GDF 2007 Hungary

  • Írta: Drago
  • 2007. május 20.
  • Rendezvény
Link másolása
Világokat építünk - szól a szlogen, mely nem is áll távol a valóságtól. A hazai közönség először vehetett részt ilyen típusú rendezvényen, természetesen mi is ott voltunk.
Világokat építünk - szól a szlogen, mely nem is áll távol a valóságtól. A hazai közönség először vehetett részt ilyen típusú rendezvényen, természetesen mi is ott voltunk.

Az előadásokat több, neves külföldi és hazai szakember tartotta meg. Témáikban a közösség kezelése, cross-platform fejlesztés, játék engine, játékdesign, valósághű megjelenítés, MMO fejlesztés és RTS látkép fejlődése, voltak a főbb témák. Képviseltette magát az Eidos Hungary (Horváth Zoltán - programozás, Bálint Péter és Szalacsi Botond - design), az IO Interactive (Michael Bach Jensen), a Black Hole Games (Boza Lajos), a Crytek (a német producer mellett emeljük ki inkább Pócza Zoltánt, aki fergeteges bemutatót rögtönzött össze), az Invictus-Games (Nagymáthé Dénes), Neocore Games (Varga Zoltán), illetve Xavier Antoviaque.

Egy másik hazai kezdeményezés is hangott kapott, a Magyar Játékfejlesztők Szövetsége, melynek célja a fiatalabbak szakszerű kiképezése, illetve a profibbak támogatása. Valószínűsítem, hogy fogunk még hallani róla.
A pontos menetrendet megtalálhatjátok a rendezvény honlapján .

A Game Developers Forumon került még sor továbbá a Crytek budapesti cégének megalapításának hivatalos bejelentésére is, melyet a szaksajtó már pár napja leközölt. A Cryteket alapító török testvérek, Avni, Cevat és Faruk Yerli voltak itt személyesen, hogy e neves eseményt elmondhassák a nagyközönség számára.

Habár a rendezvény életében ez volt az első alkalom és ahhoz képest színvonalasra sikeredett, voltak kisebb nagyobb fennakadások. A szinkronfordító hölgyet sajnáltuk a legjobban, aki küzdött a szakzsargon szavaival, rövidítéseivel, mellyeket rázúdítottak a tisztelt előadók.
Kuriózum volt látni röviddel a koreai bejelentés után a StarCraft 2-t HD felbontásban, illetve a Crysist mozgás közben (köszönjük Zoltánnak a csirkés bemutatót, melyet hasznosítani fogunk a játékban is :D). Mindkettőt egy kb. 20 méteres mozivásznon és a mozihoz tartozó hangrendszerrel. Ahogy hallottam a közönség soraiban percekig erről beszéltek...

Ha minden jól megy, jövőre újra beszámolhatunk nektek a Game Developers Forum eseményeiről. Reméljük, hogy hasonló vagy még színvonalasabb rendezvénnyel lesz dolgunk.
9.
9.
Constantin00
Hülye viszgák! ÚÚgy elmentem volna...
8.
8.
jtrencsenyi
Ez elsősorban szakmai rendezvény volt, tehát első körben a játékfejlesztőket várták valamint az újságírókat. Így nézve a dolgot nem is olyan sok az a 8000 HUF.
7.
7.
Dinosaur
Például ha osztogattak volna tech demókat akkor megérte volna... :)
6.
6.
tjames
Azért ez még nem a magyar átlaghoz szabott ár. Most nem azt mondom hogy nincs 8000-rem, csak hogy sajnáltam volna. 3500 volt a Tuning&Stereora a belépőjegy 2 napra. Na az megérte! Majd ha úgy érzem megéri, akkor 10.000 -ret is költenék erre. Csak érezzem úgy hogy megéri!
5.
5.
Drago
Bárki részt vehetett. Diák belépő 5000Ft + áfa, rendes jegy 8000Ft + áfa. Csoportos kedvezmény is volt.
4.
4.
Guppi
Bárki résztvehetett rajta. Asszem 8000ft volt a belépő.
3.
3.
Myko Alto
Sajnálom, hogy nem tudtam kimenni, lehet hogy néztem volna én is nagyokat :)
2.
2.
nimat16
ezen a fórumon csak a sajtó vehetett részt, vagy bárki elmehetett megnézni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...