PC-n egyelőre óriási siker a Dying Light 2

  • Írta: Shifty
  • 2022. február 7.
  • Hír
Link másolása
A SteamDB adatai szerint nagyon nagy egyelőre az érdeklődés a Dying Light folytatása, a Stay Human iránt. Az egyidejű játékosszámot tekintve simán lenyomott olyan konkurenseket, mint a PUBG: Battlegrounds és az Apex Legends.

Hiába roskadozik a különböző hibáktól a Dying Light folytatása, PC-n egyelőre nagyon nagy az érdeklődés a Stay Human iránt. A SteamDB adatai szerint a hétvégén az egyidejű játékosok száma elérte a 274 983-at, amivel a CS:GO és a Dota 2 után a harmadik legnépszerűbb játék volt, másrészt pedig a folytatás ezzel beverekedte magát a huszonöt legtöbbet játszott játék közé. Egészen pontosan a 23. helyig küzdötte fel magát.

Érdekesség, hogy az első rész a szebb napjaiban is mindössze 45 770 embert tudott egyidejűleg megmozgatni, de a Stay Human megjelenése a Dying Light játékosbázisának is jót tett, mert pár napja 36 277 játékos gondolta úgy, hogy visszatér ott is zombikra vadászni.

40.
40.
Macifasz
Cirka 7 óra játék után én nagyon megvagyok elégedve, és minden szempontból jobban tetszik, mint az első rész. Egy dolog miatt húzom csak a számat, hogy kivették a fegyverek/tárgyak szétbontásának lehetőségét. Az első részben elég sok nyersanyagot szereztem abból, hogy a nem használt, gyengébb fegyvereket nem eladtam, hanem inkább szétbontottam. Erre itt csak eladni lehet őket. Nem értem ezt a funkciót minek szedték ki. A lőfegyverek hiánya azonban engem pl. nem zavar, eleve egy parkour bildet akarok csinálni, ahhoz a stílushoz pedig a dobókések és az íj tökéletes páros lesz, valamint engem személy szerint az se zavar, hogy nincs annyi zombi az utcákon. Ami amúgy simán megváltozhat egy pillanat alatt, mert ha az idióta ellenfelek elkezdik bőgetni azt a szart ami náluk van, akkor fél percen belül odaér az egész zombi kerület. :-D
39.
39.
Fata Morgana
Holnap állok neki a játéknak, amit eddig láttam belőle az nagyon tetszett, imádtam az első részét is, szerintem a második része sem fog csalódást okozni.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok hozzá!
37.
37.
Ps fanboy
#35: Azért nem mindenben léptek előre, a lőfegyvereket például kivették és korán sincs már benne annyi zombi tömeg szerteszét az utcákon, mint az első részben. Ez egyeseknek pozitívum lehet, számomra inkább kompromisszum a készítők részéről, ami nem előrelépés, ha csak ezt a két dolgot nézzük.
35.
35.
Robilluma
Lassan 35000 értékelésnél tart a steamen és 81%on áll, ami nagyon pozitív a steam mércével.
Nem véletlenül. Kb mindenben előreléptek az első játékhoz képest.
Kezdve azzal h a karakterünk nem egy beszélni nem tudó, irritáló egyéniség mint az első részben....
Csökkentették a zombik számát a városban, így nem érzed Axe-szal befújt szuperhősnek magad akire tapadnak a zombicsajok tizesével két lépés után. Így valóban open world fílingje van mert szét tudsz nézni nyugodtan, erről Harran Cityben csak álmodozni lehetett... Emellett a kisebb és nagyobb városrész is GYÖNYÖRŰ, teljesen egyedi épületekkel, helyszínekkel megalkotva. Az épületek másik épületek tetején briliánsak, mint ahogy a fő- és mellékküldik helyszínei is (templomok, felhőkarcolók, stb). A vertikálisan megnyitott és szinte puzzle parkúrelemekkel bejárható épületekhez hasonlókat se lehet látni és nemcsak a különféle tárgyak használata de a pályadizájn is zseni. Ebben is óriásit léptek az elődhöz, itt közelebb vannak az épületek egymáshoz és többféle lehetőség is van eljutni Aból Bbe. (Az ejtőernyőzésről ne mis beszélve). Az első részben kétpercenként zuhantam halálba, itt meg kb nehéz leesni is.
Az éjszaka se olyan zsúfolt, nincs minden sarkon volatile hogy pukizni is csak halkan lehessen mint az előzőben. Szvsz sokkal szebbre lett csinálva az éccakai város színezését is tekintve.
Az épületek belső terei, a belsőépítészeti részletesség, tárgyak és textúrák aprólékossága, a színezés és mindenekelőtt a fények és árnyékok össze sem hasonlíthatóak az első részben látottakkal. Nagyon szép lett. Ámulok.
És bár nem nagyon olvastam erről se pro se kontra véleményt de az fow-t nagyon eltalálták. Nagyon természetesnek tűnik a látószög. Amihez ha hozzáveszem az épületek arányosságát is, az eredmény igazán szuper lett. Az utcát járva felfelé bámészkodva minden realisztikus.
Összességében a világalkotás a posztapokaliptikus látvánnyal, a pályadizájn, a parkúr 10/10 -szerintem-. Nálam ebben az első rész egy 10/6ost kapott.

A sztori egy más tészta. Maga a választási rendszer és hogy megbízhatsz-melléállhatsz csoportoknak/embereknek az kjó. De annyira árnyalják a karaktereket hogy ez az egész döntési mivoltát a sztorinak rontja. Valahogy mindenki jó is és köcsög is egyszerre. Ráadásul a legszimpibb karaktereket nem 'szereti' a játék. Ettől függetlenül a történet 2/3áig ez is rendben van. Ott jön pár mindfuck az tény :DDD

A harcrendszer pedig semmi extra, de semmi olyan ami miatt le kéne xarozni. Sztem. Simán élvezhető.

Bug kb nincs a játékban, aki -az alább kritizálók közül- ilyenekkel találkozott az írjon már ide legalább 3at és ha lehet sokkolóbb fajtákból, amik poszttraumás stresszt okoztak a hóvirág lelkének. De hasból ne böfögjünk már be bugtenger iparosmunkát mert picit sem az.
Az open world - parkúr részét tekintve is nemcsak igényes de egyedülálló játék is. SZTEM.
32.
32.
Pistons00
#31: Kivéve akkor ha olyan a hiba hogy el sem indul a játék -:) vagy folyton kivág. Mindenkinek megvannak azok a játékai amit sokan pokolba kivánnak. Én is játszom a mai napig régi játékokkal Pl a AC black flag. Látom hogy a mostani játékokhoz képest fapados de egyszerüen meg van számomra a hangulat ami feledteti.
31.
31.
crytek
#30: Én nem nézegetek ilyet full felesleges. Lásd pl a mostani GTA balhé...miközben mindenki bugvadászba divatfikába ment át én vigan játszadoztam.

Ha valaki szeret egy játékot mert régen is a kedvence volt akkor nem létezik olyan hiba/bug ami ezt semmiség teszi azaz utálatba fordulna át a dolog.. De hát sírógépek mindig lesznek mert az fasza :)
30.
30.
Pistons00
#28: Azért a pontszamokról anyit ha nekem egy játék nagyon tetszik de feltünően alcsonyak a számok akkor azért 1-2 kritikával szemezgetek hogy mit néztem be -:)
29.
29.
Pistons00
#28: Hát igen. Amugy ha már az oldal üzemeltetőinél tartunk. Meg sem tudom számolni hány éve kérik az emberek hogy egy nyamvadt szerkesztés legyen a kommenteknél ha valamit félre irsz stb... a banolással kapcsolatos döntés hozatalukról meg nem is beszélve.
28.
28.
crytek
#27: És erről ki tehet? Az ilyen oldalak üzemeltetői senki más

Ha valaki meg olyan hogy önállóan döntésképtelen és az ilyen pontszámok alapján akar játszani bármit az meg is érdemli
27.
27.
Pistons00
#24: Csak hogy van ezzel egy hatalmas problema barátom. Még pedig az hogy ugy is lehet pontozni user score-on hogy az illetőnek bármi köze lenne a játékhoz. Az aki 1-2 pontokat elkezd dobalni egy AAA játékra ott teljesen egyértelmű a személyes sértődötség. Csak hogy irjak pár peldát: mért ne tehetnem meg én vagy bár ki akinek tetszenek a souls like játékok igy kinezetre meg a trailerek alapján megveszem aztan kiderűl hogy sík hülye vagyok hozzá bevágom a durcit és adok rá 2 pontot. -:) vagy meghalom valamilyik játékról hogy savazák és beállok én is a táborba anélkül hogy 1 másodpercet is játszottam volna vele. Ez amit meg irsz hogy azért van hogy kifejezd a nemtetszésed. Ez olyan mint itt a komment szekció. Bármilyen játéknál 10 kommentből több mint a fele negativ. Egyit a user score-ról.
24.
24.
Freeser
#22: ez a lényege az user scorenak, hogy nem tapsolunk meg minden sz*rt és nem elégszünk meg vele, hanem kifejezzük a nemtetszésünk
22.
22.
Pistons00
#19: Ezt a user scoret ezt szerintem inkább hadjuk. Amikor képesek emberek 1-2 pontokat dobálni valamire ami nem az ő száj izűk szerint alakul. Erre a legjobb példa a Last of us 2. Ne hogy már más emberek elkezdenek hasra ütés alapon számokat dobálni egy játékra aztán én az alapján döncsek. -:) és ez bár milyen játékra igaz.
13.
13.
Chdz
#9: A Chrome az tényleg a leggyengébb játékuk, de azért a DL-al azért megmutatták, hogy van keresnivalójuk. Sokat fejlődtek az elmúlt pár évben. Egy Dead Island vagy Riptide után a DL már sokkal jobban sikerült, a 2 meg majd a zombis gémek csúcsa lesz egy éven belül.
12.
12.
Chdz
#8: Nem kell annyi. A Following DLC is egy évre rá jött, hogy megjelent. Az a legtartalmasabb kieg az összes közül, a 2-nél is az lesz, hogy kap vagy 2 story kieget, a többi már nem számottevő content lesz.
11.
11.
Animejetix
#9: Azért magyart szinkronnal nagyon is adta az ívet akkortájt.... Volt egy nagyon varázslatos hangulata!
10.
10.
Chdz
#6: 5 évre terveznek vele, de szerintem a második kieg után már érdemes lehet rá beruházni. Én sem szívesen adok érte 20+k-t.. Majd egyszer, holnaptól amúgy is Lost Ark, ami hónapokra le fog kötni.
9.
9.
GemForge
Amit eddig láttam eddig belőle, az alapján nálam ez a játék egy jó közepes. Mondjuk számomra a Techland sajna már a Chrome-nál el lett könyvelve olyan fejlesztőnek amelyik jobb sorsra érdemes motorral készít közepes játékokat. Ezt pedig azóta sem tudta megváltoztatni... a kritikák szerint sem. Pedig ez a játék áll a legközelebb ahhoz. De, hogy 60 dollárt adjak érte, az kizárt. Max. 35, felpeccselve, ínséges időkben.
8.
8.
crytek
#7: 1.5?Ti mit néztetek? Jó lesz az 4-6 évnek is
7.
7.
gabeee19
#6: Az az edition inkább másfél év lesz. De aki nem várta a játékot, annak érdemes lehet várni vele. Aki tudta mire számíthat és erre vágyott (pl. én), annak már most is remek élmény.
6.
6.
hedzsooo
En kivarok 1 jo fel evet vele. Legyen felaron kaphato az osszes DLC-vel, + felpatchelve rendesen. Aztan ugy majd hadd szoljon! :)
5.
5.
Dízel
#2: Én jatszok vele egy meccset, semmi gond, viszont a masodik inditasnal crashel. Sokszor többször is. Meg csak most kezdtem a jatekot, de ez mindig ilyen bughalmaz volt?
4.
4.
Ganzer
Nálam egy laptopos rtx 2060-on dlss-t bekapcsolva is tisztességes látványt nyújt, nem akadozik. Néhány kisebb bugot tapasztaltam de semmi olyat amitől ne lehetne tovább vinni a játékot. Gondolom ezeket majd kipatchelik idővel.
Számomra simán hozza az előző rész hangulatát, csak itt szebb a látvány és átgondoltabb néhány játékmechanika.
Az Elden Ring-ig bőven elleszek vele. :)
3.
3.
zoe9
Ja és a "Verify integrity of game files" ellenőrzés is lefutott steam-ben. Semmi hiba...
2.
2.
zoe9
Ha már meg lett említve a PUBG: játszható már? A tutorial-ban egy fix ponton crash-el. Konfigom bőven az ajánlott felett van, ki lett próbálva low/medium/ultra grafikai beállításokkal, DX11/11E/12-vel, de mindig elszáll. Ráadásul valami idióta módon minden játékmód lock-olva van, amíg végig nem tolod a tutorial-t. Agyrém. Úgy emlékszem voltak ingyenes időszakok, vannak, akik tudják mit kell nyomni és mégis kötelező a tanulópálya? A telepítés után a desktop-ra kirakott ikonra nem is reagál, de steam-ből indítva elindul (wtf). Volt olyan, hogy feljött egy BattlEye ablak (az anti cheat progi), amiben közölte, hogy (most figyelj) a steam könyvtárba telepített játékot blokkolja a progi :D. Érted? az anti cheat magát a játék elindulását blokkolta, kiírta az elérési útvonalat, hogy melyik mappában van a gond. A 15 crash-ből volt olyan, amelyik után feljött egy ablak benne egy screenshot-tal, amit még utoljára láttam a játékból és alá volt írva egy üzenet: "Nagyon sajnáljuk, de úgy tűnik valami gond lehet. Engedélyezed a screenshot elküldését? Szeretnénk kielemezni..." Olvastam valahol, hogy ez a BattlEye allergiás a mod progikra, na erre meg csak annyit tudok mondani, hogy én még életemben nem használtam semmilyen mod-ot. Annyira értek hozzá, mint az overclocking-hoz: sehogy. Feladtam és uninstall. Azt hittem a F2P miatt, majd a szokásos login queue rémálom lesz, de erre nem számítottam.
1.
1.
nemfontos
Azért én nem sietnék annyira... majd ha megjelenik az első... vagy a 145. patch. Majd akkor jó lesz.
Az első is katasztrófa volt a megjelenés napján.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...