Digimon Survive - az alkotók türelmet kérnek

  • Írta: gorien
  • 2022. március 1.
  • Hír
Link másolása
A Digimon Survive megjelenése még mindig odébb van – a fejlesztők szerint is rosszabb ütemben haladtak, mint szerették volna. A Bandai Namco producere egy kérdezz-felelek alatt világította meg, mi a helyzet a játékkal.

Négy éve mi is megírtuk, hogy a Bandai Namco videojátékkal ünnepli meg a Digimon-anime huszadik születésnapját. A Digimon Survive a körökre osztott stratégiai játékokat és a visual noveleket keveri: fontos döntések és meghatározó karakterpillanatok várnak ránk, miközben a digimonokkal is megütközünk, ha kell. A bejelentés óta azonban csak halogatják a játékot, legutóbb épp idénre helyezték át a lehetséges megjelenését.

A hétvégén tartott Digimon Con 2022 lehetőséget adott Kazumasa Habu producernek arra, hogy jobban megvilágítsa, mi a helyzet a játékkal. A fennakadás legfőbb oka, hogy fejlesztőcsapatot váltottak, ami ahhoz vezetett, hogy több fronton újragondolták a Digimon Survive-ot – ez sok bizonytalanságot is szült. Habu szerint már újra sínen van a projekt, de így is több időt vesz igénybe a munka, mint eredetileg gondolták, a csapat ezért a rajongók további türelmét kéri.

A játék működésébe is kaptunk egy bővebb bepillantást. A Digimon Survive tizenkét fejezetből áll majd, és a nyolcadik után fognak jelentősen eltérni: a tetteink nyomán a Morality, a Harmony vagy a Rage irányt is követhetjük, illetve felfedezésre vár egy titkos, negyedik irány is. Egy-egy irány teljes végigjátszása nagyjából negyven órát igényel. Habu a játékot a Fire Emblemhez hasonlította, illetve kiemelte, hogy a Pokémon-játékokkal ellentétben nem kell minden harcnak azzal végződnie, hogy laposra verjük a másikat: akár meg is egyezhetünk majd az ellenséges digimonokkal.

Az eredeti tervek szerint a Digimon Survive PC-ra, Xbox Ona-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre jelenik meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...