Erősebb hardvert kap a GeForce Now

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 24.
  • Hardver
Link másolása
Az NVIDIA hamarosan bevezet egy újabb előfizetési szintet a GeForce Now szolgáltatásában, amely a GeForce RTX 3080 videokártyákéhoz hasonló teljesítményt és alacsonyabb késleltetést ígér.

Még az idei év folyamán hardverfrissítésen esik át a GeForce Now szolgáltatása, a játékosok így "a világ legerősebb videojátékos szuperszámítógépéhez" férhetnek hozzá, hogy streameljék a PC-s játékaikat. A nagyobb teljesítményt egy külön előfizetési szinthez köti az NVIDIA, amely decemberben válik elérhetővé Európában; egyelőre csak a Founders- és Priority-tagok rendelhetik elő, ők 100 dollárért egy féléves csomagot kapnak most.

Az új előfizetéssel PC-n és Macen 1440p-ben, 120 fps-sel streamelhetjük a játékokat, míg a Shield TV-n 4K és 60 fps vár a játékosokra - a 4K-s felbontás támogatását fokozatosan terjesztik majd ki más hardverekre. Noha az új csomag elnevezése és az NVIDIA marketingje is GeForce RTX 3080 videokártyákat ígér a játékosoknak a GeForce Now-n keresztül, nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a cég minden előfizetőjének félretett egy darabot a GPU-ból. Ehelyett a cég a szervereket frissítette úgy, hogy egy RTX 3080-nal szerelt konfigéhoz hasonló teljesítményt préseljenek ki magukból: az NVIDIA szerint az új csomagot nyolcmagos AMD Threadripper CPU, 28 GB DDR4 RAM, Gen4 SSD és 35 teraflops teljesítményt ígérő Ampere GA102 GPU szolgálja ki.

Fontos emellett megjegyezni, hogy a frissítéssel az NVIDIA nem csak nagyobb teljesítményt, de alacsonyabb késleltetést is ígér: ez a Destiny 2 esetében például 60 ms-t jelent 120 fps mellett, míg a CS:GO-nál és az Apex Legendsnél már 50 ms körül van ez az érték. Az 1440p-s stream 35, a 4K-s 40 Mbps sávszélességet igényel a felhasználó oldaláról.

Az új előfizetési szinttel egyébként egy új kliens is érkezik a GeForce Now-hoz, ez már bétás formában az Edge böngészőt is támogatni fogja (helló, Xbox!), és az Adaptive Snyc technológiát is elérhetővé teszi.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...