Hordozható konzolt mutatott a Qualcomm

  • Írta: Shifty
  • 2021. december 5.
  • Hardver
Link másolása
A Nintendo Switch sikerén felbuzdulva nem csak a Valve szeretne egy részt kihasítani magának a hordozható konzolok piacából, hanem a Razer és a Qualcomm párosa is, akik bemutatták a saját megoldásukat.

A napokban körbejárta a világhálót a hír, miszerint a Razer és a Qualcomm közösen dolgozik egy új hordozható konzolon. Azóta kiderült, hogy a chipgyártó alapvetően csak a Snapdragon G3x demózására szeretné használni a fejlesztői prototípust, de látva, micsoda érdeklődés övezte a rejtélyes handheld masinát, nem lennénk meglepve, ha a két fél végül beadná a derekát, és előállna egy forgalomba is kerülő megoldással.

Merthogy a rejtélyes kézikonzol egészen elképesztő paraméterekkel rendelkezik, ami minden bizonnyal elég sok hardcore rajongó nyálelválasztását beindította. Egyrészt a kijelzője egy 6,65 hüvelykes, OLED-paneles megoldás, ami 10-bit HDR-támogatás mellett Full HD+ felbontásban és 120 Hz támogatása mellet képes megjeleníteni a játékokat.

A Razer Snapdragon G3x Gen 1 Developer Kit kapott egy 5 megapixeles kamerát, haptikus visszajelzést, USB-C portot (így monitorokra is köthető), aktív hűtést, Wi-Fi 6- és 6E-támogatást, valamint a jobb hangzás érdekében négy irányú hangszórót is. Az Android alapú készülék emellett képes a játékok streamelésére. 

A Qualcomm állítása szerint egyelőre nem tervezik, hogy saját kézikonzolt gyártsanak, ők inkább csak az NVIDIA Tegra X1-nek és az AMD Zen 2-nek szeretnének kihívót állítani.

7.
7.
sisxgame
#6: Hát igen még kicsit kiforratlanok a windows os handheldek. De majd talán a steamdeck....
6.
6.
Ooorky
#4: Aya neo pro nekem is tetszik, de egyrészt az ára, másrészt ami minden x86 alapú hordozható cucc rákfenéje: aktív hűtés és fogyasztás.

Na meg jó lenne ha az MS is ráfeküdne és kiadna egy "vékony klienst" ezekhez a gépekhez, amiben nincsenek teljesen felesleges teljesítményzabáló funkciók (böngésző, onedrive, nyomtatókezelés stb.).
5.
5.
Csoki80
Nincs rajta Márió ;-)
4.
4.
sisxgame
Ez szép masina szép és jó az összes eddigi gamer telefonnal egyetemben csak azt nem értem hogy mi értelme van ha egyszerűen nem adnak ki androidra normális játékokat. Nagyon nagy android fan vagyok de azt sajnos be kell látnom hogy nem igazán jönnek ki komolyabb címek mobilra ( vagy csak olyanok amik engem nem igazán érdekelnek). És ez sajnos a kalózkodásnak tudható be. Van switchem is és olyan címek jöttek ki rá hogy csak ámulok é bámulok.
( pl Sniper elite, tony hawk , diablo 3 , wolfenstein, metro redux és még sorolhatnám)
Pedig a switchnek mára már elavultnak mondható a hardvere. Szóval ha valamilyen kézikonzolt fogok venni switch mellé az valószínűleg valami windows alapú handheld lesz. ( Aya neo, gpd win max, vagy steam deck)
3.
3.
TrishtanAG
#2: A Ps2 emuláció nagyon durván fejlődött mostanában:
https://youtu.be/jakIupKQNlI
2.
2.
Ooorky
Ha N64/PS2/Dreamcast, na adj Isten Gamecube emulator lesz rá akkor instant vétel.
1.
1.
DragonBleacPiece
na persze, ott ebéd közben zsíros kézzel játszanak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...