A PUBG anyacégéhez került a Subnautica csapata

  • Írta: szlav
  • 2021. október 30.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb indie csapatot vásárolt magának a Krafton, a PUBG Studios és a Bluehole anyavállalata. Az akvizíció alanya nem más, mint a Subnautica fejlesztőbrigádja, az Unknown Worlds Entertainment.

Habár a két játéknak nincs sok köze egymáshoz, az Unknown Worlds vezérigazgatója, Charlie Cleveland rávilágított, hogy a Subnautica és a PUBG is egy-egy aprócska, igen szerény projektből nőtte ki magát világsikerű játékká. A tengeralatti túlélőkalandot fejlesztő csapat a folyamatos interáció és a rajongói visszajelzések nyomán tökéletesítette az alkotását, ezzel a munkafilozófiával pedig a Krafton is remekül tud azonosulni.

Cleveland szerint tehát az eddig független stúdió és az egyre nagyobbra duzzadó játékforgalmazó egymásra találása mindenki számára egy nagyszerű lépés, az pedig nyilvánvaló, hogy a Krafton támogatásával a kisebb csapat új szintre emelheti a merész, de kétségtelenül kreatív projektjeit. A sztori kapcsán megnyugtató részlet, hogy a Krafton már előre kijelentette, hogy az újonnan felvásárolt stúdió továbbra is teljes önállóságot élvez majd, és mivel mindenki számára fontos, hogy a csapat megtarthassa a saját identitását, a fejlesztői struktúrába és a vezetőség döntéseibe sem szólnak bele.

A Krafton a friss akvizíció után már összesen hat stúdiót tudhat a szárnyai alatt. A Subnautica fejlesztői, a Bluehole és a PUBG Studios mellett náluk dolgozik Glen Schofield csapata, a Striking Distance Studios is, ahol már javában készül a PUBG-univerzumban játszódó horrorjáték, a The Callisto Protocol. Szintén a Krafton alá sorolhatjuk a mobiljátékokkal foglalkozó Dreamotion, illetve a RisingWings fejlesztőbrigádjait.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...