KotOR - a BioWare nélkül készül a remake

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 11.
  • Hír
Link másolása
A csütörtöki PlayStation Showcase-en hivatalosan is bemutatkozott Star Wars: Knights of the Old Republic régóta pletykált remake-je, amivel kapcsolatban az is megerősítést nyert, hogy az EA és a BioWare nélkül fog elkészülni.

Idén januárban már lehetett arról pletykákat hallani, hogy készül a Star Wars: Knights of the Old Republic teljeskörű újrázása, ráadásul akkor arról csiripeltek a madarak, hogy a felújított kiadáshoz semmi köze nem lesz az Electronic Artsnak és a BioWare-nek. Aztán idén márciusban kiderült, hogy az Aspyr Media dolgozik a játékon, amit a csütörtöki PlayStation Showcase-en bemutatott nyúlfarknyi kedvcsináló is megerősített.

A többek között a The Game Awards rendezvényért is felelős Geoff Keighley gyorsan megpróbált utánajárni, hogy akkor most mi is a helyzet az eredeti fejlesztőcsapattal, a BioWare-rel, illetve a kiadásért felelős Electronic Artscal. A Twitteren címzett kérdésre ugyan érkezett válasz, de mindenféle érdemi tartalom nélkül. A kiadó sajtószóvívője ugyanis mindössze annyit reagált, hogy méltatta az EA és a Lucasfilm Games kapcsolatát, ami a következő években is ígéretesnek ígérkezik, hiszen lesznek még közös projektjeik, majd felsorolta azokat a játékokat, amelyeket közösen készítettek. Érdekesség, hogy az eredeti Knights of the Old Republic nem szerepel a listában, míg a Star Wars: The Old Republicot igen, ami ugye lazán kapcsolódik a sorozathoz.

A mellébeszélés mellett természetesen vannak egyértelműbb jelei is annak, hogy az Electronic Arts és a BioWare tényleg nem dolgozik a projekten. Egyrészt a kiadó korábban jelezte, hogy leghamarabb csak jövőre lépnek színre új Star Wars-bejelentéssel - ami jó eséllyel a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása lesz. Másrészt pedig az EA a közelmúltban elvesztette a Star Wars-licenchez tartozó kizárólagos videojátékos jogokat, a Disney és a Lucasfilm Games ugyanis megelégelte a cég évek óta tartó töketlenkedését, és úgy döntött, inkább szélesebb körben biztosít lehetőséget a fejlesztőknek és a kiadóknak.

A Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake PC-re és PlayStation 5-re készül.

14.
14.
hoaw
Látom itt annak is moderálás a vége, ha az ember kùltúráltan ìrja le a véleményét. Tudok gratulálni a modiknak.
13.
13.
Ooorky
#12: Lesz egy stronk female sidekick-ed aki természetesen a saját, egyénileg meghatározott neméhez vonzódik, egy béna férfi humorbomba, meg a macsó fekete akivel viszonyt kezdeményezhetsz ha hím nemű karakterrel tolod.
12.
12.
olymind1
#10: Ha a főszereplő neme továbbra is választható marad, akkor a játékos (és az író) szempontjából igazából lényegtelen, mert Revan Revan marad és zúznia kell mint atom.

Reméljük azért a többi karaktert nem herélik ki..
11.
11.
hoaw
10.
10.
Straga25
Sam Mags-et felvették írónak...
Megállás nélkül a "Patriarchy"-ról tweetel és hogy a Star Wars 8 a legjobb mert végre van egy Női karakter ami erősebb minden férfi karakternél és hogy minden Fan aki ezzel nem ért egyet az szexista....
Én nem venném meg a helyetekben a játékot.
8.
8.
Chdz
#7: Remélem igazad lesz szenszei.. :D
5.
5.
Raam989
#3: Ez a nő szentül hiszi, hogy az új sw filmtrilogiát azért nem szeretik az emberek, mert egy nő és egy fekete férfi van a főszerepekben. Szerintem ezalapján nem épp ő a megfelelő író...
4.
4.
Hab
Drew Karpyshyn-t azért bevehetnék a projektbe.
3.
3.
TrishtanAG
#2: Azért a Spiderman Black Cat-es DLC-jének és a Ratchet & Clank: Rift Apartnak elég jó sztorit rittyentett.
2.
2.
Raam989
#1: Mondjuk a hírek szerint a bioware vette fel őt a remake sztorijának megírására (ezt sem értem, hiszen már alapból van egy kész sztorija...), de ha ezek szerint a bw nem dolgozik a projekten, akkor ki, hova és minek vette fel ezt a némbert?
1.
1.
Raam989
Én jobban örülnék neki, ha inkább Sam Maggs nélkül készülne a projekt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...