Furcsa hiba maradt a New Worldben

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 1.
  • Hír
Link másolása
Noha a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, még mindig sokan játszanak az Amazon MMORPG-jével, a New Worlddel. A játékosok eközben újabb és újabb hibákat fedeznek fel, a chatfelület például ügyesen megbolondítható némi HTML-kóddal.

Furcsa hiba maradt a New Worldben, kiderült ugyanis, hogy a chatfelület a HTML-kódot is megeszi, amivel mindenféle turpisságra bírható rá a játék - erről egy youtuber, Josh Strife Hayes számolt be. Alapértelmezetten ez olyan vicces helyzeteket produkál csak, mint hogy az üzenetek között megjelenik egy túlméretezett kép egy kolbászról, mások azonban olyan kódot küldenek be, amellyel képesek kirúgni másokat a játékból, ha azok ráviszik az egerüket egy adott szövegre vagy képre.

Hasonló hibája egyébként a World of Warcraftnak is volt annak idején, és nem is tűnik egy nehezen javítható bugnak, azonban mindenképpen érdekes, hogy ezt a lehetőséget benne felejtették a készítők a játékban. Igaz, a New Worldnek van most nagyobb gondja is, a beszámolók szerint ugyanis egy-egy szerver a pénzügyi válság felé halad, miután defláció fenyegeti őket. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a játékban kevesebb pénzt lehet szerezni, mint amennyi kiáramlik a gazdaságból, így a játékosok inkább ráülnek a megmaradt, egyre értékesebb megtakarításukra, és bartereznek. Az Amazon kénytelen lesz beavatkozni, hiszen hosszabb távon egy ilyen helyzet komolyan befolyásolhatja a játékmenetet is.

A New World egyébként továbbra is nagyon népszerű, jóllehet a kezdeti lelkesedés kezd alábbhagyni: a Forbes összegezte a játék elmúlt hónapját, és a számításai szerint átlagosan heti 135 ezer játékossal zsugorodott a rajongótábor a megjelenés óta, így félmillió fő körül jár mostanában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...