Nem árul játékot Oroszországban a CD Projekt

  • Írta: szlav
  • 2022. március 4.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb stúdió fejezi ki a szolidaritását a megszállás alatt álló ukrán lakosok mellett. A CD Projekt úgy döntött, hogy szünetelteti a játékok árusítását Oroszországban és Fehéroroszországban. Ez vonatkozik a GOG teljes platformjára is.

Az elmúlt napokban egyre több fejlesztőstúdió, játékkiadó és e-sport szövetség döntött úgy, hogy tettlegesen is kiáll Ukrajna megszállói ellen. Ehhez a sorhoz csatlakozott a lengyel CD Projekt is, akik egy nyílt közleményben bejelentették, hogy azonnali hatállyal beszüntetik a videojátékok árusítását Oroszország és Fehéroroszország területein - ez egyaránt vonatkozik a digitális és a dobozos játékokra. Érdemes kiemelni, hogy ez a lépés nem csupán lengyelek a saját fejlesztéseikre vonatkozik, a vállalat ugyanis a GOG platformján megvásárló összes játék forgalmazását megszünteti az említett országokban.

"Tudjuk jól, hogy Oroszország és Fehéroroszország játékosainak semmi köze nincs Ukrajna megszállásához, de mégis őket érinti majd a döntésünk. Ezzel a lépéssel azonban az a célunk, hogy még jobban felhívjuk a nemzetközi közösség tagjait arra, hogy mi történik éppen Európa szívében. A hazájukért küzdő testvéreinknek pedig azt üzenjük, maradjatok erősek!" - üzente a CD Projekt csapata.

A Sony is kiáll Ukrajna mellett

A maga módján a Sony Interactive Entertainment is beszállt a háborúval kapcsolatos párbeszédbe. Habár ma jelent meg globálisan a Gran Turismo 7, a versenyjáték nem vált elérhetővé Oroszországban és Fehéroroszországban. A Sony egyelőre nem nyilatkozott a helyzettel kapcsolatban, a GamesIndustry.biz forrásai szerint azonban a vállalat tegnap éjjel döntött arról, hogy visszatartják a megjelenést.

29.
29.
RootKiskacsa
#13: Ebből látszik, hogy abszolút nem vagy képben ezekkel, csak a szád jár. Szerinted amikor mélyponton van az árfolyam, akkor eladja valaki a drágábban vett részvényeit? Ki az a marha aki veszteséget akar realizálni? Senki. Hajrá, vegyél! Csak nem fogsz tudni...
28.
28.
xanatos0911
#27: Linkeld már ide légyszíves azt, ami alapján Te tájékozódsz!
27.
27.
HMoody
#14: A felsorolt országokban évente nem hal meg annyi ember, mint most az ukránoknál egy hét alatt. Jó lenne megnézni a számokat, mielőtt írsz valami okosságot.
25.
25.
Jarl Balgruuf
Orosz írók könyveit mikor fogjàk nyilvànosan elégetni?
Nem normális ez se.
24.
24.
Extol
Nem vagyok se Kelet se Nyugat párti. A Nyugat tönkretette, kizsákmányolta a világot, a Kelet elnyomja népét. Európában nincs sok ország akikkel tudok szimpatizálni, talán a skandináv országokon túl lengyelekkel és csehekkel.

A játékoknak van szerepük abban, hogy a fiatalok hogyan gondolkodnak bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Sokkal inkább a tartalmat kellene vizsgálni, nem letiltani róla őket. Az utóbbi években elhalmozta a hulladék amúgy is a játékipart, azzal is kezdeni kéne valamit.
18.
18.
manderel
#15: Iszonyúan túl van misztifikálva ez a gáz dolog. Jelenleg az európai gázfogyasztás kb 30%-a jön Oroszországból. Viszont az Oroszok az általuk kitermelt gáz közel 70%-át ide adják el. Ők jobban függnek attól hogy mi megvesszük-e tőlük a gázt, mint mi attól, hogy eladják-e nekünk, vagy hogy mennyiért adják.
Európának könnyebb pótolni azt a kieső 30%-ot, mint nekik a piacuk 70%-ának elvesztését. Ha felverik az árakat, azt ösztönzik hogy alternatívát keressen Európa, hiszen eddig sem azért onnan vettük mert csak ott van, hanem mert ott olcsó. Ha drágul és idővel nem vesszük meg tőlük, hamar felkopik az álluk.
Ráadásul ha Ázsia felé próbálnák eladni, ott már nem ők diktálnák az árakat, hiszen nem lenne más választásuk az Oroszoknak mint oda eladni, vagy rajtuk marad.
16.
16.
Turoscsusza
#14: Na jo de ott nem volt ekkora media propaganda ami most megy, az hogy az Usa tok kamura bement Iraq-ba,mondvan Saddamnak tomegpisztito fegyvere van ,(nem volt) es tonkrevagnak egy egesz orszagot az smafu. Vagy senki nem tudja hogy mi a bubanatot csinaltak 22 evig Afganisztanban ami 2.2 TRILLIARD dollarba kerult az evek alatt az semmi. Az hogy Israel tomegpusztitast/kitelepitest uz a palesztinokkal az smafu. Vagy amikor az UN katonak szexrabszolgakat tartottak/kereskedtek fiatal lanyokkal/gyerekekkel Haitin 12 evig az se erdemelt sok szot a mediaban. Bezzeg a maffiabirodalom,fegyver es emberkereskedo nalunk is korruptabb (nem gondoltam hogy lehetseges) Ukranok azok most a szent gral alatt vannak.Sajnalom a civileket, de a politikusokat egytol egyig atadnam Putyinnak,vigye oket a gulaba.
15.
15.
Turoscsusza
Jok ezek a szankciok, de ne felejtsuk hogy a nemetek euro milliardokat fizettek az uj pipe line megepiteseert, ami ugye nem az ukranokon keresztul jonne,hanem instant az oroszoktol nemetorszagba. Dojfoske se keves adoforintot koltott a Pask 2-o fejleszteseert,plusz nem keves olajat vesz europa az oroszoktol, szoval lehet b@sz@kodni az oroszokkal, de ha elzarjak a gazvezeteket, vagy beemelik az amugy is megnovekedett olaj arat, akkor nagyot fognak nezni az emberek europaban hogy dupla esetkeg triplajara ugrik a gazszamlaja vagy eppen nem lesz eleg penze tankolni a kocsiba. Itt senki se lesz nyertes csak vesztesek. Halalrafagyni meg nem szeretne senki gondolom.
14.
14.
SLi
#7: ja hát a kollektív bűnösségből mindig olyan fasza dolgok szoktak kijönni, nagyon "emberkímélő" nincstelenné tenni a a civil lakosságot...
hányadék képmutatás miközben a szankciókat nyomó országok ezerszám gyilkolnak szíriában, jemenben, afganisztánban, szomáliában stb.
a felvilágosult politikusok könnyes szemmel prédikálnak az embertelen támadásokról majd aláírják az esti dróncsapásokra a parancsot
13.
13.
crytek
#12: Aki ügyes az keres ezen... OTP-t kell venni akár csak 1000db-ot... pikk pakk visszamegy majd 16 K-ra ha ennek a bohockodásnak vége.És itt felénk szeretjük a könnyű milliókat
12.
12.
Turley
#9: Igen ez a szankciók lényege csodás meglátás bro. Egyébként mindenki szop nem csak az orosz nép, lásd valuta árfolyam és megállíthatatlanul gyengülő forint
10.
10.
Heldengeist
Akkor lerántják torrentről. A GoG a DRM mentesség miatt eleve becsületkassza elven működik.
9.
9.
crytek
Ez kb olyan mint anno a suliban egy paraszt miatt egész órán futni....Most a teljes orosz nép szopik egy ember miatt.
7.
7.
Hunszi
#1: Jobb lenne inkább rakétákat küldeni? Sok kicsi sokra megy alapon ezeknek a megvonásoknak pontosan az a lényege, hogy a polgári lakosságon keresztül gyakoroljon nyomást az országra. Nem tudsz játékot venni, nem lesz IKEA, nem lesz ez és az...emberkímélőbb megoldás így "hadakozni" mint több 10.000 embert teljesen feleslegesen a halálba küldeni egy katonai konfliktus során.
6.
6.
Turoscsusza
5.
5.
Chdz
A Rustorka újra az aranykorát fogja élni. Putler testét meg a varjak egyék.
4.
4.
manderel
Helyes. Apróságnak tűnhet a jelenlegi helyzetben, de sok ilyen kis apróság kell ahhoz, hogy az orosz nép érezze hogy baj van, a vezetésük rossz, rossz az irány amibe viszi őket.
Ha a saját bőrükön érzik ezt, sokkal kevésbé fogják támogatni mind a háborút, mind a jelenlegi vezetést. Putyin is a hajára kenheti a háborúját, ha közben a háttérország támogatását elveszti, és meggyengül.
3.
3.
xanatos0911
“Habár ma jelent meg globálisan a Gran Turismo 7, a versenyjáték még vált elérhetővé Oroszországban és Fehéroroszországban.”

Szerintem kimaradt egy “nem” a mondatból :)
2.
2.
xsbrx
Micimackó fanok és oroszok örjöngenek is rendesen most Steamen.
1.
1.
joshfeed
A jó kis Cancel Culture gyár ha egyszer beindul... :D
Alja bulvár kategória.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...