Mi lesz Bobby Kotick sorsa a Microsoft-deal után?

  • Írta: szlav
  • 2022. január 19.
  • Pletyka
Link másolása
Tegnap óriási meglepetésként ért bennünket a hír, miszerint a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot. Egy kérdés azonban eddig megválaszolatlan maradt: mi történik majd a vállalat jelenlegi vezérigazgatójával, Bobby Kotickkal?

Phil Spencer tegnap délutáni közleményét valószínűleg nyugodtan elkönyvelhetjük az év legnagyobb videojátékos hírének, az Xbox fejese ugyanis bejelentette, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot. A becslések szerint mintegy 70 milliárd dollárt érő deal várhatóan 2023 júniusában zárul le, hiszen annak át kell futnia a versenyhatóságok jóváhagyásán, így a nagyobb változásokra valószínűleg csak jövőre számíthatunk. Ezek a változások márpedig jönnek - a hírek szerint Bobby Kotick sem trónol már sokáig az Activision Blizzard felett.

Habár hivatalosan sem a Microsoft, sem az Activision Blizzard nem nyilatkozott arról, hogy mi lesz az Activision Blizzard veterán vezérigazgatójának a sorsa, a The Wall Street Journal forrásai szerint a színfalak mögött már megszületett a megállapodás ezzel kapcsolatban. Ha hihetünk a lapértesüléseknek, akkor az akvizíció lezárásáig Bobby Kotick marad az Activision Blizzard fejese, ezt követően azonban távozik a cégtől. Ez persze minden bizonnyal egy igen kényelmes, akár 292 millió dolláros végkielégítéssel járhat majd.

A körülmények mindenképp meglepők, Kotick távozására azonban már az elmúlt hónapokban is számos jel utalt. A pletykák szerint az üzletember már novemberben fontolóra vette a lemondást, miután a The Wall Street Journal felfedte, hogy ő is sáros lehet az Activision Blizzard szexuális zaklatási botrányában, illetve az ügy eltussolásában.

6.
6.
almaspite
Majd twitteren megint nyilatkozik és feljebb nyomja a bitcoin árát.
5.
5.
Extol
Sohasem érintett meg a celebvilág, úgyhogy nem igazán érdekel mi lesz vele
4.
4.
Gerzson95
Hát nem fog éhen halni ez a... az biztos. Nagyon keserű "győzelem" lesz ez.
3.
3.
Kamukaze
#2: A rendszer működik,,
2.
2.
JohnSpartan
Többet kap vègkielègitèsnek ez a mocsok paraszt mint 100 másik tisztessègesen dolgozó ember egèsz èlete alatt... Nonszensz! Ès ezzel el is tusolják az egèsz zaklatásos sztoryt... Milyen egy geci világban èlünk már?
1.
1.
taktaharkányi
Ez egy nagyon reális forgatókönyvnek tűnik. Ez a féreg is tiszta ban lehet azzal, hogy a MS-nak kb. bármennyit is megér majd, hogy lelépjen. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...