Dübörög az NFT-őrület a játékiparban

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 16.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft fejlesztői nem örülnek az NFT-k erőltetésének, miközben Peter Molyneuxék már most milliókat keresnek a Legacyval, és a S.T.A.L.K.E.R.-csapat is kísérletezik a témában. NFT-specifikus hírösszefoglalónk következik.

A Ubisoft fejlesztői nem örülnek a kiadó NFT-mániájának

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Ubisoft is megszórná NFT-kkel a játékait, első körben a Ghost Recon: Breakpointhoz tettek közzé egyedi, sorszámozott játékbeli kiegészítőket. A játékosok nem fogadták túl jól az ötletet, ezért a cég a legnagyobb csendben rajtoltatta el végül a programot, a hírek szerint azonban házon belül sem övezte felhőtlen öröm mindezt.

Az NFT-knek helyet adó platform bejelentése.

A Kotaku számolt be róla, hogy a Ubisoft belsős fórumán többen is hangot adtak a nemtetszésüknek: míg valaki csak simán "felháborítónak" nevezte a bejelentést, mások egyszerűen úgy érzik, ez az egész nem éri meg ilyen negatív fogadtatás mellett. Volt, aki egyenesen kijelentette: az NFT-k "a spekulálásról, a mesterséges ritkaságról és az egoizmusról" szólnak, és nem érti, hogy lehetett ennek helyet adni egy videojátékban.

Arról már nincs hír, hogy a vezetőségnek mi az álláspontja a témában jelenleg, a helyzet visszásságát mindenesetre jól jellemzi: Stephen Totilo, a Kotaku volt főszerkesztője tizenkilenc Ghost Recon NFT-t már meg is talált a piactereken, ezekért pedig 634-234000 dollár közötti összegeket kértek el, ő azonban 21 dollárnál magasabb licitet sehol nem látott. (A Ubisoft az első NFT-ket ingyenesen bocsátotta a játékosok részére.)

Peter Molyneuxék már most milliókat keresnek a Legacyval

Nemrég írtunk arról is, hogy Peter Molyneux újabb játékötlettel merészkedett elő: a Legacy egy blokklánc alapú menedzserjáték lesz, amihez úgy (is) csatlakozhatunk, hogy NFT formájában földet vásárlunk a helyszínül szolgáló világban. Habár a cím csak jövőre rajtol el, a földeket már elkezdték árulni, és az igazán durva az, hogy kifejezetten jól fogynak.

A Rock Paper Shotgun jelentette, hogy a Legacy mára több mint 53 millió dollárt hozott a fejlesztőknek, az egyik legdrágább és legritkább, "londoni" helyszínért pedig 900 ezer dollárt (!) fizetett valaki. A nagy kérdés persze az, hogy a rejtélyes vásárló befektetése értékállónak bizonyul-e - ezt meglátjuk, ha ténylegesen is beindul a Legacy gazdasága.

A S.T.A.L.K.E.R. 2 készítői is belevágnak az NFT-őrületbe

Végül emlékezzünk meg arról, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztője, a GSC Game World is bejelentkezett az NFT-buliba, a cég bejelentette ugyanis a S.T.A.L.K.E.R.-metaverzumot, amely révén a játékosok "birtokolhatnak egy darabot a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből", és "az első metaemberré" válhatnak.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a játékosok a DMarketen keresztül, NFT formájában megvásárolhatják a lehetőségét annak, hogy NPC-ként szerepeljenek a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben, méghozzá igen részletesen lemodellezve. Erre persze csak korlátozottan lesz lehetőség, az NFT-kre januártól lehet majd licitálni.

Érdemes megjegyezni, hogy hiába a névhasonlóság, a GSC nem az Epic-féle MetaHuman Creatort használja a játékosok lemodellezéséhez - itt láthattok egy videót arról, hogy ez miként zajlik majd a valóságban.

A GSC egyébként más NFT-ket is szeretne piacra dobni, ezekről azonban nem beszélt egyelőre.

14.
14.
Dízel
Hivatalos info: a stalker team torolte az nft projectjet a rajongoi nyomas miatt. Igy kell wzt csinalni.
13.
13.
Bako
Eladó ez a komment. Érdeklődni itt a fórumon.
12.
12.
zsocc-nrg
Amíg nem befolyásolja a STALKER 2 játékmenetét (ahogy olvastam, két külön dolog lesz a játék és az nft), addig nem érdekel hogy a sok barom milyen hülyeségre költi a pénzét
11.
11.
Gerzson95
10.
10.
Cole
De miért a Stalker? Ezt az egyet ne basszátok el nekem, csak ezt az egyet...
9.
9.
Ooorky
#4: Mondjuk ezzel egyetértek.
Na meg boldog fél leet-et :-) majd.
8.
8.
markoci555
Szörnyű... de azért nézzük a jó oldalát, Life of Boris végre hivatalosan bekerülhet a játékba :D
7.
7.
Cuppak
#5: De van értelme. Pénz, ilyen egyszerű.
6.
6.
Kovbaj
#4: Elöre is Boldog születésnapot kívánok! XD
5.
5.
Dízel
világ legnagyobb ökörsége ez az nft biznisz. és még a készítők mondjak, hogy nem értünk hozzá stb.. ezt nekem senki nem magyarázza meg hogy van értelme.
4.
4.
crytek
#3: Miért vagyunk szarban ,mert nem költünk faszságokra? Egyáltalán nem érzem magam szarban 37 leszek 26nap múlva nem érzem magam öregnek
3.
3.
Kovbaj
#2: Azt sajnálom a leginkább, hogy a Stalkernél került elő ez a szarság. Ezt a játékot várom a legjobban. Jó nagy szarban vagyunk mezei gamerek. Crytek kihalófélbe kerültünk, vagy csak bazi öregek vagyunk már.
2.
2.
crytek
Ha debil hülye emberek vennének körbe akik képesek a semmiért akár többszázmillió t kiadni..és is lehúznám őket. Aki hülye megérdemli hogy ilyen faszságokra költsön.
Mert tudod sarcolni cak azt lehet aki hajalmos rá..mint az oltás valakit a munkahelye elvesztésével rá lehet venni hogy oltasson van aki meg simán eldobja és megy olyan helyre ahol nem kell oltás.. gyenge emberek mindig lesznek sok ipar rájuk épül
1.
1.
Ooorky
Anno azt hittük a fizetős DLC-knél nem jöhet rosszabb.
Aztán jöttek a mikrotranzakciók.
Aztán a lootbox.
Most ez...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...