Közel 6 millió példánynál jár a Resident Evil: Village

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom közzétette a legfrissebb pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült, hogy ismét rekordprofittal zárt a japán kiadó, köszönhetően a klasszikus játékainak, a Resident Evil: Village-nek és a Monster Hunter Stories 2-nek.

Újabb fantasztikus pénzügyi időszakot tudhat maga mögött a Capcom. A japán kiadó tájékoztatása szerint a 2021. december 31-gyel záródó kilenc hónapos időszak alatt ismét rekordárbevételt és rekordprofitot könyvelhettek el. Mindez azt jelenti, hogy a Capcom lassan kilenc éve folyamatosan növelni tudta az üzemi eredményét, és ez lesz az ötödik év, hogy nyereséggel zárja az aktuális pénzügyi évét.

Ebben óriási szerepe van, volt és lesz a Resident Evil: Village-nek, amiből eddig 5,7 millió darabot adtak el, de a Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin több mint 1,4 milliós eladási adatai is megsüvegelendőek. Ennek ellenére a kiadó összeladásainak a 70 százalékát a Resident Evil- és a Monster Hunter-sorozat régebbi epizódjai hozták össze.

A Monster Hunter Rise a tavalyi megjelenése óta immár 8 millió példányban kelt el, a Resident Evil 7 esetében pedig zsinórban ez a hatodik év, amikor több mint egymillió egységet adtak el, amivel már több mint 10 millió értékesített példánynál jár a sorozat hetedik epizódja.

A Capcom árbevétele 35,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, az üzemi eredmény pedig 43,9 százalékkal lett magasabb. A játékszoftverekből 25,8 milliót értékesített a japán kiadó, ami éves szinten 30,3 százalékos növekedés.

Valószínűleg a növekedés üteme nem törik meg a jövőben sem, hiszen a cég idén a Street Fighter-sorozat 35. születésnapjára készül, ezenkívül fejlesztés alatt áll a Pragmata, és ki tudja, még minden.

25.
25.
Ooorky
#23: Autisták nem értik. Egyszerűen ilyenek és kész.
24.
24.
crytek
#23: A pedofil is meg tudja magyarázni a bűneit attól még bűnös.. Szóval nem kell terelni
23.
23.
taktaharkányi
#22: Az irónia és a gúny akkor sem számít hazudozásnak, ha nem érted.
22.
22.
crytek
#21: Ahogy a notórius hazudozás sem...
21.
21.
taktaharkányi
#19: Sajnos beteg. Sem az asperger, sem a pszichopátia nem játék sajnos.
20.
20.
Akutyafáját
#18: sajnálom hogy 12 órákat gürcölsz ott a portaszolgálaton
19.
19.
Ooorky
#18: XD

Szánalmas vagy, nem kicsit.
18.
18.
crytek
#16: Idézlek:

"Hádde te nyugdíjas vagy a tőzsde milliárdokból meg a kriptóból."

Egyik sem igaz. Egyiket sem írtam le soha.

Amit bemásoltál az egyike sem tartalmazza azt amivel vádolsz hogy írtam...

De majd próbáld meg legközelebb hátha HÁTHA egyszer valaki eltalál bármit is...


De a kicsinyke lelkedért csak hogy majd tudj erre is kurva rosszul emlékezni és majd 2 nap múlva amikor resetelödik az agyad tudj megint hazudozni:

- Nincsenek milliárdjaim. Sosem voltak sosem lesznek legfőbbképpen soha nem is állítottam ilyet.
- Megint leírom a dátumot. 04.29 addig nincs nyugdíj aztán majd a szervezetem eldönti van-e tovább vagy sem.
17.
17.
taktaharkányi
#16: Van aki faszságokra költi el a pénzt, és van aki NFT-kre meg kriptóra :D
16.
16.
Ooorky
#15: December 29, ha jól emlékszem Control alatti hozzászólásaid...
Kimásoltam őket, mert pénzügyi oldalon rajtad röhögtek napokig, hogy tipikus balfax kisbefektető akit behintáztattak a nagyok.

De egyet berakok, mert szeretlek:

"Olvass.Lentebb leírtam 16 év alatt spóroltam annyit hogy nem kell már meloznom. kripto tőzsde hozza majd ha kell valami..de mivel eddig se költöttem rezsin meg kaján kívül semmire eztán se igen változtatok a dolgokon így ezek se kellenének elég lenne ha csak lassan felélném a pénzt..

Tudod vannak akik faszságokra verik el a pénzt és van aki gondolkodik is.. "
15.
15.
crytek
#14: Ilyet soha senki nem mondott.

Itt ez valami betegség egyébként? Vagy olyan nehéz pár infot megjegyezni? Ezek szerint igen.
14.
14.
Ooorky
#13: "Nos ma már 12 órában melozok ha egyszer végig tudok vinni bármit azt már nem igen fogom előszedni többé.. mert egyszerűen már nincs rá idő..."

Hádde te nyugdíjas vagy a tőzsde milliárdokból meg a kriptóból.
Vagy nem?
13.
13.
crytek
#9: Régen amíg "tanultam" az iskolában ez volt a menetrend:

- warez azonnal. A létező leggyorsabban végigtolni kb bármit és mentem a következőre
- ha teteszett később beszereztem fillérekért megint letoltam (ha már megszereztem ugye)
- majd ne adj isten ha lett hozzá magyarítás még egyszer hogy végre tudjam is mit játszottam

Azaz a legtöbb game 2-3 végigjátszást kapott... Nos ma már 12 órában melozok ha egyszer végig tudok vinni bármit azt már nem igen fogom előszedni többé.. mert egyszerűen már nincs rá idő... Az első bekezdésben leírtak miatt van az hogy ott tartok fiokokon kb 2500 game már tobzodik amiből kb 1900db soha el nem indított mert én hülye fejjel mindig sokszor toltam végig xyt és közben csak gyűltek a címek...
Emiatt jó a game pass havi 556 ft egyszeri csak letolni valamit tökéletes...
10.
10.
GAMEROD
#8: Egyre ritkábban, de azért szerintem mindenkinél előfordulhatnak olyan játékok szökőévente egyszer amit alig bír kivárni és azonnal megveszi. Az más kérdés hogy kinél mi. Én például az MSFS-t nem tudtam kivárni, egyből vettem megfele, mihelyt megjelent a steam-en. Igaz legalább akkorát is csalódtam abban a félkész állapotában ahol még ma is tart, dehát akkor is benne van az emberben hogy mindenképp ki akarja próbálni.
9.
9.
dcba
#8: Na ebben hasonlitunk, engem sem erdekel, hogy valami Day 1 meglegyen, en is szoktam varni, nagyon ritka az a jatek ami adj uram azonnal ide (Resident Evil 9 es a Mortal Kombat 12 ilyenek lesznek mondjuk).

Viszont nekem pont azert nem mindegy hogy veszem meg a jatekot, mert lehet 15 ev mulva is akarom jatszani es lehet a jatek nem lesz ott.

Ha erdekel, multkor Sony megcseszett 87 fontra teljesen jogtalanul, kertem charge back-et Paypalon keresztul mert Sony teljesen ignoralt, erre a charge back miatt kibannoltak a PSN accountom ami tobb mint 10 eves volt. Igaz az elmult kb 5 - 6 evben alig vettem jatekot digitalisan (kb szerintem 1 kezemen meg tudom szamolni), viszont amit vettem 10-12 ev alatt, az mind odalett. Ennyit jelent a digitalis jatek, az, hogy ott van Steamen semmit nem jelent, valami nem tetszik Gabe bacsinak, repulsz es oda a 2000 jatekos konyvtarad. Olvasva a forumokat, nem vagyok egyedul ezzel a tortenettel.

Ha csak jatszani akarsz es nem erdekel, hogy meglesz a jatek mondjuk 20 ev mulva is, akkor persze tok mindegy, egyszer csak olcso lesz (kb evi 1-2 jatekot leszamitva mint lemegy a Foldik amint kifutottak) es digitalis jatekokert valoban nem eri meg sokat fizetni, mert nem vettel a penzedert semmit, csak jatszhatsz amig a nyakkendosok megengedik, mivel akar indok nelkul is elvehetik toled a jatekot (ha nem hiszel nekem olvasd vegig a Terms and Conditions-t, abban benne van, hogy joguk van kedvukre valtoztatni es barmikor elvehetik, mert csak egy hasznalati license-t fizettel ki).
8.
8.
crytek
#7: Engem sosem érdekel hogy milyen formában kapom meg a játékot. Nekem a digitális tökéletes. Azért nem fizetek értük mert úgyis lesz sokkal olcsóbb vagy úgyis utánam dobják. Akkor meg minek költsek feleslegesen rá?
A másik meg ,hogy arra sincs semmi késztetésem, hogy valamit azonnal kell játszani ahogy kiadásra került. Nekem egy game 15 év múlva is ugyanaz a game lesz. Én ugyanis a játékkal szeretnék játszani nem versenyezni másokkal hogy na most 0 day letoltam.. ez engem nem érdekel.
7.
7.
dcba
#5: Igen gondolkoztam is rajta, hogy tuti bent volt Gamepass-ba.

A DLCk jopofak en imadtam oket es mindet megcsinaltam, szerintem a 9 euro tenyleg nem sok erte, de en vagyok szerintem a kissebbseg aki valahol megert teged, en sem szivesen fizetek digitalis jatekokert PCn, hiaba fizetsz, ugysem a tied, igy nem megvetted, hanem fizettel, hogy hasznalhasd, igy en nem itellek el mert ne adsz ki 60 eurokat egy digitalis semmiert.

Viszont lemezes jatekok amik jol mukodnek nem kell hozza 6 millio patch, na azokert en viszont sosem sajnaltam a penzt, New n Tasty-t (ami limitalt kiadasban jott csak ki lemezen) minden tartalom lemezen van, kiadtam erte kozel £200-at. Nekem total megerte, hogy a kezembe a jatek.
6.
6.
dcba
#1: Ne is emlitsd a Resi 6-ot, eletem egyik legrosszabb jatekelmenye, uristen minden 3 lepes utan cut scene, mindenhol gombokat kell nyomkodni, ostoba tortenet, idiota karakterek, nevetseges az egesz ahogy van, mind a 4 tortenetet kijatszottuk egy baratommal, de eskuszom szoszerint egy vastagbeltukrozest, vesekovet es 10 fogfurast is szivesebben bevallalnek minthogy meg1x a Resi 6ot egyatalan elinditsam.

A 4-5-6 nekem az abszolut alja a Resinek, porgo rugo Leon, matrix Wesker, Szikaoklozo Chris, akcio akcio akcio, a zombik kb a nevetseg szinte, utalom ezt a 3 Resi jatekot, ezektol csak a 2 Umbrella Corps volt rosszabb, meg az Operation Racoon City-t is jobban birtam, pedig hat az is az iszonyat szintje.

A resi 8 a vegere valoban elegge akcios lett es amikor a robotbol kell lovoldozni ott mar fogtam a fejem, hogy jajj. A Chris-szes resz nem zavart, jo volt a vegen egy 15 percig kicsit lazitani es nem aggodni, hogy kifogyott a municio es kessel benazni a farkasemberek ellen, szerintem az ott jo kis stressz oldo volt.

Resi 8 babahazas resz, na az mindent vitt, en birom a kemeny horror-t, de eskuszom abba kellett hagynom a jatekot, nagyon durva volt (imadtam).

En is jobban orulnek ha kicsit visszabb vennenek az akciobol es jobban ramennenek a felfedezesre, keresgelesre, puzzle feladatokra, a Resi 7 nekem tokeletes elmeny volt (a vegso boss-t leszamitva), csak allitolag sokan tulsagosan feltek tole es emiatt le lett szedve a felelmetesseg (hulyen fejeztem ki magam tudom), hogy a sok hopihe is tudjon jatszani vele.

En varom a Resi 9-et, a Capcom mostanaban nagyon jo utra tert, gyonyoru optimalizaltak a jatekaik es imadom oket, bar a Resi 4 remake annyira nem izgat fel, nem erdekel porgo rugo Leon.
5.
5.
crytek
#4: A játékot végigjátszottam már rég ugyanis ott volt a game passban

De mivel tetszett még majd le akarom tolni párszor immáron magyarul is... az a 9 euro már közelít az értékhatárhoz már csak egy 50% off rá és veszem is meg hacsak nem kerül be előbb bundleba. Bár ahogy elnézem az elmúlt időszakot valahogy a "nagy" csomagok kihaltak. Anno raklap jó bundle volt EA, THQ, stb most meg csak "átlagos"
4.
4.
dcba
#3: Ezt a jatekot nyugodtan megveheted magasabb aron is, hidd el egyszeruen zsenialis a jatek (mondjuk a boss a vegen elegge nevetseges, de az csak 1%a a jateknak).

Tudom, hogy te bundle-t akarsz es mindent 1 euroert, de ezt a jatekot nem bannad meg, tessek kerestem neked nagyon olcson Resi 7 kulcsokat

Resident Evil 7 Gold Edition 9 euro

https://www.cdkeys.com/resident-evil-7-biohazard-gold-edition-pc-steam-cd-key

Resident Evil 7 alap verzio 5.99

https://www.cdkeys.com/resident-evil-7-biohazard-pc-steam-cd-key

A sima alap verzio teljesen eleg amugy, a DLCk bar jopofak, de a tortenethez nem nagyon adnak hozza semmi, csak kis extrak (az Ethan Must Die-tol lehet kitepned a hajad haha).

A befejezo DLC (na ez egy rettento gaz dolog volt mondjuk) ingyenes azt megkapod ha megvan az alapverzio.

Tudom a valaszt, ne is erolkodj, te varod az 1 euros bundle-t, de azert en ezt itt hagyom hatha megis.
3.
3.
crytek
Akkor végre betehetnék valami bundleba a 7-et....
2.
2.
GemForge
Nálam 10/10 az új Resi. Annak ellenére imádtam, hogy a horrorjátékokat alacsony tűrésküszöböm miatt inkább kerülöm. Ez a para még kibírható volt és mindamellett játéknak meg szinte tökéletes.
1.
1.
xsbrx
Remélem ennek az eredménye nem egy Resident Evil 6 2.0 lesz a folytatásban, mert már így is kicsit túl sok volt az akció.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...