HWSW: Késve érkeznek az Intel asztali GPU-i

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 18.
  • Hardver
Link másolása
Az előzetes tervekhez képest csak némi csúszással kerülhetnek a boltokba az Intel első, diszkrét GPU-t tartalmazó asztali videokártyái - írja a HWSW. Ezenkívül egy új szolgáltatásról is említést tett a cég.

Az Intel mindenkinek köszöni a türelmet, aki a cég tavaly bejelentett, Arc nevű diszkrét GPU-ira várt, illetve vár, egyeseknek azonban úgy tűnik, még tovább kell várniuk - derül ki a társaság befektetői tájékoztatásából. A cég eredetileg az idei első negyedévben tervezte az NVIDIA és az AMD termékeit kihívó dedikált grafikus gyorsítók piacra dobását, az asztali PC-kbe szerelt változatok megjelenésére azonban csak a második negyedévben kerülhet sor, míg a munkaállomásokba passzoló változatok csak az év második felében érkezhetnek meg.

Az Intel a kezdetektől fogva jelezte, hogy több évre előre tervez az Arc termékvonallal. Az első generációs termékeket Alchemist kódnéven fejleszti az Intel, amelyet a Battlemage, Celestial, illetve Druid követhet a következő években, vélhetően 2026-2027-ig bezárólag.

Ezenkívül úgy tűnik, egy új felhős szolgáltatás is készülődik az Intelnél - további részletek a HWSW-n!

1.
1.
Gpety
Vagy két éves késéssel... Már nem is hiszem el, hogy valaha megjelennek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...