Közel 93 millió Nintendo Switch talált gazdára eddig

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is megejtette a pénzügyi helyzetjelentését. A kiotóiak szokás szerint az elmúlt fél év számait közölték, amelyekből kiderül: a cég már nem tud annyit profitálni a járványból, és hiányzott egy Animal Crossing kaliberű megjelenés is.

A Nintendo 5,4 milliárd dolláros bevételt jelentett a szeptember 30-cal zárult hat hónapos időszakra, ami 18,9 százalékos visszaesésnek feleltethető meg éves szinten. A cég egyébként lényegében minden területen csökkenésről tudott beszámolni, vagyis nem tudta tartani a tempót a tavalyi, a koronavírus-járvány miatt rendkívül erős évvel. Az üzemi eredménye 24,5 százalékkal 1,9 milliárd dollárra csökkent, míg a nyeresége 20,6 százalékkal 2 milliárd dollárra esett vissza.

A Nintendo Switch eladásai is visszaestek, itt 34 százalékos volt a mínusz, és összesen 8,28 millió darabot passzoltak el a konzolból az elmúlt időszakban - ebből 1,8 millió volt a Lite-modell. A játékeladások 6,3 százalékkal csökkentek, ezekből 93,8 millió kópia fogyott. Összesítésben egyébként a Switch 92,8 millió egységnél jár, míg a játékeladások 681 millió példányra rúgnak: a Mario Kart 8 Deluxe mára több 38,74 millió eladást tudhat maga mögött, amivel a sorozat legjobbja.

A Nintendo szerint az Animal Crossing: New Horizons tavalyi megjelenése mind hardveres, mind szoftveres szempontból magasra tette a lécet üzletileg (34,85 millió eladásnál tartunk), amit most nem sikerült megugorniuk, érdekesség azonban, hogy a kiotóiak állítólag így sem győznek elég gépet gyártani.

A mobilos részleg 4,6 százalékkal zsugorodott, itt a forgalom 223,8 millió dollár volt.

1.
1.
Gaboo77
Ekkora eladási példányszámnál egyszerűen kezd telítődni a piac. Lassan mindenki aki akart vett. vagy vesz egy ilyen konzolt. A végtelenségig nem lesz rá kereslet, ez nem kenyér. Ekkor jön majd az új modell. Bár azért 8,28 millió eladott példány is brutál mennyiség. Tehát csökkenésnek csökkenés, de azért még fogja futni párizsis szendvicsre. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...