A Stadiát is meghajtja az Xbox új böngészője

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 26.
  • Hardver
Link másolása
És persze sok minden mást is: hosszas tesztelést követően a minap az Xbox-konzolokon is elérhetővé vált a Chromium alapú Edge böngésző, amely számos webes alkalmazáshoz biztosít hozzáférést.

Jó féléves tesztelést követően, az új rendszerfrissítéssel együtt befutott a Chromium alapú Edge böngésző az Xbox One, illetve az Xbox Series-konzolokra. Ez lényegében teljesen megegyezik a PC-s változattal, még füleket és Gyűjteményeket is kapunk, és szinkronizálhatjuk is a beállításainkat, az előzményeinket és a kedvenceinket a többi platformmal. Egyedül a kiegészítőknek és a fejlesztői módnak kell búcsút intenünk.

A The Verge bemutatója a megújult böngészőről.

Mindez azért is nagyon izgalmas, mert az új Edge egy sor webes alkalmazáshoz biztosít hozzáférést így. Az egér és a billentyűzet támogatása révén kényelmesen használhatjuk a Word és az Excel böngészős változatát, hozzáférhetünk a Google Stadiához, a Parseckel streamelhetjük a steames játékainkat, és még a Discord is nyitva áll előttünk - igaz, utóbbi esetében a mikrofon nem támogatott sajnos. Az egyedüli nagy hiányzó a GeForce Now: az NVIDIA rendszere egész egyszerűen még nem támogatja az Edge böngészőt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...