EA: hátráltat bennünket a FIFA-licenc

  • Írta: szlav
  • 2022. február 27.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, az Electronic Arts készen áll rá, hogy megbontsa a hosszú múltra visszanyúló kapcsolatát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel. Andrew Wilson szerint a FIFA név komolyan hátráltatja a focis játékaik fejlődését.

Az Electronic Arts több mint 30 éve szállítja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos futballjátékait, Andrew Wilson szerint azonban ez a partneri kapcsolat mára elég visszássá vált. A stúdió elnök-vezérigazgatója novemberben szólalt fel egy céges meeting során (via VGC), ahol az úriember azt mondta, hogy azokban az években, amikor nem rendeznek labdarúgó-világbajnokságot, az EA nem kap mást a szövetségtől, csak négy betűt az aktuális játék dobozára.

Wilson szerint a kiadó a múltban is folytonos harcot vívott a Labdarúgó-szövetséggel, amikor újdonságokat szerettek volna hozni a játékukba. A probléma abban leledzik, hogy a FIFA-licence csak bizonyos kategóriákat fed le, melyeken kívül minden évben szűk volt az EA mozgástere. "A játékosaink még több kulturális és kereskedelmi brandet szeretnének látni a játékban, olyan márkákat, mint például a Nike. De mivel a FIFA szerződésben áll az Adidasszal, nem tudjuk ezt meglépni" - árulta el a vezető.

Ennél jóval lényegesebb azonban, amit Wilson a játékmódokkal kapcsolatban említett meg: "Tudjuk, hogy a játékosok változatosabb játékmódokra vágynak a 11v11-es felálláson kívül, de a FIFA-val való harc folyamatos. A válasz mindig ugyanaz: a licenc csak bizonyos kategóriákat fed le." A cég frusztrációja tehát kézzel fogható, de a jelenlegi állás szerint úgy néz ki, hogy a focis sorozatuk 2023-as felvonása továbbra is a FIFA címet viseli majd.

A jövő azonban ennél bizonytalanabb - Andrew Wilson saját bevallása szerint nem biztos abban, hogy a későbbiekben is sikerül közös nevezőre jutniuk a Labdarúgó-szövetséggel. "Nem tudom, hogy lesz-e megállapodás, de elég ironikus, hogy ha végül nem kötünk újabb szerződést, és a szériát átnevezve kézbe vehetjük ezt a globális futball-ökoszisztémát, hosszabb távon valószínűleg több bevételt és még több rajongót szerezhetünk."

A kiadó egyébként tavaly lengette be, hogy szakítana a FIFA-val, a hírek szerint a jogdíjon megy a vita a felek között.

3.
3.
joeperry
#2: Főleg, hogy épp a cikkbe beszúrt kép kellős közepén ott feszít a Nike logó.
2.
2.
Nothing
"A játékosaink mégtöbb kulturális és kereskedelmi brandet szeretnének látni a játékban, olyan márkákat, mint például a Nike..."

Ez kész. Nincs több kérdésem, Bíró úr.
1.
1.
delphijos
Jaja. A FIFA legnagyobb hibája hogy nincs Nike cipő, meg mondjuk 9x9 meccs. Mindenki ezért sír…. Más baj nincs is. A szövetség akadályozza a fejlődést….
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...