Úgy néz ki, a Steam Deck tartja februári premierjét

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 15.
  • Hír
Link másolása
A Valve nemrég friss hírekkel jelentkezett az eredetileg tavaly decemberre időzített, majd februárra áttolt Steam Deck közeledő premierje kapcsán. A jelentés szerint minden az ütemterv szerint halad, így már nem kell újabb csúszásra számítani.

A Valve még november elején jelentette be, hogy az egész világot sújtó globális ellátási problémák miatt kénytelen elhalasztani a Steam Deck decemberi megjelenését. Akkor februárra tűzték ki PC-s kézikonzol premierjét.

A csapat egy friss bejegyzésben jelezte, visszatért a Steam Deck csapata a téli szünetből, és mindenki gőzerővel azon dolgozik, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen a hordozható masina megjelenésének napján. Mint írják, egyelőre minden az ütemterv szerint halad, vagyis a tavaly beharangozott februári megjelenés zökkenőmentes lesz.

Közben azt is megerősítették, hogy jelenleg is zajlik a Steam Deck Verified programja, aminek keretein belül rengeteg játékot tesztelnek, ami kompatibilis lesz majd a géppel. Ahogy azt a bejegyzésben is ígérik, hamarosan több steames játék mellett felbukkan majd a Deck-plecsni.

Végezetül arról is beszámolt a Valve, hogy egyre nagyobb számban küldik ki a fejlesztőknek a fejlesztői készleteket, hogy a csapatok minél hamarabb megkezdhessék a munkát a Steam Deckkel.

Ha előrendelted a kütyüt, akkor a foglalásod becsült elérhetőségi időkeretét itt tudod megnézni.

1.
1.
C0m1n65un
Tehát akkor a legtöbb esetben portolásra lesz szükség ahoz, hogy a játék elinduljon ezen a kis masinán. Gondoltam, hogy ez lesz a megoldás, mert azért ez a gép sem egy erőmű. Ennyit arról, hogy a meglévő teljes játékadatbázis játszható lesz rajta.
Az egyik bennem felmerülő probléma ezzel csak az, hogy még más platformra a plussz jövedelem érdekében portolnak a kisebb, nagyobb fejlesztők, addig most a steam ugyanezt a jelenlegi helyzetben ingyen várja el. Lesznek itt problémák az első időben, de ha azt túl éli, és nem csak a Valve-tól lehet majd rendelni, hanem ott lesz a boltok polcain is, akkor bármi lehet belőle, de nagyon kétesélyes a dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...