Nem lesz cross-play a Monster Hunter Rise-ban

  • Írta: gorien
  • 2021. október 12.
  • Hír
Link másolása
Nemrégiben fény derült a Monster Hunter Rise PC-s változatának megjelenési dátumára, a Capcomnak azonban le kell hűtenie a rajongói kedélyeket egy kicsit. A PC-s és a switches tábor nem fog tudni együtt játszani.

A Capcom tavasszal új darabbal bővítette a Monster Hunter-franchise-t Nintendo Switchen, méghozzá a Monster Hunter Rise-zal. A játék azonban nem marad meg Switch-exkluzívnak, és a Tokyo Game Show óta azt is tudjuk, hogy mikor érkeznek a szörnyvadászok PC-re – később pedig hosszabban is elmélyedhettünk abban, hogyan fut a port.

A rajongók értelemszerűen megörültek a hírnek, és fel is merültek azok a kérdések, hogy vajon tudnak-e együtt játszani a PC-s és switches barátok, illetve hogy átvihetjük-e a mentésünket egyik platformról a másikra. A Capcom Twitteren válaszolt tegnap ezekre a felvetésekre: mint írják, sem cross-playre, sem cross-save-re nem lesz lehetőség, mert a fejlesztési folyamatot elemezve azt találták, hogy ezeket a funkciókat „képtelenek egyelőre implementálni”.

A PC-s Monster Hunter Rise 2022. január 12-én érkezik, de holnap már megjelenik a demója. A port támogatni fogja az ultraszéles monitorokat és az egérrel, billentyűzettel való irányítást, illetve szebb textúrákat és 4K-s felbontást is ígér.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...