HWSW: Még sokáig videokártya nélkül maradhatunk

  • Írta: Shifty
  • 2021. december 8.
  • Hardver
Link másolása
A GPU-s piacvezető NVIDIA szerint legkorábban a jövő év második felében javul majd számottevően a chipek, ezzel együtt pedig a konzumer videokártyák ellátása. A játékosok viszont továbbra is hoppon maradhatnak.

Colette Kress, a tervezőcég pénzügyi igazgatója tegnap a UBS Global MTM konferenciáján úgy nyilatkozott, hogy a kínálat 2022 második felében kezd majd javulni. "A vállalat egy emberként küzd annak érdekében, hogy több GPU-t tudjon gyártatni" - mondta Kress. A szakember hozzátette, hogy az NVIDIA az elmúlt hónapokban növelni tudta a leszállított chipek volumenét: "Egész jól tudtunk növekedni az idei év során, minden negyedévben, szekvenciálisan is. Feltett szándékunk, hogy a trend a negyedik negyedévre is megmarad. Úgy gondoljuk, hogy a jövő év második felében jobb lesz a helyzetünk a chipek ellátását tekintve" - mondta Kress.

A pénzügyi igazgató hozzátette, az NVIDIA több milliárd dollárt költ a hosszú távú gyártási kapacitási kötelezettségvállalásokról szóló megállapodásokra. Kress ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az új megállapodásoknál több mint egy évre is szükség lehet, hogy a piacon kifejtsék hatásukat. Az NVIDIA ezzel együtt úgy véli, hogy reális van esély arra, hogy 2022 közepére javulni fog a kínálat. Kress szerint az NVIDIA csökkenteni szeretné grafikus kártyáinak árát, ám ehhez először az ellátásnak kell nagy mértékben javulnia.

Viszont úgy tűnik, a gyártók már kifejezetten a bányászokat célozzák meg kártyáikkal, így sok jóra nem számíthatnak a játékosok - olvasd a teljes cikket a HWSW-n!

14.
14.
crytek
#13: Akinek több száz / több ezer játéka van pcn azokat mindig is fogja
13.
13.
Falcon
Ps5 és series x mellet csoda hogy egyáltalán valakit is érdekel még a pc
12.
12.
axodox
Nem tudom, én már egyre kevésbbé hiszek a jövőre jobb lesz kijelentésekben. Nem lepne meg ha az alkatrész árak csak 24-26 felé állhatnak újra stabil állapotba, ami valszeg nem árcsökkenést (főleg nem forintban), hanem lassabb emelkedést jelent majd. Mivel az átlag ember nem fogja tudni megfizetni, ezért a PC gaming jelentősen vissza fog szorulni és a konzolok veszik át a helyét, meg a streaming. A GPU gyártók az otthoni használat visszaszorulásával tovább emelik majd az árakat, mivel már csak cégek fognak kártyákat venni tőlük.

Az optimistább eset az az hogy a magas árak miatt új szereplők jelennek meg a piacon akik tartós piacszerzés érdekében hatékony megoldásokat vezetnek be a scalping ellen. A játékok grafikai fejlődése pedig egy időre lelassul, hiszen konzolokon és a régi PCken kell futniuk ha szeretnének bármilyen sikert.
11.
11.
Ooorky
#9: Nem a bolt fogja, hanem a szervíz ha olyan baja van.
2 éve ismerősnek visszadobták, mert mókolva volt a bios-a, hogy ne látsszon a több ezer üzemóra.
10.
10.
crytek
AMD az isten....

https://www.digitaltrends.com/computing/amd-rembrandt-6000-apu-performs-similarly-to-gtx-1650/

Na ez nekem bőven elég lesz pc-re. Amint kijön le is csapok majd egy ilyen jószágra
9.
9.
crytek
#8: Ja mert a boltban aztán nagyon meg tudják mondani hogy bányában volt....
8.
8.
Ooorky
#7: Bányagpu-n nincs gari. Egy nap se. Ezt szopják be akik megveszik.
7.
7.
crytek
#6: Én 1 éve bányában melozott 1070Tit vettem anno.De garival. Semmi baja nem volt
6.
6.
Ooorky
#5: ~fél éve ismerőst is majdnem bepalizták egy 2080-nal, aztán mikor számolta a pénzt kibökte a csávó, hogy 9 hónapig bányászrigben volt...
Hopp, vissza minden.
5.
5.
crytek
#3: Az annyiért szénné bányászott gari nélküli lehetett olyanért a 20kt is sokallanám
4.
4.
crytek
Én pl már leszarom. Itt a ps5 meg a series x is.
3.
3.
Rókalesőcipő
Mostmár szinte csak használtat éri meg venni. Hardver aprón láttam 245ért RTX2080Ti-t.
2.
2.
joshfeed
Elő kell venni a régi címeket a fejlesztőknek pedig jobban kell optimalizálnia a játékaikat.
1.
1.
hedzsooo
Az utobbi lassan 2 ev elegge szurrealis. Ha ezeket megjosolom par eve, nem kicsit nezett volna mindenki orultnek...! XD Oo
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...