A Microsoft sem árulja a termékeit Oroszországban

  • Írta: szlav
  • 2022. március 4.
  • Biznisz
Link másolása
Határozott lépéssel áll az orosz megszállástól szenvedő Ukrajna mellé a Microsoft. A redmondi vállalat ma délután bejelentette, hogy beszünteti az összes terméke és szolgáltatása árusítását Oroszországban.

Alig néhány órája jelentettük a hírt, miszerint a CD Projekt (és úgy néz ki, a Sony) nem árul több terméket Oroszországban, most pedig a Microsoft is csatlakozott az Ukrajna mellé álló vállalatok sorához. A techóriás elnöke, Brad Smith ma délután bejelentette, hogy az Egyesült Államok, az Európai Unió és az Egyesült Királyság kormányaival együttműködve és az általuk kivetett szankcióknak megfelelve a Microsoft megszakítja az Oroszországgal való üzleteit.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Microsoft mostantól nem árusítja a felhasználói termékeit vagy szolgáltatásait Oroszország területén. Ez természetesen érvényes a videojátékos branch termékeire is, így az Xbox-játékok, konzolok és az olyan szolgáltatások eladásai is leállnak, mint az Xbox Game Pass. A cikkünk írásakor még nem szűnt meg az Xbox-termékek digitális forgalmazása (via Eurogamer), ez azonban valószínűleg hamarosan megváltozik.

A kereskedelem beszüntetése mellett a Microsoft ennél közvetlenebb módon is megsegítette Ukrajna harcát. Brad Smith fenti nyilatkozata szerint a vállalat aktívan részt vesz Ukrajna kiberbiztonsági védelmében: a közelmúltban sikeresen megállítottak egy támadást, amellyel az orosz hackerek Ukrajna egyik legnagyobb hírszolgáltatóját vették célba.

86.
86.
manderel
#85: Mi az egészen konkrétan, amivel nem értesz egyet, vagy ami nem helytálló?
Értem én hogy egyszerűbb a másik véleményét lepropagandázni, mert akkor nem kellenek érvek vagy cáfolat, de ne már.. Nagyon mélyen tud lenni a vitakultúra ezen az oldalon, de te az értelmesebbek közé tartozol, nem hiszem hogy ilyen eszközökhöz kéne nyúlnod.
85.
85.
delphijos
#59: Ezt valami propaganda szórólapról másoltad be, ugye ?
84.
84.
taktaharkányi
#82: Igazad van. Bár '56-ban lett volna annyi civil, aki fegyvert fog a hazájáért. Vagy szerencsére nem volt? Hiszen csak elhúzódott volna a szenvedés ugye? És a végén még veszélybe sodortuk volna Európát? Ugye? Kár volt megpróbálni, jobb lenne letagadni most már, hogy gerjesztettük a feszkót. És különben is, igazából teljesen jogos volt a szovjetek bevonulása is, hiszen már a nemzetek feletti szovjet coccialista hóbelebanchoz tartoztunk és az oroszok felszabadították valójában az országot, békefenntartók voltak csupán a 2.VH óta. Hát még 10 év fideszes agymosás baszdmeg, és eljutunk oda, hogy '56 ellenforradalom... '48-'49-ben a magyar királyi honvédok harcoltak kizárólag, full formális hadsereg volt a 0. perctől, akik véletlenül sem voltak toborozva egyébként kimondottan a szabadságharc céljából. Zalenzkij akkor lenne bölcs vezető, ha kiállt volna, hogy: "fiúk, tegyétel le a fegyvert, fogadjuk el, hogy megszűnünk Ukrajna lenni és jobb lesz egyesülni az orosz anyácskával, mert olyan kurva jó volt nekünk ukrán szovjet coccialista köztársaságnak lenni, miután a '17-ben végre önálló ország lettünk, és '19-ben megkegyelmezett nekünk a vörös hadsereg és végre megszálltak minket, mert őket már akkor sem érdekelte más, csak a béke. Az ország és a nemzetünk érdeke az, hogy ne harcoljunk. PS.: nyugat, ne segíts, nem kell."
83.
83.
nemfontos
#70: Nem cserélt helyet egyáltalán... a "tudjukkinek" az volt a megoldása, hogy mindenben tövig nyalt. Külföldi titkosszolgálati figurákat engedett be oda, ahova nem kellett volna.
A mostani vezetés azt mondja, hogy üzletelni, és megállapodni mindenkivel kell.
Ez messze nem ugyanaz az álláspont.

De egyébként miért kell itt politizálni? A gamekapocs nem egy játékos oldal?
Ha annyira akarjátok, menjetek el szavazni a mi Zelenszkij kategóriás bohócunkra, akinek pártja sincs, ezért az összes már leszerepelt politikust visszaülteti ahova kell, és boldogok lesztek...

Nem térnénk vissza a játékokhoz? :)
82.
82.
nemfontos
#77: Most komolyan 56 -ot és 48 -at ehhez a helyzethez hasonlítod? Tényleg? 56 -ban hol volt olyan amit most Zelenszkij csinál?

Egyébként hallottátok a nagykövet nyilatkozatát? Hogy lehet valaki ilyen pökhendi? Egy szimpla köszönöm is elég lett volna...
80.
80.
zoli12i
#79: Tehát 2 sz*r közül választhattak. Bejött nekik.

De amúgy itthon is félelmetesen hasonlóak a lehetőségek. Kormány, akik tudjuk kinek a zsebében vannak vagy a másik oldal, ami már bizonyította, hogy semmivel sem jobbak és nem is lesznek, mert csak megélhetési politikusok.
Két szélsőség közül választhatunk, nincsenek már középutak a mai politikában.
79.
79.
taktaharkányi
#78: Volt más. Putyinista seggnyalók akik százmilliókból építettek házat maguknak meg kalózhajót a kerti tóba, vagy a legfőbb ügyész, aki Napóleonként festtette meg magát az asszonyt meg Cleopátraként. Meg a titkosszolgálat vezetője aki komplett felszámolta a picsába azt a részleget, ami az orosz felé figyelt volna. Meg az ukrán tengernagyok, akik most már orosz haderőben parancdnokok. Ezekre mondtak nemet.
78.
78.
zoli12i
#76: Népszerű ? A háború előtt konkrétan a béka segge alatt volt a népszerűsége.
És nem, sosem tűrnék el egy ilyen embert az elnökömnek, aki korábban magassarkúban bohóckodott. Meg saját sorozatot csinált ahol elnököt játszott, ahol már meg kezdte Putyin hergelést.
Ha meg meglógott volna azt elhiheted, hogy akkor valamelyik ukrán levadászta volna.

És elég szomorú, hogy egy 44 milliós nemzetből egy ripacskodó celeb lehetett elnök. Sokat elárul a mai társadalomról, hogy nem volt más…
77.
77.
taktaharkányi
#75: Feláldozni a civileket? Őszintén, mi a faszomért is emékezünk mi a Rákóczi féle szabadságharcra, '48-'49-re és '56-ra? A pesti srácokra? Érthetetlen számomra ez a balfasz, gyáva hozzáállás. Aztán majd október 23-án könnyes szemmel rakod a profilképed mellé a lyukas trikolort és szídjuk a mocskos komcsikat, hogy kivégezték Mansfeld Pétert, és sírunk együtt, hogy a népek krisztusa akit a gyáva nyugat cserben hagyott. Köpedelem...
76.
76.
taktaharkányi
#72: Tényleg az dönt valakinek a politikai/vezetői alkalmasságáról, hogy újságíró volt-e, komikus, színész vagy jogász? Teljesen mindegy, hogy mennyit hazudik vagy sem. A jelenlegi helyzetben elérte (és mondom, teljes mértékben lényegtelen, hogy propaganda-e vagy sem, báb-e vagy sem), hogy a nép szereti, egy elég kétes megíélésü nemzet mellé összerántotta a fél világot, kivívta a szimpátiájukat, rakás segítséget, fegyvert, ellátmányt, stb. szerzett. Nem elmenekült az országból, mint Vityánk az Astóriáról anno, nyomatja a bejelentkezéseket, igyekszik tartani a lelket. Szerintem teljesen mindegy, hogy állatorvos-e, cirkuszi mutatványos, vagy drag queen, ez az ember hősként lesz ünnepelve bárhogy is fog végződni a dolog. Az ukránoknak jelenleg erre van szükségük.
75.
75.
nemfontos
#67: Mint ha itt mondjuk bödőcsöt beraknak miniszterelnöknek.

USA segnyalassal lett az ami egyébként és masszívan része van benne hogy el fajult a helyzet.
Most meg képes lenne felaldozni az összes civilt is.

Sorozatos marhaságokat csinált és pár nagyon komoly esemény is köthető a nevéhez. Neki valószínűleg mennie kell akármi lesz is.
74.
74.
nemfontos
#65: Mi bajod a megafon al. Kíváncsi vagyok.
73.
73.
nemfontos
#64: Nem állítottam párba a két országot ezt te teszed most. Csak megállapítottam egy tényt.
és nem csak atoperalt ovodasokrol van szó hanem az un. Értelmiség teljes atalakulasarol és csodjerol.
72.
72.
zoli12i
#69: Ahogy érzed.
Szerintem meg elég szomorú, hogy ez a 2 szélsőség közül választhat Ukrajna.
Provokáló bohóc vagy orosz kollaboráns.
71.
71.
delphijos
#70: Ráadásul a itthoni politika nagyon erősen olyan mint pl. ez a téma. Nincsenek árnyalatok, részben egyetértését. Az egyik oldal szerint a másik MINDENT rosszul csinál, és ők MINDENT jól. Ez oda-vissza igaz. És a “híveknek” ezt szigorúan követni kell. Olyan nincs hogy - nézzük a mai állapotot - valamilyen kérdésben egyetértsek egy kormány döntéssel ha amúgy ellenzék parti vagyok , mert rögtön “Orbán bérenc” leszek, ha meg egy ellenzéki javaslattal, akkor “komcsi libernyák”. Nincs párbeszéd, kommunikáció. Amit a másik mond/csinál azt zsigerből el kell utasítani , SŐT , pontosan az ellenkezőjét kell mondani. Ez nem politika. Ez hatalmi cicaharc.
69.
69.
taktaharkányi
#67: KISZ-esek meg KGB-sek kellenek. Az olyan kurva jó.
67.
67.
zoli12i
http://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

Ez az ember Ukrajna elnöke! Huhh..mint a hülyék paradicsomában. Tényleg ott tartunk, hogy celebek vezetnek országokat...
66.
66.
manderel
#63: Van helyette VK, az internet egyik legmélyebb pöcegödre..
65.
65.
taktaharkányi
#63: Szerencsére megmarad nekik a sajátjuk, ami egy permanens Megafon kampány. Az egészséges.
64.
64.
taktaharkányi
#62: Jelenlegi tempojával még nagyjából 376 év kb., hogy inkább akarjak egy putyini Oroszországban élni mint ebben a nyugati világban. De elfogadom, ha valaki jobban fél átoperált óvodásoktól mint 15 év börtöntől csak mert mersz fogni egy táblát, hogy "stop war".
63.
63.
nemfontos
Új hír hogy a face tiltva lett oroszban. Ennek van két pozitív hozadéka.
1) kevesebb USA kulturszemet és propaganda megy oda.
2) orosz fiatalok mentális egészsége nagy mértékben javulhat.

Ha van valami ami igazán káros a mai internetes térben az a Facebook. Háborútól teljesen függetlenül.
62.
62.
nemfontos
#61: Azért kár lenne tagadni azt a kulturális rothadast ami az usat és egyes nyugat európai országokat jellemez. Lehet persze róla vitatkozni hogy ennek pontosan milyen hatásai vannak illetve honnan ered.
59.
59.
manderel
#51: Nem volt realitása annak, hogy Ukrajna NATO tag legyen. A tagság alapvető feltétele, hogy olyan ország nem léphet be, vagy nem lehet tagja, aminek területi vitái vannak. Márpedig Ukrajna régóta ilyenekkel küzd. Az hogy az Oroszok nem nézték jó szemmel a NATO terjeszkedését, és azért rohanták le Ukrajnát hogy nehogy ők is tagjai legyenek, szerintem jelenleg porhintés, szimpla bullshit. Semmi realitása.

Más kérdés hogy olyan nincs, hogy NATO terjeszkedés. A NATO nem tudja kitolni a határait, akkor sem ha akarja. Csak oda "terjeszkedhetnek", ahova hívják őket, és akik oda akanak tartozni. Hiába akarna a NATO egy Oroszokkal szomszédos támaszpontot, ha az adott ország nem kér belőle.
Ezzel szemben az Oroszok kérdés nélkül (sőt, hadüzenet nélkül, gyakorlatnak hazudva) bevonultak most is.
58.
58.
delphijos
#54: Amúgy be is fejezem a témát, a franc se kiváncsi arra hogy valaki “mások szájába” adott gondolatokról magyaráz, de a “felmentés” szövegtől meg nem tud elszakadni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...