Diablo: Immortal - továbbra is az idei start a terv

  • Írta: gorien
  • 2022. február 24.
  • Megjelenés
Link másolása
Befejeződött a Diablo: Immortal zárt bétatesztje, a Blizzard pedig összeszedte, milyen tanulságokat szűrt le belőle. A tapasztalatok alapján változtatásokat terveznek, és változatlanul idei megjelenéssel számolnak.

A tavalyi év végén a Blizzard útjára engedte a Diablo: Immortal zárt bétatesztjét, amely januárban zárult le. A negyedévenként esedékes helyzetjelentések legújabb részében erre a tesztre reflektálnak a mobiljáték fejlesztői. Wyatt Cheng rendező szerint a csapat jelentős ütemben halad a munkálatokkal, és továbbra is idén szándékozzák megjelentetni a projektet.

A zárt béta tanulságai közé tartozik, hogy a játékosok sokszor úgy érezték, csapatokba vannak kényszerítve, ha fejlődni szeretnének, a kész játék ezért majd barátságosabb lesz az egyedül játszókkal is. Cheng elmondása szerint a játékosok jól fogadták a szezonbérletet, ugyanakkor nem minden mikrotranzakciót találtak kellőképp értékesnek.

A nyolc főt tartalmazó Warbandeken is dolgoznak még, hogy azok olyan funkciókat kapjanak, amitől baráti társaságnak érződnek, a World Paragon rendszer pedig eltérő szintezéssel igyekszik áthidalni a felhasználók közötti szakadékot – miután elérték a maximális szintet, a világ Paragon-szintjétől elmaradó, keveset játszó játékosok gyorsabban kapnak tapasztalatot, míg a szintet meghaladó sokat játszók lassabban.

A csapatharcra koncentráló Cycle of Strife játékmódot úgy alakítják át, hogy klánok játsszák benne a főszerepet, amely a fejlesztők szándéka szerint tartósabb kapcsolatokhoz és kevesebb játékosközi súrlódáshoz vezet majd. A Helliquary játékmódban pedig áthangolják a bossokat némileg, a tesztelők ugyanis túl nagynak érezték a nehézségbéli ugrást néhánynál – egyébként a megjelenés után havonta ad majd a játékhoz új főellenségeket a Blizzard.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...