KotOR - a BioWare nélkül készül a remake

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 11.
  • Hír
A csütörtöki PlayStation Showcase-en hivatalosan is bemutatkozott Star Wars: Knights of the Old Republic régóta pletykált remake-je, amivel kapcsolatban az is megerősítést nyert, hogy az EA és a BioWare nélkül fog elkészülni.

Idén januárban már lehetett arról pletykákat hallani, hogy készül a Star Wars: Knights of the Old Republic teljeskörű újrázása, ráadásul akkor arról csiripeltek a madarak, hogy a felújított kiadáshoz semmi köze nem lesz az Electronic Artsnak és a BioWare-nek. Aztán idén márciusban kiderült, hogy az Aspyr Media dolgozik a játékon, amit a csütörtöki PlayStation Showcase-en bemutatott nyúlfarknyi kedvcsináló is megerősített.

A többek között a The Game Awards rendezvényért is felelős Geoff Keighley gyorsan megpróbált utánajárni, hogy akkor most mi is a helyzet az eredeti fejlesztőcsapattal, a BioWare-rel, illetve a kiadásért felelős Electronic Artscal. A Twitteren címzett kérdésre ugyan érkezett válasz, de mindenféle érdemi tartalom nélkül. A kiadó sajtószóvívője ugyanis mindössze annyit reagált, hogy méltatta az EA és a Lucasfilm Games kapcsolatát, ami a következő években is ígéretesnek ígérkezik, hiszen lesznek még közös projektjeik, majd felsorolta azokat a játékokat, amelyeket közösen készítettek. Érdekesség, hogy az eredeti Knights of the Old Republic nem szerepel a listában, míg a Star Wars: The Old Republicot igen, ami ugye lazán kapcsolódik a sorozathoz.

A mellébeszélés mellett természetesen vannak egyértelműbb jelei is annak, hogy az Electronic Arts és a BioWare tényleg nem dolgozik a projekten. Egyrészt a kiadó korábban jelezte, hogy leghamarabb csak jövőre lépnek színre új Star Wars-bejelentéssel - ami jó eséllyel a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása lesz. Másrészt pedig az EA a közelmúltban elvesztette a Star Wars-licenchez tartozó kizárólagos videojátékos jogokat, a Disney és a Lucasfilm Games ugyanis megelégelte a cég évek óta tartó töketlenkedését, és úgy döntött, inkább szélesebb körben biztosít lehetőséget a fejlesztőknek és a kiadóknak.

A Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake PC-re és PlayStation 5-re készül.

17.
Gabesz0213
#16: És ezt most valami újdonságként kellene értelmeznem??? XD Itt jó pár olyan életforma van, akik hasonlóan ékesszólóan és válogatott szófordulatokkal fejezik ki magukat. Csak van akinek ez megengedett és persze vannak itt is a nem "haverok"
16.
Ooorky
#15: Momentán elég bunkó stílusban, Simicskásan fejtette ki a véleményét.
15.
Gabesz0213
#14: Ezt az oldalt ilyen szélső-balfa...libsi, friss diplomás világmegváltók irányítják. Ne csodákozzá :)
14.
hoaw
Látom itt annak is moderálás a vége, ha az ember kùltúráltan ìrja le a véleményét. Tudok gratulálni a modiknak.
13.
Ooorky
#12: Lesz egy stronk female sidekick-ed aki természetesen a saját, egyénileg meghatározott neméhez vonzódik, egy béna férfi humorbomba, meg a macsó fekete akivel viszonyt kezdeményezhetsz ha hím nemű karakterrel tolod.
12.
olymind1
#10: Ha a főszereplő neme továbbra is választható marad, akkor a játékos (és az író) szempontjából igazából lényegtelen, mert Revan Revan marad és zúznia kell mint atom.

Reméljük azért a többi karaktert nem herélik ki..
11.
hoaw
10.
Straga25
Sam Mags-et felvették írónak...
Megállás nélkül a "Patriarchy"-ról tweetel és hogy a Star Wars 8 a legjobb mert végre van egy Női karakter ami erősebb minden férfi karakternél és hogy minden Fan aki ezzel nem ért egyet az szexista....
Én nem venném meg a helyetekben a játékot.
9.
Fanboi
#7: "az EA a közelmúltban elvesztette a Star Wars-licenszhez tartozó kizárólagos videojátékos jogokat"

Ez a Mandalorian mellett az utóbbi évek legjobb dolga ami a Star Wars univerzummal történhetett, reméljük sosem kerül vissza fixen az EA kezébe....

VISZONT az mindenképp nyugtalanító hogy ez a remake nem az eredeti játékhoz hű remake lesz hanem egy újraírt újragondolt valami aminek az írója egy igazi SJW idióta liba... Az Aspyr pedig gyakorlatilag egy noname csapat akik lassan 20 éve nem csináltak semmit...

De reméljük a legjobbakat.
8.
Chdz
#7: Remélem igazad lesz szenszei.. :D
7.
hedzsooo
#6: +1 Szerintem sem veszíthetünk ezzel már semmit, sőt!

Talán 1, a szebb napjaikból ismert "új BioWare-t" üdvözölhetünk majd az Aspyr Media nevében, elvégre ez a csapat is letett már pár nagyon faxántos játékot az asztalra korábban! :-)
6.
Gabesz0213
Hla az égnek. A jelenlegi Bio-nak már semmi köze ahhoz a céghez akik ezt a játékot fejlesztették.
5.
Raam989
#3: Ez a nő szentül hiszi, hogy az új sw filmtrilogiát azért nem szeretik az emberek, mert egy nő és egy fekete férfi van a főszerepekben. Szerintem ezalapján nem épp ő a megfelelő író...
4.
Hab
Drew Karpyshyn-t azért bevehetnék a projektbe.
3.
TrishtanAG
#2: Azért a Spiderman Black Cat-es DLC-jének és a Ratchet & Clank: Rift Apartnak elég jó sztorit rittyentett.
2.
Raam989
#1: Mondjuk a hírek szerint a bioware vette fel őt a remake sztorijának megírására (ezt sem értem, hiszen már alapból van egy kész sztorija...), de ha ezek szerint a bw nem dolgozik a projekten, akkor ki, hova és minek vette fel ezt a némbert?
1.
Raam989
Én jobban örülnék neki, ha inkább Sam Maggs nélkül készülne a projekt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...