A PlayStation Now-ban kezd a Shadow Warrior 3

  • Írta: gorien
  • 2022. február 22.
  • Akció
Link másolása
Hamarosan visszatérhetünk a Shadow Warrior vérgőzös világába. Lo Wang legújabb kalandját ismerteti meg velünk a legújabb PlayStation Blog-bejegyzés, amelyből kiderül, hogy a játékot már az első napon megtaláljuk a PS Now-ban

A Flying Wild Hog és a Devolver Digital hamarosan kiadja a Shadow Warrior 3-at, amelyben Lo Wang ismét megmutathatja, milyen jól forgat bármilyen fegyvert, ami csak a keze ügyébe esik. Mivel az előző játék végén átengedett egy sárkányt a mi dimenziónkba, egyik küldetése az lesz, hogy el is kapja – egyebek mellett erről is szól a fejlesztők új blogbejegyzése.

A Dragon's Nestet megmutató, fentebbi előzetes mellett bőven találunk még látnivalót a posztban: szól videó a fegyverkezelésről és a katanákról, a kivégzésekről és a Gore Weaponökről, illetve a grappling hook használatába is betekintést kapunk.

Az egyik legfontosabb hír azonban mégis az, hogy amikor a Shadow Warrior 3 március 1-jén megjelenik PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on, akkor a PlayStation Now-ban is megtaláljuk majd.

54.
54.
godach
#52: Általánosságban írtam, többes számban. Pont ezért is nem címeztem senkinek.
Nekem laikusként ez a minőség dolog nem állja meg a helyét.
Ennyi erővel, a multiplatformnak erősebb címeket kellene hozni, mint az exkluzívoknak.
Itt is az lesz a helyzet, hogy ahogy telítődik a piac valamivel ki kell tűnni majd. Márpedig, minőséggel fognak vagy belebuknak az egészbe. Vaaaagy, annyira gagyi lesz, hogy nem tudnak "tisztességes" árat kérni érte és az előfizető meg észre sem veszi azt a kis aprót.

Azért valljuk már be, akármennyire posztapok a gondolkodásunk, hogy senki nem fog a szarért sok pénzt kiadni, abból meg nem gazdagszik meg senki, hanem lehúzza a rolót.
53.
53.
delphijos
#43: “A 'téka jellegű' gondolatod azért nem igaz sztem mert a MS csak pénzzel támogatja a megvett stúdiókat elvileg és nem szól bele a munkájukba. Így az igényesség elvileg a Zenimax-Bethesda csoport stúdióitól meg kéne maradjon.”

Oké, csak ha minden megy azonnal GP-be, se a stúdió , se az MS nem fogja erőltetni az évekig készülő nagy költségvetésű játékokat. Esetleg nagy ritkán lesz “mutatóba”. A lényeg az lesz, hogy minél többféle , és sok játék legyen a “tékában”. Nem mondom hogy rakás szar lesz mind, de kb. “átlagosak”. Aztán ha az egész ipar ebbe az irányba mozdul, a nagy költségvetésű , évekig készülő projekteknek búcsút lehet mondani… NEM FOGJA megérni. A filmes példával, mondjuk nincsenek mozik, csak “téka” van, ahol előfizetésért lehet hazavinni a filmeket megnézni. Ki csinál egy LOTR filmet hogy ide bekerüljön ? Még ha sok az előfizető akkor se éri meg. Fele pénzből, három olcsóbb film inkább…. És még a választék is nagyobb, fele pénzből.
52.
52.
delphijos
#48: Nem tudom ezt kinek szántad, nekem a ONEX óta van, és nem is az volt téma hogy jó-e vagy sem. Még az se hogy MOST milyen a játékfelhozatal. Minőség / mennyiség, stb… Hanem arról van szó ha ez lesz a “módi” ( téka szerű game library ) akkor azt hosszú távon megsínylik a “nagy durranások” mert egész egyszerűen nem fogja megérni….
51.
51.
taktaharkányi
#48: Nyilván magamból indulok személy szerit és a saját igényeimből... És nem gondolok, hogy egyértelműen pro avagy kontra kiálltam volna egyértelműen bármi mellett is, vagy bárki más a "fekete-fehér" vonalon maradt volna. Nyilván azért vagyok szkeptikus a MS üzletpolitikájával, mert azt a veszélyt hordozza magával, hogy csökken a lehetősége annak, hogy überbaszó állleejtős Zelda, HZD2, God of War,szerű minőségű méretű és kidolgozottságú játékok kerüljenek ki a kezeik körül, amit leszarnék, ha emellett nem vásárolnák fel 4-5%-nyi piaci részesedést csettintésre. Nem mondtam egy szóval se, hogy hülye az akinek a GP nem jön be, vagy aki nem így áll hozzá. 3-4-5 év, a gyerekeim akkorák lesznek, hogy reményeim szerint jóval több időt fogok tudni szeretett hobbimmal tölteni, egyre nagyobb mértékben velük is akár, és akkor nyilván máshogy fogok hozzáállni, akkor valószínű pl. hogy át fogok kerülni arra a vonalra viszont, hogy jobban fogok értékelni több apróbb, multiplayer központű élményt, és így nagyobb szerephez fog pl. jutni a Switch és a MS vonala, vagy az, amit a game pass nyújt. Én azt is el tudom fogadni, hogy a másik célcsoport, akinek a game pass igazán szól, jóval nagyobb mint az a szegmens, amit én képviselek. Egyszerűen megosztom az álláspontom és a véleményem, Ha ezzel valaki tud azonosulni és egyetért, örülök (?), ha nem, és lehülyéz, akkor meg kb. leszarom. :) De alapvetően onnan indultut ki a vita (szerintem teljesen normális hangnemben megmaradva, aminek különösen örülök), hogy a game pass szerű rendszer előretörése és hangsúlyosabbá válása nem feltétlenül kedvez a AAA fejlesztésekre való törekvésnek. És ha ez még meg is fogalmazódik bennem, akkor sem jelenti még azt sem, hogy én kizárólag erre vágynék, mert nagyon örülök egy Hellblade-nek, egy Disco Elysiumnak vagy egy Wasteland 3-nak. Csak találgatás megy, hogy vajon merre az ipar és a MS, aki ennek az iparnak egyre meghatározóbb alakja a méretéből fakadóan.
50.
50.
DragonBleacPiece
,,De van, hogy egy filmet nézek és van egy olyan jelenet benne, ami hasonló valami játékra (legyen sivatagos, fagyos, posztapok) stb. " Én az assassins creed originst szoktam elővenni mindig amikor ilyen nyári 40 fokok vannak, jólesik a sivatagban bóklászni. Meg amikor nemrég a csillagközi szökevényeket elkezdtem újranézni, kellett egy űrhajós játék szóval megvettem az elite: dangeroust hogy űrhajókázzak :D
49.
49.
godach
#47: Pont ez az. Az ember nem mindig vágyik gyöngyszemekre. Ha találkozol eggyel, akkor a következő akkor sem fog akkorát ütni. Ha mégis, akkor a harmadik nem fog. És ez sokszor nem a játék hibája, hanem az hogy becsömör az ember.
Napestig lehetne példálózni. Voltak jó disco-s bulik, de a következő vagy az azutáni már nem volt olyan szuper.
Ettünk már finom hambit, gyrost vagy grill-t de egy héten kétszer vagy háromszor már sok. Így van, hogy elég egy kis lecsókolbász, sőt még jobban is esik.

Olyan ez, mint kábeltévé.
Emlékszem gyerekként napokig állítgattuk a drágán megvett műholdvevő antennát, amin magyar csatorna nem is volt. Mégis rengeteget ültünk a tévé előtt és néztük, azt amit nem is értettünk.
(mondjuk nálunk ez később jött a szegény családi körülmények miatt, először csak a sima analógcsatornákon vadásztunk a madarastévére pl) Markíza asszem az volt a neve.
Most a telekomnál olyan csomagom van, hogy a pornókon kívül minden van, mégis csak nyomkodom sokszor, végiglapozom kétszer és nem találok olyat ami nekem tetszik. Vagy igen, de már a felénél jár, vége van, 20 perc mulva kezdődik és így tovább, a köcsög reklámokról nem is beszélve.
Erre ott a Netflix, HBOGO és akkor indítok azt amit akarok abból amit nyújtanak. A két előfizu nem kerül annyiba, mint a 200+ csatorna mégis minőségibb a felhozatal és akkor amikor én akarom. Miért nem mondom akkor le a TV-t? Mert nem mindig akarok megnézni egy filmet, hanem van amikor csak töltelékként kell hogy szóljon valami. Most pl mögöttem valami teleshop megy (mindjárt teli talppal bele is rúgok a tévébe). Erre is van igény, és arra is. Csak ezt akarom mondani.
48.
48.
godach
Az a baj (vagyis nem is baj), hogy itt az oldalon is szerintem jóval több gp előfizető van, mint akik egyáltalán beszélnek róla. Így van ez a FIFA vagy COD, BF részeknél is. Még csak sejtelmünk sincs, mennyi "befektetője" van ilyen téren az MS-nek.

Én például egy szeleburdi játékos vagyok. Van, hogy pár percenként változik az igényem és erre a Now és Gamepass tökéletes.
Jelen pillanatban úgy nyomtam végig a RIDE-t, hogy közben a Dark Souls-al idegelem magam már két hete. És mivel boxon van azonnali játékváltás, így megyek két-hórom kört míg megnyugszok, aztán vissza DS.
De van, hogy egy filmet nézek és van egy olyan jelenet benne, ami hasonló valami játékra (legyen sivatagos, fagyos, posztapok) stb. Na olyankor már töltöm is lefelé, mert tudom hogy benne van a gamepassba.

Viszont magatokból indultok ki. Azt hiszitek, mindenki szereti gyűjtögetni a játékokat. Én is csináltam régen. Írott lemezek, DVD-k tömkelege volt a szobámban. Nyomtatott tokok majd még a lemezt is nyomtattam. Nézegettem, imádtam és sokszor több nap ment el csak a rendszerezéssel. Aztán a legális korszakomban ez folytatódott konzolgyűjtéssel is. Szinte nem is fértem, mondhatom, hogy egy kisebb múzeumom volt. De elmúlt és mára teljesen érdektelen számomra ez a része.

Bérlem? Igen, de kit érdekel. Van egy nagy csomó cím ami nekem alapból megéri. Első napos vagy AAA bekerülése pedig már csak plusz, az előfizetői akciókról nem is beszélve. Az első új Doom-ot egy leárazásnál vettem meg, aztán bekerült gamepassba. A másodikat már meg sem vettem, csak vártam kicsit.
A Wolfensteinekből szintén csak az elsőt vettem meg. A többi nem igazán tetszett, de annyira érdekelt hogy akciósan pénzt adtam volna érte, viszont így hogy bekerültek gamepassba, töltelékként még akkor sem bosszantott, ha nem tetszettek.

Szóval nem minden fekete és fehér, higgyétek el. Magamból pedig kiindulva ha a gyerekeket vagy suhancokat nézem, vagy rákattannak egy játékra amit folyamatosan tolnak, vagy ugyan úgy szeleburdiskodnak mint én és számít nekik a mennyiség is, nem csak és kifejezetten a minőség.
Persze nem kell félreérteni, szeretem én is csorgatni a nyálam és teszek is pénzt rendesen a hobbimba, de ha azt nézem, hogy ár/érték arányban hosszútávon mi szórakoztat jobban el, akkor azt kell mondjam hogy gamepass és psnow a maguk kis könyvtárukkal.
Példaképp megvettem a Days Gonet első nap és egy forintot nem sajnáltam a húsz ezerből. De 50 óra alatt platináztam és azóta rá sem hederítettem, csak megvettem Steamre is támogatás gyanánt. Ettől viszont én jóval többet játszom és jóval több órára kell hogy lekössön valami, amit ha lebontok akkor a fentebbi két előfizetés tökéletesen kielégít.
47.
47.
taktaharkányi
#45: Remek a példát, mert 50 Ft-ért finoman szólva sem lehet sört készíteni... :)

Amúgy szerintem nagyjából egyről beszélünk, csak épp a hangsúlyokat máshova tesszük. Szerintem te inkább a játékok minőségére és a pozitívumokra próbálsz fókuszálni, én pedig (és szerintem delphijos is) leginkább magával az üzletmodellel vagyok hosszú távon szkeptikus, hogy ha önmagában erre tekint fő irányként a MS mint "értékesítési platform" (tudom, tudom, mellette ad el, Minecraft és hasonló pénznyomdák... muszáj sarkítanom kicsit, hogy érthető legyek), akkor az mennyire működőképes és mik lehetnek a buktatói. Továbbra is egy nagyon jó dolognak tartom a game pass-t és imádom én is, hogy milyen gyöngyszemekre bukkanhat az ember. És ha az általam "félt" irányba tolódik a dolog, akkor is bőven meg fogja érni.
46.
46.
Robilluma
#44: Yepp. Ezt így 'adom'.
Bár még mindig úgy vagyok vele h nekik végtelen pénzük van. Akik Activisiont vesznek azok nem számolnak GPba érkező játékok 'árával'. Nekik az kb alap h megveszik. Tartozzon hozzájuk, bajuk nem lehet belőle.
45.
45.
Robilluma
#38: Van 6 kézműves sörfőzde az utcában és mindegyik 500-1000ft-ért árulja a söreit, amik más kisebb sörfőzdéktől is érkeznek nem csak sajátjuk. Jön a piacra egy online shop ahol a 6 bolt választékának 60-80%a megtalálható de itt csak 50ft egy sör és az új, szezonális ízeket is megkapod azonnal. Főz az online shop is sört de még várni kell a nagy népszerűségnek örvendő saját meggyesük, ipájuk, világosuknak az érkezésére de addig is ott vannak a nemcsak ínyenc de sokaknál alap búzasör, stout, sour ale, más gyümölcsösök stb és mind mind 50ft.
Természetesen még a buta parasztgyerek is homlokvakarva teszi fel a kérdést magának: -Ha itt pár fitying, ott meg sok fitying akkor hol is vegyem meg a nedűt?
És itt nem arról van szó h létrehoznak egy franchise-t. Egy Zentus féle Kitty sörportfóliót vagy egy Gyertyános Sörfőzde gyümölcsöseit és rákap a nép. Itt nincs bevonzás, csak elvonzás. Maga az irányelv kettős! Ez csak úgy működik amit csinálnak hogy elszipkáznak másoktól hozzájuk. Ez nem Netflix a sajátjaival meg HBO, Amazon a sajátjaival. Itt mindenki árul ugyanolyat és mindenki bukik ha vki azt mondja h nálunk 300ft, nálatok 15k. Az irány amit kijelöltek alapból gyengít mindenki mást és az irány szándékos.
Oké, kapitalizmus mondhatnánk. De ez az?
Én mennék 50ft-ért kézművest venni minden nap, te is mennél, mindenki más is menne. Meddig maradna fent a másik 6 bolt? Érdekelne téged, engem, másokat h fennmaradnak? Hááááát

Én csak annyit írtam hogy vannak remek day1 GP címek is nem csak középszerek és kijött egy ilyen eszmecsere a szolgáltatások jövőjéről.
Részemről lezárva: amint a CoD multi MS GP lesz, a 3rd party címek nemhogy lanyhuló de egyre több elsőnapos vételével, ha jönnek az exek is -> rip sok platform. Ha exben erősek lesznek és a 3rd party játékokat is kisajátítják a GPon keresztül és a legnagyobb multilövöldét is náluk veszik, akkor nincs több kérdésem bírónő. Egyre több MS pénz és egyre több felvásárlás lesz. Egy EA felvásárlás lenne a vég. No nem a gamingé, de pl a Sony-é. Ha a Sony se tud majd a kövi 3-4 évre jósolt 10 multival és új single ip-kkal nagyot durrantani akkor nekik is brutális bevételkiesésük lesz a rengeteg csúcsminőségű ex mellett is. És akkor tényleg jöhet a mekdöncis korszak. Zabálhatja majd a nép a jól megreklámozott szart, a többiről azt se fogja tudni h létezik. Olcsón lehet majd játszani, de az igényesség egyre visszaszorul majd. És ez sztem nem jó.
44.
44.
taktaharkányi
#43: "Na de taktaharkányi pont az ellenkezőjét írja mint te. Szerinte azért kellenek a nagy múltra visszatekintő franchise-ok aaa játékai hogy ne kelljen az igényesnek igényes de nem nagy horderejű-vonzerejű 3rd party-kért perkálni a jövőben."

Nem egészen, kicsit összemostál érveket és csoportokat, de lehet én fogalmaztam szarul, könnyen benne van is... az én koncepcióm az, hogy mindenképp csökkenteni akarja/lenne érdemes a MS-nak a 3rd party címek számát. Hogy kicsit konkretizáljam: mondjuk jelenleg a GP 70%-ban 3rd party kicsi indie töltelék cím, ezek szerintem lemennek mondjuk a tizedére, és ezek helyére fossa be a MS a régi címeket, illetve az egyre növekvő számú stúdióval a változatosságot a saját házán belül is fent tudja majd tartani úgy, hogy az még mindig megérje érzésre az embernek. A "az igényesnek igényes de nem nagy horderejű-vonzerejű" címek arra vonatkoznak, hogy a MS fejlesztés szinten fog inkább ezekre fókuszálni, mert a GP-szal nem tudja megtenni, hogy egyszerre túl sok AAA übergigamegaszisztemszellerblockbuster játékokat fejlesszen nagy számban. Bár a félreértésedből utólag leszűrve annyi igaz, hogy azt is gondolom, hogy nem fog Stalker 2-ket megvenni nagy számban (ami egyébként továbbra is egy indie cím, legyen bármilyen jó és várjuk bármennyire... 40 fős a stúdió...), mert gyakorlatilag pont ilyen kaliberű stúdiókkal van/lesz tele a felvásárlások után, akik ilyen méretű/léptékű címekkel tud operálni.

Morzsák, morzsák, de olyan léptékben, ahol 30-40-50 stúdió dolgozik (és lényegtelen, hogy mennyire szól bele és mennyire nem), ott nem mindegy, hogy ennyi stúdió által 2-3-5 év alatt elkészülő játékmennyiség házon belül készül, vagy ki kell csengetni érte azt a lóvét, hogy a 3rd party-nak is megérje berakni a gp-ba ahelyett, hogy tisztán az eladásokra menne rá. Persze biztos lesz és van olyan 3rd party, akinek ez együttműködés szinten is kurvára megéri és teljesen ki van békülve azzal, hogy a game pass-be gyárt fasza, de kicsi játékokat. :) Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy game pass, fiszem-faszom dlc-k, meg mikrotranzakciók lesznek, amik szintén nem mindegy, hogy mondjuk a 30%-a marad-e a zsebében, vagy 100%. Nyilván elmélkedés, amit művelünk és az idő fog ezekre választ adni. :) Van aki szerint ezen kár "okoskodni", de szerintem érdekes azon agyalni, hogy mi járhat egy olyan cég "fejében", aki egyedül jelentősebb gazdasági tényező mint nem kevés ország. :)
43.
43.
Robilluma
#36: Na de taktaharkányi pont az ellenkezőjét írja mint te. Szerinte azért kellenek a nagy múltra visszatekintő franchise-ok aaa játékai hogy ne kelljen az igényesnek igényes de nem nagy horderejű-vonzerejű 3rd party-kért perkálni a jövőben.
Sztem mindkettőtöknek van igaza is meg nem is. A nagy franchise-ok bevált játékai és új ip-jei mint MS 'ex'ek vonzani fogják a népet (hát persze, mé' ne vonzanák?) de a 3rd party-k is uezt teszik a ingyenesség miatt legfőképpen. Így tulképpen a nagy címek és a változatosság is jelen lesz az olcsóság mellett. Ráadásul a 3rd party címek az ő pénztárcájuknak -a milliárdos felvásárlásokat látva- fillérek... Abszte nem lenne értelme leállni velük mint GPba beolvasztás. Morzsák az asztalukon.
A 'téka jellegű' gondolatod azért nem igaz sztem mert a MS csak pénzzel támogatja a megvett stúdiókat elvileg és nem szól bele a munkájukba. Így az igényesség elvileg a Zenimax-Bethesda csoport stúdióitól meg kéne maradjon. Ha az MS saját, régi stúdiói csinálnának csak játékokat akkor igazad lenne. Elég a Halóra pillantani.
42.
42.
taktaharkányi
#41: Dög vagyok utánanézni és elvesztené a kérdés a valódi "súlyát" (mert olyan geci fontos vagyok ugyebár...), de volt olyan, amikor a Netflix konkrétan nyereséges volt és nem hitelt-hitelre halmozva működött? Amúgy nekem olyan szám rémlik, hogy a megtorpanás kifejezés kissé eufemisztikus, mert a COVID előtti szintekre esett vissza az előfizetők száma, ami messze nem azonos azzal, hogy megállt a növekedés.
41.
41.
Ooorky
#39: Netflix pont most rohant falba, a covid által megpörgetett növekedés hirtelen megtorpant, lassan egy elfogynak a potenciális előfizetők.
40.
40.
taktaharkányi
#39: Nem arról van szó, hogy bízom-e vagy sem, pusztán az, hogy el tudom képzelni azt is, hogy a MS a saját globális céges politikája szempontjából mint imidzs és marketing IS gondol a géming divízióra, és így másként is számolják a megtérülést.
39.
39.
delphijos
#38: “Aztán az is lehet, hogy korlátlanul megéri a MS-nak az, hogy ők a "géming ipar fiantróp órásai", és így egy továbbra is dinamikusan növekvő, népszerű, emberközpontúbb iparágban fel tud építeni egy a már globálisan is martketing értékkel bíró imidzset”

Azért én ebben nem bíznék. Annak ellenére hogy piacvezető, a Netflix is még mindig folyamatosan “előremenekül” és akár veszteség árán, de előfizetői bázist akar folyamatosan növelni ( ebben a “megtartás” is benne van ) De ezt nem lehet AAA címekkel, örökké csinálni. A Disney dettó. Kérdés hogy 5-6 év múlva is megéri félévente egy nagy költségvetésű SW sorozattal jönni ? És ha nem, akkor mi lesz ? Átlagos, de viszonylag “sok” tartalom….
38.
38.
taktaharkányi
#36: És ehhez tökre passzol ideig óráig a sok kicsi 3rd party cím, amiben egyébként nem érzek semmiféle ipari konkurens gyengítést, sőt. A MS jelenleg bármit megad azért, hogy elmondhassa negyedévente, hogy "megint 4 millió+ gp előfizető van". Lásd 1 dolláros akciók, 3 havi akciók, azok is varriálva, hogy most épp a pécés akciós, most épp az ultimate, stb. Kb. semmit nem néz szerintem, és a kis 3rd party címek tökéletesek, hogy növelje a könyvtárat és bőven tök jó a 3rd partynak is, mert biztos kisakkozza, hogy Ő akkor adja oda, ha a kapott lóvé neki hozza az elvártakat, aztán ha még el is ad, az már hab a tortán. De hosszú távon én arra számítok, hogy arányaiban csökkenni fog a 3rd partyk aránya. Aztán az is lehet, hogy korlátlanul megéri a MS-nak az, hogy ők a "géming ipar fiantróp órásai", és így egy továbbra is dinamikusan növekvő, népszerű, emberközpontúbb iparágban fel tud építeni egy a már globálisan is martketing értékkel bíró imidzset. Franc tudja. Az biztos, hogy célja van az egésszel és ok nélkül nem fosik millirádokat egy MS méretű cég sem valamibe, csak azért, hogy "nekünk jó legyen". Lassan annyi stúdiója lesz, hogy fel fog tudni tartani egy forgást, évente 2-3 nagyobb címmel és 1-2 havonta 1-2 nagy, de nem blockbuster címmel, plusz a töltelék. És az egy ilyen rendszerben talán elég.

Én továbbra is a kombinációra fogok törekedni, legyen egy Switche, legyen egy PS, a legfőbb átfedések és egyéni preferencia miatt legyen egy PC egy game pass-szel, és akkor minden rendben van, legfeljebb a rendelkezésére álló időn kesereg az ember. :) De személy szerint több bizodalmam lenne az iparban, ha az előfizetéses rendszer mint kiegészítő szolgáltatás lenne, és inkább ne is legyen Day1 megjelenésű, de ne legyen az a főbb irány.
37.
37.
crytek
#35: Senki nem hisztizik. Szimpla érveket hoztam. És de ha egy kiadó és a ms megegyezik akkor akár day0 is lehet majd pl egy nagy cím game passos. A cyber helyébe meg tegyél oda bârmit ami ütős nagy cím pl gta 6..tökmindegy. A lényeg hogy a nagy stalkered meg a scorn az jóval olcsóbb mint egy übercím.

Senki se tudja mi lesz később.. Lehet ez csak user csalogatás és ha teszem azt eléri az előfizetők száma az xx milliót a ms emeli az árakat. Mivel sokan ugyse akarják birtokolni a címeket csak játszani velük és ezt nem 70€/db áron az lazán kiperkálja majd a mostani havi ár dupláját. A userek arca meg ugyis be van fogva a sok day0 címmel
36.
36.
delphijos
#34: Pedig igaza van szerintem is. Én sem azt mondom hogy nem jó a GP. De AAA cimekkel teletömni hosszú távon nem éri meg. Nézd meg a film streaming szolgáltatásokat. Ha nincs mozi, CSAK EZ, oda nem fognak tömegesen blockbuster filmeket gyártani. Vannak sorozatok, meg jól sikerült filmek, de nem mozis “nagyágyúk”. Ha a gaming is ilyen “téka” szerű lesz, senki nem fog 5-6 évig fejleszteni egy GTA VI “kaliberű” címet hogy aztán kitegye a polcra. Csinálnak “átlagos” címeket, de abból többet, és sűrűbben, mert ebben a modellben a kínálat mennyisége fontosabb. Könnyebben eladható. “Van 1000 játékunk ami játszható” vs. “Nekünk van 20 de azok ‘nagy cimek’”. Nem mondom hogy már holnap ez lesz, de ez a modell így éri csak meg.
35.
35.
Robilluma
#30: Fogd már fel hogy senki nem beszélt itt CP2077ről GPba. Elkezdtél hisztizni h csak filléres töltelékek jönnek GPba utána meg jöttél azzal h a megálmodott óriáscímeid meg nem. Valóban, a CPhez képest filléres amúgy meg nem.
Egyik nagy se fog CPket venni szolgáltatásba ha ez a mondandód max a MS ha már senki nem játszik vele.

"Ha nem volna vmi élmény nem is tolnám" Sztem te nem is azért tolod mert élmény, hanem mert olcsó. De úgy látszik neked már nagy címek is kellenek az occóságba, mert ha nem jönnek bele akkor még a végén epicezned kéne. A Stalker2 5+ milliós eladású lesz és jön GPba megjelenésre de szavaidból ítélve neked ez csak egy dobott csonttal ér fel. Bravó
34.
34.
Robilluma
#31: A 3rd party-ra azért költ hogy gyengítse az összes riválisát.
Mindent ami nem ex v aaa megvesz kb. Van amit azonnal és van amit kicsit később. Felmennek a wiki 2022 gaming megjelenések oldalra és rámutatnak az összes ilyen címre. És bár a multi címek és aaa blockbusterek elviszik a gamerek nagy százalékát, de ha van -hasamra ütök- 10% akik másokkal is játszanak akkor őket ezzel a 3rd party megjelenések bekebelezéssel viszik is. Metro Exodus 6millió példányban ment el. Kb ennyi lesz a Stalker2 is. Ezzel el is vihetik a 6millió játékosnak a nagyját.
Azt akarom kihozni h tévedsz. Piac kisajátítása megy a kisebb, 3rd party terén is. Sztem eszük ágában nincs hosszú távon változtatni és a saját, megvett franchise-aiknak köszönhetően lemondani ezekről a day1 megjelenésekről. Ezzel is csak a többi óriást döngölik földbe.
33.
33.
Ps fanboy
#27: De nem is rólatok beszéltem egyébként, a te baráti társaságodat külön vettem, ha nem tűnt fel.
32.
32.
taktaharkányi
#19: "Persze értem én, hogy ezek a megosztások nem hivatalosak de azért valljuk be, mindannyian cserélgettünk már játékot."

Miért ne lenne hivatalos? Még a sony is game share-nek hívja ezt... Csak hát amire lehetőség ad valaki, azt más általában meg is próbálja kihasználni. Kurva sok oldal van, ahol online lehet ps játékot venni, pont ezzel a megoldással. Elég szar erre úgy megoldást találni, hogy valóban csak jószándékkal használhassa az ember, haverokkal, családdal, stb. úgy, hogy azon ne próbáljanak meg emberek nyerészkedni, ami meg már azért bőven az a vonal, ami ellen bárkit megértek ha fellép.
31.
31.
taktaharkányi
#18: "A relatíve kisebb stúdiók játékaiban a tartalom mellett van lélek és fantázia is. Ha te ezeket nem tudod értékelni akkor kár is neked a GP."

Hát ha valami nem jut eszembe az utóbbi idők MS Studio megjelenéseiről, az pont a fantázia meg a lélek sajnos, vagy ha fel is üti a fejét, akkor is a középszer posványába végzi végül a "csomag". A legmagasabb nívót továbbra is egy open world autós agyatlankodással nyújtják, ami azért valljuk be, nem hiszem, hogy a legtöbbek által remélt ösvényt.

És még mindig ne essen félreértés, kurva jó a game pass, tele van kincsekkel, csak épp a MS valószínű azért is vásárolt be ennyire az elmúlt időkben, hogy ezeket minél inkább saját tartalommal és a megvásárolt kiadók eddig létező, játékosok számára nagy múltra visszatekintő franchise-aival töltse fel, hogy ne kelljen 3rd party-ra költeni hosszú távon.
30.
30.
crytek
#24: "De most komolyan, neked egy Stalker2, Atomic Heart filléres?"

Fog már fel itt rajtad kívül senki nem beszél a minőségről/milyenségről... Itt a pénzről volt szó, amit a MS és vagy a Sony csenget majd bárkinek akik a két cég szolgáltatásába adja pénz ellenében a játékát. És igen egy Cyberpunkhoz képes pl egy Atomic Heart kifizetése ég és föld.. (azért a cybert írom mert az egy 2x milliós eladású cím...)

"és ezekkel nem akkora élmény neked játszani akkor minek neked GP?" Ilyen sehol nem írtam ..főleg hogy amiket írtál a példádban meg sem jelentek...Ha nem volna valami élmény nem is tolnám... Nem véletlen írom mindenhova hogy a game pass miatt olyan címeket toltam már végig amit ha bundleba szerezhettem volna ingyen inkább eladom... de mivel a game pass is szinte ingyen van letoltam őket..és nem bántam meg egyiket sem

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...