Az Activision és az Epic is szakított Oroszországgal

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 7.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb játékipari szereplők jelezték, hogy a háború miatt felfüggesztik a kereskedelmi tevékenységüket Oroszországban: a minap az Activision Blizzard és az Epic Games is csatlakozott azokhoz, akik kiállnak Ukrajna mellett.

Az orosz-ukrán háború a játékipart is megmozgatta, mi is több alkalommal beszámoltunk már arról (itt, itt és itt), hogyan fejezik ki szolidaritásukat az egyes kiadók és fejlesztőcégek Ukrajnával. A minap újabb szereplők jelezték, hogy emiatt felfüggesztik a kereskedelmi tevékenységüket Oroszországban.

Előbb az Activision Blizzard jelentette be, hogy nem árulja tovább a játékait az országban a háború idején, továbbá a játékain belül sem vásárolhatnak majd a játékosok semmit. Ezenkívül a cég az ukránokat segítő szervezeteket is támogatni fogja, a bejelentés szerint a munkavállalói által gyűjtött adományok kétszeresével járul hozzá a különféle kezdeményezésekhez - ezzel így több mint 300 ezer dollárt kalapoztak össze eddig. Az Activision emellett külön megköszönte a lengyel kollégáinak, hogy segítik az ukrán menekülteket.

Az Epic Games is felfüggeszti az üzleti tevékenységét Oroszországban, legalábbis játékbeli tartalmakat nem vásárolhatnak majd tőlük a játékosok. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például a Fortnite továbbra is elérhető marad az országban, továbbá úgy néz ki, hogy az Epic Games Store-t sem érinti a korlátozás egyelőre. A cég jelezte ezenkívül, hogy az általa biztosított kommunikációs felületeket nyitva hagyják.

A minap egyébként a Netflix is bejelentette (via Variety), hogy lehúzza a rolót Oroszországban. A durván egymillió orosz előfizetővel rendelkező szolgáltató korábban már jelezte, hogy felfüggeszti az orosz gyártású projektjeinek munkálatát. A cég ezzel olyan filmes vállatokhoz csatlakozott, mint a Disney, a Warner Bros., a Paramount Pictures és a Sony.

2.
2.
hedzsooo
A Steamet kellene kiloni az oroszoktol, akkor joval kevesebb csalo lenne multis jatekokban. Tudom-tudom, sajnos ez nem ilyen egyszeru. Aztan mar csak a hackelos, + a napi 24 oraban farmolos kinai jatekosokat kellene pluszban meg pihentetni a multis, online cimekbol... Lehet ugy 1x en is, + meg paran masok is jobban kedvet kapnank tobb online cimhez is.:)
1.
1.
hedzsooo
Igen, mar Kina sem akarja ezt a haborut, hogy az oroszok folytassak, igy az Epic is lephetett...:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...