Epic Games Store - jönnek az achievementek

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 4.
  • Hír
Link másolása
Régóta várt funkcióval bővül jövő héttől az Epic Games Store, egy hivatalos blogbejegyzés ugyanis megerősítette, hogy első körben hat játéknál, de végre elrajtolhat az achievementek vadászása.

Az Epic Games egy, a honlapján közölt blogbejegyzésben erősítette meg, hogy a jövő héten elrajtol az Epic Games Store felhasználói által régóta kért funkció, az achievementek vadászásának lehetősége. A jövő heti rajtkor mindösszesen hat játék kapja még csak meg őket, de később aztán szépen fokozatosan igyekeznek bővíteni a felhozatalt. Kezdetben csak a Rocket League, a Hades, a Pillars of Eternity, a Kena, a Zombie Army 4 és az Alan Wake Remastered adatlapján érdemes böngészni a megszerzett achievementjeinket.

Az Epic Achievementek négy kategóriába lesznek sorolhatóak, típustól függően pedig XP-ket kaphatunk. A rendszer lényegében a PlayStation trófearendszerét követi. Vagyis a bronzkihívások után 5-45 XP szerezhető, de természetesen ezüst (50-95 XP), arany (100-200 XP) és platina (250 XP) minősítésű feladatokat is teljesíthetünk. Maximum 1000 XP-t tudunk játékonként összegyűjteni.

Jelenleg a megszerzett XP-k a kérkedésen kívül másra nem lesznek alkalmasak, de az Epic szeretne kidolgozni egy olyan rendszert, aminek segítségével a megszerzett tapasztalati pontokat különböző játékosajándékokra, kedvezményekre vagy közösségi funkciókra lehetne felhasználni.

A Store egyébként eddig is támogatta az achievementeket, de nem volt centralizált a rendszer. Helyette a fejlesztők játékonként implementálhatták a saját megoldásukat. Az Epic Games ezeket a jövőben "fejlesztői achievementeknek" fogja hívni, amik továbbra is használhatóak lesznek. Ha pedig az adott játék bekerül az Epic saját rendszerébe, akkor az ott megszerzett achievementek automatikusan át fognak költözni, ráadásul a megfelelő ellenértékű XP-ket is meg fogjuk kapni.

6.
6.
C0m1n65un
#5: Az tegnap szerintem még nem volt ott, bár elég fáradt voltam már, amikor este a cikket olvastam.
5.
5.
hedzsooo
#3: Cikket kellene elolvasni rendesen először...
4.
4.
Scat
#3: "A Store egyébként eddig is támogatta az achivementeket, de nem volt centralizált a rendszer. Helyette a fejlesztők játékonként implementálhatták a saját megoldásukat."

Vagyis ha a fejlesztő akart belerakni, megtehette. Például a Twin Mirrorhoz is vannak plecsnik.
3.
3.
Speciel tök jó, hogy *pont most* jönnek az achievementek epikre, de akkor miért kaptam őket már januárban is a Death Stranding-ben? Azok ott jobb oldalt mind azok... Akkor most nem is léteztek, vagy csak én voltam különleges helyzetben?

https://i.imgur.com/vhncQo7.jpg
2.
2.
Extol
A Steam-nek is nagyon anno efféle tervei voltak, aztán hackerek tönkretettek mindent. Legnagyobb probléma, hogy Valve-t nem érdekelte
1.
1.
hoaw
MTGA-hoz achivement rendszert és akkor nekem végem lesz.:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...