Úgy néz ki, tényleg révbe érhet a Dead Island 2

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 18.
  • Biznisz
Link másolása
Még a múlt héten kezdtek el pletykálni arról, hogy a Dead Island 2 fejlesztése végre sínen van, és akár már idén megjelenhet a játék. Noha a kiadó ezt nem erősítette meg formálisan, a jelek szerint valóban a következő egy évre lőtték be a premiert.

A múlt héten mi is beszámoltunk róla, hogy iparági bennfentesek szerint még idén megjelenhet a régóta várt Dead Island 2. Az Embracer Group a napokban tartott pénzügyi helyzetjelentést, ahol ugyan ezt formálisan nem erősítették meg, Lars Wingefors vezérigazgató erősen célozgatott rá, hogy valóban ez a helyzet.

Wingefors egész pontosan a befektetőknek tartott konferenciahíváson válaszolt a beszélgetést levezető elemző kérdésére, aki azzal indított, hogy az ő várakozásai szerint a következő üzleti évben (vagyis 2022 áprilisa és 2023 márciusa között), de legkésőbb az azt követőben jelenhet meg a Dead Island 2: "Nem beszélhetek a Dead Island 2-ről, mert a kiadó még nem jelentett be semmit a témában" - mondta Wingefors. "Épp arról beszéltünk, hogy van egy bejelentetlen AAA-címünk, amiről te azt gondolod, hogy a Dead Island 2, szóval ehhez nehéz további kommentárt fűznöm. De izgatott vagyok a be nem jelentett címek miatt!" - tette hozzá.

Az Embracer Group forgalma egyébként 544 millió dollárnak megfelelő svéd korona volt a tavalyi naptári év utolsó negyedében, ami 135 százalékos növekedésnek felel meg - az EBITDA 159,8 millió dollár volt, ez 70 százalékos növekedés. A forgalomból a mobilos Easybrain vette ki a részét a leginkább 94 millió dollárral, utána jön a Koch Media (78 millió), a DECA Games (70,7 millió), a Saber Interactive (51 millió), majd a Gearbox (48,7 millió). A cég kiadói és filmes tevékenységéből 145,5 millió dollár folyt be.

A cég szerint a bevétel jórészt a régebbi címeikből származott: a Metro Exodus például már több mint hatmillió eladott példánynál jár, míg a Hot Wheels-játék eladásai átlépték az egymilliót. A Chorus kapcsán már nem közölt pontos számokat, de megerősítette, hogy pénzügyileg nem felelt meg a várakozásainak.

1.
1.
crytek
A korábbi részek jók voltak, várom szeretettel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...