Megint a Switch Próról pletykálnak, a Nintendo cáfol

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 1.
  • Pletyka
Link másolása
Alaposan meglepte a Nintendo a közvéleményt, amikor bemutatta az OLED-kijelzővel szerelt Switch-modellt, az ugyanis a korábbi pletykák ellenére egyáltalán nem erősebb az alapgépnél. Pedig a sajtó szerint a Switch Pro igenis létezik.

Újságírói kulisszatitok: pletyka és pletyka között is van különbség, egy-egy ilyen hírt az alapján osztunk meg veletek, hogy a forrást mennyire tartjuk megbízhatónak. Márpedig a sajtónak van egy tényleg hiteles része - ők hívjuk "jól értesült" informátoroknak -, akik csak akkor írnak le hivatalosan nem megerősített infókat, ha biztosak az értesüléseikben.

A Switch Pro kapcsán márpedig nagyon sok ilyen forrásból érkezett hír, ezért is volt meglepő, amikor a Nintendo az erősebbnek pletykált gép helyett egy olyan modellt villantott mindössze, amely az OLED-kijelzőjén kívül leginkább apróságokat tud felmutatni, megújult hardvert és 4K-támogatást nem.

Az új OLED-modell hivatalos kicsomagoló videója.

Márpedig - és most jön a csavar - a Bloomberg szerint az erősebb modell igenis létezik, a lap legalább tizenegy olyan fejlesztőcsapatról tud, amely már aktívan használja a 4K felbontásra felkészített Switch-variáns fejlesztői változatát - kicsik és nagyok egyaránt. Úgy tudni, hogy a Nintendo bejelentése még őket is meglepte, a dev kiteket ugyanis már jó ideje megkapták, és a kiotóiak csak ezt követően döntöttek úgy, csak az OLED-kijelzővel újítanak be októberben. A hírek szerint a pandémiával párhuzamosan jelentkező "alkatrészhiány" kavart be a tervekbe.

A Bloomberg jelentése szerint a 4K-s Switch leghamarabb jövőre kerülhet boltokba, és az érintett csapatok képviselői is azt mondták neki, hogy 2022 második felétől láthatjuk majd a 4K-s Switch-játékaikat.

A hír érdekessége, hogy miután a Nintendo már a Bloomberg megkeresésére is pontatlannak nevezte a lap információit, a cég viszonylag szokatlan módon egy cáfolatot is kiadott a cikk megjelenése után - a Kotakunak pedig ezzel párhuzamosan a pletykában megnevezett Zynga is így tett.

Az újságírókat mindenesetre nem győzte meg: egyes vélemények szerint a Nintendo azért tiltakozott ilyen hevesen, mert nem szeretné rontani az üzletét az OLED-modell megjelenése előtt. Ezzel kapcsolatban az Eurogamer újságírója felidézte, hogyan cáfolta meg a cég azt a 2016-os értesülésüket, miszerint leállítják a Wii U gyártását - amit kilenc nappal az anyaguk megjelenése után valóban megtettek.

5.
5.
GemForge
Mondjuk az Oled modell furcsa képződmény... Sztem csak azoknak éri meg, akik most fognak NS-t venni. A legfontosabb 2 dolog (üzemidő és sebesség) tekintetében semmi változást nem hoz, de vehetsz hozzá új tokot és új kiegészítőket. Bomba üzlet.
2.
2.
GemForge
#1: Tényleg? Pénzről? Me már!
1.
1.
Kovbaj
Az OLED modelljük tényleg kész röhej. Itt is a pénzről szól minden.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...