Ezért köszön el Kratos a skandináv mitológiától

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
A PlayStation Showcase-en megmutatta magát a God of War: Ragnarök, és az is kiderült, hogy az új résszel elbúcsúzik a sorozat a skandináv mitológiától. Miután a rajongókat meglepte a készítők döntése, most elmagyarázzák, miért.

Amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan búcsúzik a skandináv körítés a God of War-franchise-tól: a készítők a múltkori Ragnarök-bemutató kapcsán erősítették meg, hogy az új résszel lezárják ezt a fejezetét a sorozatnak, ami érthető módon meglepte a rajongókat, hiszen a görög mitológia három számozott epizódot és több előzménysztorit, illetve mellékágat is megért.

Egy Kaptain Kuba nevű youtuber meginterjúztatta a folytatásnál már csak producerként tevékenykedő Cory Barlogot, aki igyekezett megmagyarázni a döntésüket: "Több oka is van ennek, az egyik legfontosabb, azt hiszem, az idő. Az első játékot öt évig készítettük. A másodiknál nem tudom pontosan, meddig fog tartani a munka, de tippre ugyanannyit időt visz el. Ha belegondolsz, egy harmadik résszel már tizenöt éven át húzódna ugyanaz a sztori. Úgy érzem, túlzottan elnyújtanánk."

Azt is megjegyezte, hogy szerintük két játék is elég arra, hogy lezárják Kratos és Atreus történetét: "A kezdetektől fogva arra törekedünk leginkább, hogy elmeséljünk valamit Kratosról és Atreusról, kettejük kapcsolata a sztori hajtómotorja. A komplexitása úgy ágazik szerte, mint ahogy a víz fodrozódik egy tóban, és csinálhatnánk belőle óceánt, ahol mérföldekre vihetnénk ezeket a hullámokat, de szükség van erre? Van értelme? Vagy csak úgy túltolnánk, hogy akár el is veszítsétek a fonalat?"

A God of War: Ragnarök 2022-ben érkezik PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

15.
15.
Majdénmegmondom
Én végig toltam az összes god of wart bele értve a psp részeket is és azt kell ,hogy mondjam ti teljesen hülyék vagytok.Az új god of warok mesterművek.Mondhatni a sorozat velünk nőtt fel és komolyodott meg és közeledig egy hosszù történet vége.A görög mitológia ki van maxolva szóval nem értem mit akartok még.A skandináv meg egy szinten van a göröggel.Mindkettő tökös világ.Ha nem tetszik van más játék is.
14.
14.
A Pulyka
#7: Ha jól emlékszem, a 2005-ös első részben, pontosan 3 boss volt összesen. A Hydra, Minotaur és Árész, de javítsatok ki, ha tévedek.
Ettől függetlenül én is remélem, hogy a következőben többet kapunk. Én imádtam a 2018-as részt is ennek ellenére.
13.
13.
Merőkanál
Én személy szerint nagyon rühellem ezt a kitérést ... Hol van ez a megismert God Of War-hoz ? A Görög mitológia sokkal nagyobb potenciál volt számomra látványosabb momumentálisabb volt mint ez ...Nekem unalmas ez a Ragnarök úgy ahogy van remélem a második felvonást sikerül kicsit tökösebbre venni . . .
12.
12.
#4: A 7-ikben meg Hulk Hogan és Shawn Michaels ellen Tag team-ben a Boi-al.
11.
11.
zsmester
#5: A saját gyerekével csak megértik egymást...(Thor olyat odacsapott neki, hogy az időben is visszakúszott, illetve Loki baromi sok nyelvet megtanul ebben a részben...ezek mind benne vannak az első részben)
9.
9.
Blueberry
#3: Jól mondod,jó játék volt+szép,de az igazi god of war-hoz képest egy xar
8.
8.
mephi
#7: Ritkán lépek ilyet, főleg a CP2077 óta, de ezt tuti elő fogom rendelni. Nekem mai napig az egyik kedvencem.
7.
7.
DarkLord
Nem volt ez rossz játék azért :) Nekem például eszméletlenül bejött, hogy Kratos megöregedett és még zordabb lett ezáltal a kinézete. Maga a világ szépen fel lett építve a Lore is kimerítő volt. A történet mesélés is szépen meglett oldva Mimir által, hogy felcsatoltuk az övünkre a fejét :D Néha a boy-ozás kicsit túl sok lett és a fene se akarta terelgetni a gyereket :D Viszont a leggyengébb pontja egyértelműen a megszokott gigantikus boss harcok elmaradása volt szerintem a játéknak. Ezek a Trollok... reméljük, hogy visszahoznak valamit a régi nagy boss harcokból ebbe a lezáró részbe. Mindenképp megveszem ez nem kérdés.
6.
6.
Scat
#4: Lol.

Rendet rakna Kabulban.
4.
4.
Ooorky
Remélem tökösek lesznek és a 6. részben Mohameddel küzd meg.
2.
2.
A Fénybenjáró
Szerintem nem volt rossz ötlet a skandináv mitológia, hiszen a görög mitológiából már kihozták a maximumot (de lehet még többet is), viszont az új God of War nekem se jött be teljes mértékben. Félreértés ne essék, gyönyörű játék, kiváló munkát végeztek vele, de nekem túl sok volt benne a drámázás és túl sok unalmas résszel volt tele, ami már tényleg egy kicsit sok volt. Konkrétan egy ókori Last of Us-t csináltak belőle, csak kevésbé izgalmasan...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...