Lassul a Nintendo Switchek gyártása

  • Írta: gorien
  • 2021. november 2.
  • Hardver
Link másolása
A globális alkatrészhiány ismét utolérte a Nintendo Switchet. A kiotóiak nagy reményekkel vágtak neki az idei évnek a tavalyi billegés után, de mégis kénytelenek visszafogni a gyártást. Az eredeti tervek 80 százalékát tudják csak tartani.

Amikor tavaly a koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások elkezdték akadályozni az alkatrészgyártók és az összeszerelő üzemek munkáját Ázsiában, azt a Nintendo is megérezte – a Nintendo Switch világszerte hiánycikk lett egy időre. Habár a helyzet idővel normalizálódott, Shuntaro Furukawa, a cég vezetője már idén tavasszal kilátásba helyezte, hogy 2021 végére újabb visszaesés léphet fel.

Furukawából a vátesz szólt, a Nikkei Asia szerint ugyanis a kiotóiak nem tudják tartani az erre a pénzügyi évre előirányozott számokat: az eredeti tervek 30 millió legyártott példányról szóltak, ehelyett azonban csak 24 millió tűnik teljesíthetőnek. Az ok a félvezetők és egyéb elektronikai alkatrészek tartós hiánya.

Az elnök elmondása szerint továbbra is nagy az igény a Switchekre, amelyből egyébként több mint 89 millió példány talált már gazdára a 2017-es megjelenése óta, októberben pedig az OLED-modell is boltokba került. A szép számok ellenére azonban évről évre csökken a hibridkonzol iránti kereslet: tavaly 28 millió példányt adtak el belőle, idén pedig 25 millió volt a terv, de ezt már biztosan nem fogják tudni elérni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...