érdemes lesz megnézni az új filmet, hogy miként muzsikál, mert lehet, hogy nem piros pirula lesz belőle, hanem egy zsák kék/napi 3. Jó dolog a hype vonat, meg az is jó, ha az első járat helyett inkább egy kicsit még az állomáson maradunk. Legalábbis én ezt mondom.
34.
34.
Ooorky
#33: Nem azt nyilatkozták pár hónapja, hogy a trilógia valójában a transzneműségről szól?
33.
33.
Ps fanboy
#31: Egy bölcs mester egyszer így szólt.

"Fiam, a Matrix első részének igazi mondanivalója az, hogy törj ki a többiek közül, ne legyél átlagos, ismerd fel, hogy tiéd a világ, azt csinálsz benne, amit akarsz, lépd át a rendszert, aki nincs veled, az ellened van.
A második részé pedig a felismerés, hogy bárhogy döntöttél is, az is csak iillúzió volt csupán, valójában sosem volt igazi választásod, mert amíg harcolsz a gyözelemért, sosem győzhetsz, mert az állandó győzelem és annak fenntartása, nem fentartható rendszer.
A harmadik részé pedig, a végső felismerés, az önfeláldozás, amikor már nem harcolsz tovább a győzelemért, nem építed tovább az egódat a sikerekkel, megbékélsz a tudattal, hogy vesztened kell, hogy ráltalálj és elhozd a békét, amit mindig kerestél."

A legvégső felismerés számunkra pedig az, hogy ezen három rész három fontos tanúlsága közül, sajnos az emberek többsége valahogy mégis mindig az első részt emelik ki legjobban a három rész közül, számukra valahogy az a legfogyasztóbarátabb. Ez elég szomorú.
32.
32.
Ooorky
#31: "elgondolkodtató filozófiákat és társadalomkritikákat tudott beleágyazni, amivel lehetett azonosulni."

Ide tökéletesen illik a Vektoros idézet:

"Bölcsességemet buddhista... képregényekből szereztem."
31.
31.
Clayman
Remélem a trailer csak egy kék pirula. Az első rész a látvány mellett azért volt korszakalkotó, mert olyan atmoszférát és elgondolkodtató filozófiákat és társadalomkritikákat tudott beleágyazni, amivel lehetett azonosulni.
Na a trailer alapján számomra:
Látvány: Mai akciófilmek átlaga
Atmoszféra: Nincs
Filozófia - társadalomkritika - Tolja bele a pofámba, hogy még véletlenül se én döntsem el/gondolkodjak rajta hogy mit akarnak mondani.
Ez a piros - kék színezés erre mégjobban rásegít. Az 1-3 részben ezeket el tudták rejteni, itt meg telibe, szárazon bele.
30.
30.
delphijos
#22: Tényleg, az Animatrix az jó kis cucc, majd el is felejtettem.
29.
29.
DarkCrash
#28: Amúgy igen. Egyre többször nézem meg a trailert és egyre jobban tetszik az egész. Kezd beszippantani.
25.
25.
DarkCrash
#24: Ezen gondolkodtam én is. Így érthető lenne a fiatal Morpheus. De ez elvileg történet szerint az eredeti trilógia után játszódik.
24.
24.
KopyAti
Ugye az építész szerint volt pár elődje Neonak. Sztem ez a rész vmelyik elődjéről szól. Tipp!
23.
23.
#22: Ugyan így vagyok a mátrik filmekkel és az animátrixszal. Remélem, hogy nem olyan igénytelen lesz a film, mint ez az újdivatú zenés trailer.
22.
22.
godach
Nekem annó takony koromban kétszer kellett megnéznem az első részt, mire megértettem és valami zseniálisnak tartottam utána. Aztán a másodikból a teres, smiths ügynökös verekedés maradt meg, ami olyan volt számomra, mintha valami dragon ball filmet néztem volna. A harmadik már annyira nem tetszett, hogy ki is nyomtam. Viszont az Animatrix egy kellemes csalódás volt.
Nemrég újráztam az egészet és bár végignéztem, maradok az első résznél.

Ez a trailer nekem tetszett. Az eleje nem és azt sem értem, miért erőltetik ezt az 1 az egyben John Wick figurát, viszont az akciójeleneteken már érződött, hogy ez bizony Matrix a javából. Igazán elkezdtem várni a filmet.
21.
21.
Firsttime
#20: Neo egy nem kívánt mellekterméke volt egy tökéletes egyenletnek. Ha a gépek szarnak rá a békére amit kötöttek és újraépítik a mátrixot akkor ő újra és újra fel fog bukkanni.
20.
20.
Turley
#18: Meghalt a karakter a 3. Film után a történet szerint, persze az már más kérdés minek követi a film kánonként a mátrix videójátékok plotját
19.
19.
br1Koo
#13: Nem tudom, szerintem rohadt jó volt végig. Az utolsó két filmben is voltak olyan jelenetek amik tanulságait, üzenetét akár a saját életed terelgetéseire is tudtad hasznosítani. Az akciójelenetek tényleg sokszor túl voltak tolva, de szerintem még pont azon a határon belül álltak ahol még mindig bőven élvezhetőek voltak és hozták a Matrix feelinget.
18.
18.
markoci555
csak azért fogom megnézni, miért kellett lecserélni Fishburne-t, mert a jelek szerint semmi értelme az egésznek a fiatal Morpheus-ozással
17.
17.
Clayman
Az első 3 film életem meghatáozó filmjei és aki nálam jobban szereti a Mátrix filmeket az már a fanatizmus kategória. A trailer alapján viszont ez ilyen nyeh érzés nálam.
16.
16.
Steve028
John Wick a Mátrixba...szuper.Remélem László Zsolt hangjával csak a Mátrixba legyünk hogy jó filmet látunk-e nem pedig véletlen a John Wick 4.-et.
15.
15.
DragonBleacPiece
Nekem nem tetszett a trailer, mert nincs mátrix feelingje. Túl szép meg túl cgi, a mátrix filmek nekem inkább mindig olyan sötét és gépies képi világú, rejtelmesek filmek voltak, ez valahogy túl mai..bleh.
14.
14.
Ps fanboy
#13: jóóón mongya ja kopasz...
13.
13.
delphijos
#12: Ugyan már. Ez igaz az első részre. A 2. meg a 3. pont az volt amit kifogásolsz. Ott már csak kényszeresen csűrték-csavarták a sztorit hogy film legyen belőle.
12.
12.
br1Koo
#7: Még hozzá tenném, hogy a régi filmek nem tolták az ember pofájába a felesleges parasztvakító cgi-t, akciójeleneteket. Mindennek volt jelentősége, helye és szerepe. Kb ez ugyanaz az eset mint a régi Star Wars trilógia, ahol a kard-párbajoknak történetmesélés szempontjából szerepeik voltak vs. a középső trilógia amiben aztán mindenhol vágtak mindent és mindenkit ahol értek, így semmisítve meg a kardforgatás jelentőségét.
11.
11.
br1Koo
#7: Itt nem csak erről van szó. Az eredeti filmek stílusukban hordoztak egy utánozhatatlan atmoszférát, ami a kameraállásokból, színvilágból, koreográfiából, zenéből, cselekményből, párbeszédekből alkotott egy közös képet. Ezt a trailert végignézve kb semmi, de tényleg semmi nem próbálja még csak utánozni se azt amitől a Matrix Matrix volt. Borzasztóan nyomasztó ez az egész..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...