Megizzasztják az Amazont a New World játékosai

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 3.
  • Hír
Link másolása
A New Worlddel végre betalált az Amazon, amire még Jeff Bezos is elismerően csettintett, a népszerűségnek azonban ára van: az MMORPG azóta is szerverproblémákkal küszködik.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, remekül sikerült a rajtja az Amazonnál készült MMORPG-nek, a New Worldnek. A cég azóta megerősítette, hogy az első napon több mint egymillió játékos próbálta ki a fejlesztést, ez a szám pedig folyamatosan nő azóta is - a steames csúcs is szépen mászik felfelé, már 865 ezer egyidejű játékosnál jár a számláló.

Azonban hiába az Amazon az egyik legnagyobb cloudszolgáltató, a játék népszerűsége még őket is megizzasztotta, ami a felhasználói oldalon sok esetben többórás várólistákat jelentett. A cég azóta elmondta, hogy a rajt óta megduplázta a szerverek számát, továbbá gőzerővel dolgozik azon, hogy megnövelje az elérhető gépek kapacitását.

Ezenkívül más fontos lépéseket is tett a cég annak érdekében, hogy úrrá legyen a helyzeten: eleinte csak megkérte az újoncokat, hogy keressék a kevésbé népszerű szervereket, most már pedig konkrétan nem engedi meg nekik, hogy karaktert hozzanak létre azokon a világokon, amelyek megteltek. 

Az Amazon egyébként jelenleg is dolgozik azon, hogy a játékosok költöztethessék a karaktereiket a szerverek között, a várhatóan jövő héten debütáló lehetőség pedig a következő két hétben ingyenes lesz - így egy baráti társaság sem szakad szét a rajt körüli felhajtásban.

A New World sikere láttán egyébként még Jeff Bezos is elismerően szólalt a Twitteren, eközben pedig megint arról hallani, hogy bizonyos videokártyákat két vállra fektet a játék. Hasonló hibákról már a béta idején is lehetett hallani, akkor azonban bebizonyosodott, hogy a kártyák voltak hibásak, amit az érintett gyártó is elismert.

2.
2.
logic5
#1: Édes istenem :D Most jobb, hogy mindenki tudja, hogy vettél egy 3060-at?
1.
1.
hedzsooo
Nem vok MMO-s de ez megfogott meg a zart-alfa, majd a betazas idejen is, ugyhogy megvettem, nem is bantam meg! :)

Gond nelkul ment a regi kartyamon (GTX 1060), meg most az ujon is, ami egy RTX 3060 12 GB-os kari.

Nem kellett varnom belepesre semmit, sem toltam gond nelkul egesz nap tegnap.
Csak nyalvan nem 1 mar agyon terhelt szerverre kell bejelentkezni, hanem ahol van hely meg boven. Nem volt nehez talalni olyan szerot, ahol siman be lehetett szallni a jatekba
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...