Nyereséges lehet a Microsoft Xbox részlege?

  • Írta: Myko Alto
  • 2007. május 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy igen érdekes kis pénzügyi elemzés látott napvilágot a napokban, miszerint elképzelhető az, hogy nyereséges lesz az Xbox részleg!

Egy igen érdekes kis pénzügyi elemzés látott napvilágot a napokban, miszerint elképzelhető az, hogy nyereséges lesz az Xbox részleg!

Ez mint tudjuk igencsak nagy szó, hiszen amióta a Microsoft létrehozta az Xbox géppel kapcsolatos részlegüket, azóta ezen szekció mindig, minden egyes üzleti negyedévben és évben csak veszteséget termelt. Hiába a rengeteg eladott konzol, a sok milliós nagyságrendü játékeladás... a veszteséget nem tudták még soha behozni... egészen mostanáig?

Egy Goldman-Sachs nevezetű cég által készített analizis szerint a Microsoft Xbox részlegének igencsak nagy esélye van arra, hogy a nemsokára megjelenő Halo 3 c. játéknak köszönhetően a részleg fennálása óta soha nem látott, pozitiv bevétellel zárják az akkor üzleti negyedévet! Mindezt arra alapozzák, hogy állítólagosan már most közel 4 millió előrendelés történt a szeptember 25.-én megjelenő játékra!

Egy ilyen nyitást alapul véve, további spekulációkat és számadatokat felhasználva jutottak a fenti következtetésre, ami ha beteljesül, akkor azt hiszem, nagyon sok ember munkája visszaigazolást fog kapni, hogy igenis érdemes volt és a továbbiakban is érdemes a Microsoft óriásának játékrészlegénél dolgozni! Arról nem is beszélve, ha mindezt a Halo 3-nak köszönhetik majd, az milyen hatalmas elismerést és hírnevet hozhat a Bungie fenegyerekeinek. :)

28.
28.
Mililiter6527
Kd neked is megvan a Black jó kis játék csak egy idő után monoton
27.
27.
KD
nem vagy hülye user1, komállak. Amugy ja K!D akar lenni de nem láttam regezésnél h nem lehet ilyen szarokat berakni, de az "5 óra rohanás" nem teljesen igaz mer sok játék hosszabb 5 óránál ( mongyuk a Black- et 4:15 alatt vittem végig) és ja nekem ez KELL.
26.
26.
tjames
Asadasadasada vagy hogy hívnak, nem is tudom kiejteni... Sok ponton eltér a véleményünk nekem szánalmasnak (ahogy mondtad) és neked. X360 hardverileg sok ponton erősebb mint PS3 ahogy azt ITT (http://xbox360.ign.com/articles/617/617951p1.html) láthatod is. Kinek hiszel inkább, nekem, vagy a saját szemednek? :)



BD pedig egyenlőre hátrány. Nem a kapacitása, hanme az ára miatt. Ha neked ez nem hátrány, akkor szorri, sokunknak az.



Hogy MS 2 vagy 3 év múlva új konzolt ad ki az egyenlőre fikció, példálózni ezzel botorság. Majd meglátjuk :)



X360+HD-DVD nem lépi át a PS3 árát, sőt alatta marad, mindazon jó tulajdonsága mellett, hogy NEM kötelező megvenni! Ráér később :) Attól még hogy majd jön egy gamma (pl GTA4 majd fél év múlva) max akkor majd beruházok rá ha érdekel annyira, de addigis használom agépet teljes értékűen anélkül. És nem mindegy hogy egy évvel előbb kell megvennem valamit anélkül hogy használnám. A garancia is így tovább jó arra az eszközre. Az már ne legyen baj hogy nincs integrálva, szerintem ez nagy ötlet volt hogy nem tették bele. Egyenlőre még csak most lépjük át a DVD kapacitását (játékok terén). Film az más. De mivel csak kevés olyan HD film van ami nem fér rá HDDVD-re ezért is feleslegesnek tartom a BD-t. Hány 2,5 órásnál hosszabb film van? Nemsok. ÉS ami rövideb az simán elfér HDDVD-n. És mint befektető gondolkodj egy kicsit: HDDVD gyártása majdnem annyi mint a DVD-nek, míg BD (ma még) sokszorosa!

Persze az biztos hogy BD lesz idővel a győztes, de csak idővel, mert az UHD (Ultra High Definition ami 4xHD) majd biztos igényelni fogja, de annak bevezetése köznapi élletbe még igencsak várat magára, hisz még HD cucca sincs mindenkinek. Sőt!



Most ennyi mert kiszáradtam, megyek iszom egyet.
25.
25.
nimat16
pukhi-zik beszólása megfogadandó:)de a videógamékat nem kell elfelejteni,csak mást is csinálni. asadasad22 hozzászólásával viszont nem értek egyet(ekkora fanbolyt még nem láttam)konkrétumokat és bizonyítékokat plíz.Bizonyítsd hogy elavult az xbox360,és azt is bizonyítsd(játékok formájában)hogy a ps3 meszse veri grafikában a boxot!nem kell fanboyoskodni,nem kell fikázni,a halo-t,ha nem tetszik próbáld ki és megtetszik!!!(garantálom),és nem kell fikázni az ms-t!mindenki itt fanyalog hogy ilyen kaki az ms,meg annyi pénzt húznak ki belőlünk.Hát ha nem tetszik akkor ne fizess,másrészt ha a helyükbe lennél nem ugyan ezt csinálnád?nam az lenne a célod hogy minél több pénzt keress?DEHOGYNEM!
24.
24.
Pukhi-zik
istenem,felejtsétek mér el ezta videogaméba méllyülést.igyatok egy sört meg keressetek egy csajt.
23.
23.
asadasad22
Ejnye, emberek... Csak hüledezek, hogy egyesek mekkora baromságokat összebírnak hordani. Maradjunk annyiban, hogy a PS3 enyhénmondva erősebb az iksz360nál. Nem kicsit, hanem eléggé. A procija 2-3szor erősebb. A száraz adatokat nézve hol erősebb az ms vasa? :S:S Szánalmas. Az x360 nem vert rá semmire, maradjunk annyiban. A többek által "bukás"nak titulált kézikonzol PSP-ből (ami 1ébként qrvára nem igaz) több, mint 2szer annyi fogyott, mint az x360ból. A BD lemezekről is úgy beszél mindenki, mintha negatív lenne. A Rockstar már MOST panaszkodik az x360 sima DVD-jére, mert egészen egyszerűen nem fér rá a GTA4. Mit lehet tenni? Két részre vágni? Elérsz a város közepéhez és kiírja, hogy please insert disc2? Hát nem szánalmas? Vagy kötelezzenek mindenkit a HDDVD meghajtó megvételére? (és ezzel már túl is menve a PS3 árán!) Hát nem szánalmas? De igen, az. És már most kezdődnek az ilyen problémák, mi lesz itt évek múlva amikor már most látszik, hogy elavult az x360? Már most látom, hogy az ms 2 éven belül kiad még 3 javított változatot (amit persze azok szívnak meg akik eddig megvették), majd 3 éven belül kiadja szépen az x720-at (vagy tudja a franc mi lesz a neve), ezzel totálisan kicseszve az x360 tulajokkal, mint ahogy cserben lettek hagyva az x1 tulajok is. Az x360nál az olcsóság mellesleg nem csak amiatt van, hogy technikailag butuska, elavult a cucc, hanem amiatt is, mert az összes made in tajvan, vagyis nagyon nagy arányban hibásodnak meg, forranak fel, karcolják a lemezeket, hangosak, stb bajai vannak. Az olcsóság teljes mértékben a minőség és tudás rovására megy. Arról nem is beszélve, hogy nem is beszélhetünk olcsóságról, ha belekalkuláljuk a HDDVD meghajtót vagy a havidíjat, ami szontén szánalmas. A HDDVD vs BD csatához meg annyit, hogy meg lehet nyugodni: ez a csata már most eldőlt, kb 3szor annyi BD fogy, mint HDDVD.
22.
22.
user1
Kedves KD (kid?):

Először is, attól hogy egy játék szép, még egyáltalán nem grantált hog jó is. A kettő nem ugyanaz. Engem nem érdekel hány polygon -ból épül fel a gow -ban a főhős mellénygombja. Sőt, ugyanezek az adatok a crysis -nál sem fognak számítani, ha az első 20 perc után azt mondom, nem érdekel az egész. (Itt nagyon halkan megjegyezném, hogy a gow pc -re is elkészül, csupán a microsoft dömping miatt nem került azonnal kiadásra a pc változat)



Lássuk mi van még itt. Történet a halo -ban. Van két idegen faj, akiket mi irtunk, de közben ők bizony egymást sem nagyon szeretik. Fordulat? Hol van? Ez jó történet? Ilyet akármelyik scifi író kiizzad magából kb fél óra gondolkodás után. Persze a halo nem azért nem tetszik mert nincs jó története, sőt elismerem hogy a maga műfajában nem is ezzel hódítanak a programok, ez a válasz csupán a felvetésedre született.



Hangulat. Nos, nem állítom hogy rossz lenne. De annyi bizonyos hogy rengeteg programot ezerszer jobban élveztem mint a halo -t. Egyszerűen nem értem miért van mindenki odáig tőle. Szokványos lövölde, mint a gow. Egy lapon említeném őket a doom3 -al. Az persze lehet hogy ha csak és kizárólag az xbox360 játékokról bszélgetünk, akkor tényleg komoly programoknak lehet hívni őket, de ez már csak a konzol -os felhozatal gyengeségeinek, mintsem a programozók ügyességének tudható be. Tudom, tudom. Mindjárt jön a válasz, hogy "de konzolon sokkal szebbek, a játékok, és hű de jó a kontroller, és nem kell fejleszteni, és sokkal több játék van rá". Én erre csak annyit mondok mindíg. Számoljuk meg! És nézzük a minőséget is. Biztosan maradi, vagy túl igényes vagyok, de engem nem elégít ki 5 óra rohanás, mindenféle lőfegyverekkel, ahol az arcomba ugranak az ellenfelek. Ezek a játékok - és most lehet hogy csúnyán megsértek pár embert - a mai teljesen elbutított, igénytelen játékosoknk készülnek. Az ea, és a többi nagy, együttes erővel elérte, hogy az emberek a minőséget, a technikai színvonallal azonosítják. Eljutottunk arra a pontra, ahol nincs igény a játékokra, techdemókra viszont annál inkább. "Nézd milyen szép a robbanás!!!", "húúú milyen jó ahogy szétloccsan a szörny". Ennyi, és nem több. Még a régi nagy nevek is lebutítva, kiherélve reinkarnálódnak, viszont nagyon szépek. Hát ez kell nekünk?
21.
21.
KD
gyerekek! gondoljatok bele, hogy amíg a microsoft csak a windózára verte a farkát addig a sanyi és nintendó uralta a konzol világot, és amikor elélvezett a microsoft, rájött, hogy ha ennyire megy a sanyinak meg a nintendónak akko mér ne próbálhatná meg ő is!? Egyszercsak kiadták a boxot és ők lettek a világ 2 legnagyobb konzol gyártó cége (ezzel a nintendót a 3 helyre taszítva). Valakinek egy könyvet kéne írnia ebből, iszonyat nagy történések vannak itt!



User1- amugy a haló nem a hiperkurvageci újításaival próbál operálni hanem az iszonyatos jó hangulatával, sztoriával!Ja és azt sem értem még mindig, hogy a PCsek mér oltják mindig a konzolos gammákat a GoW- nál szebb játék PC- re eddig csak egy lesz és az a crysis(ha még tudtok akko írjátok) u-h, ennyi!
20.
20.
tjames
Korábban nem, de a mostani hsz-dal tökéletesen egyetértek user1
19.
19.
user1
t.roli:

Az a baj az elméleteddeel, hogy egy xbox360 még a hddvd kiegészítővel együtt is olcsóbb mint egy ps3, és amennyiben a bd technológia árai is csökkennének, akkor az a lejátszókra is hatással lenne, így a ps3 megint csak egyszerű játékgépként volna értékelhető, ahol viszont jelenleg nem éri el a megfelelő színvonalat. Ha nem volna xbox360, akkor nextgen konzol -ra vágyakozó közönség kénytelen volna ps3 -at venni. Ebben az esetben a n9vekedő kereslet idő előtt letörné a bd árakat, ezzel kiütve a hddvd -t a piacról.

De itt van nekünk a microsoft, aki szépen elgáncsolta a sony-t, ezzel esélyt adva a hddvd -nek, hiszen így a ps3 nem tud rásegíteni a bd terjesztésére, aminek pillanatnyi alkalmatlansága, illetve rettentő magas ára okozhatja a vesztét. Gondolom ebből érthető hogy a bd inkább csak kolonc a ps3 -nak, mintsem hatalmas előny.

Persze ene feledkezzünk meg a nintendo -ról sem, aki szintén hatalmas piacot hódított el a sony -tól, sőt, ők!!! Ők még pénzt is kerenek vele...:)
18.
18.
fojesz
A Halo-t épp az első két része miatt szeretik annyira. Gyakorlatilag lényegtelen, milyen lesz a harmadik rész, a több milliós eladás garantált. :)
17.
17.
Ca$h
Myko: Nem atyusz a GOW már az elejétől fogva rendelkezett multis résszel, igaz én nem tudom, hogy mit esznek annyira rajta, már a Halo3 beta is kb olyan. 2875-ször jobb! :)))
16.
16.
t.roli
Ps3 a Jobb mint az Xbox 360. Csak mivel a Microsoft rengeteg pénzt fektet a reklámokba, és a játéklicencek vásárlásába (biztos rengeteget perkállt a: Ace Combat ért, a Devil May Cry ért és a GTA ért...), valószínűleg nekik késöbb jobban fog menni az üzlet. A ps3 egy valamiért nagyon drága, és az a Blue Ray. Ha az nem lenne lehet még olcsóbb lenne mint egy Xbox. De ott a probléma, h késöbb minden Xboxosnak kell vásárólnia egy HD-DVD kiegészítőt míg a PS3 ban a Blue Ray alap. Arról nem is beszélve, h már akkor is megéri a PS3 mat megvenni, ha csak filmet akarsz rajta nézni és azt sem tod mi az a játék. Mivel a legolcsóbb Blue Ray lejátszó eszköz. Ha ez ma nem is látszik meg (főleg magyarországon), késöbb ez nagy előnye lesz a PS3 nak. Amikor a Blue Ray ára elkezzd drasztikusan csökkenni, akkor fog a PS3 is olcsóbbá válni... (Magyarországon nem hiszem h sokaknak van pénze a HD tv mellett Blue rayt venni. De a Sony nem is magyarországnak szánta a gépét... Mi magyarok az Xboxxal tuti jobban járunk)
15.
15.
Pukhi-zik
user nem is te lennél...szép íromány.szar az egész mi? hallod csajod van?
14.
14.
user1
Szerintem elég mókás dolog hogy az xbox márkanév a felbukkanása óta eltelt annyi év után is csak ott tart, hogy most esetleg, talán hasznot is hoz a házhoz.

A ps3 -on pedig csupán egyetlen dolog segíthet. A drasztikus árcsökkentés. Hiába a cell cpu - ami technikailag valóban világelső, az ibm fel is fogja használni más területeken - ha a játékok megjelennek a jóval olcsóbb xbox360 -ra is. A bd lemezek eröltetése is csak egy újabb koporsószög a japán gépnek. De még változhatnak a dolgok.



A halo mániát meg a mai napig nem értem. Lehet hogy túl vénnek számítok és azért nem tetszenek az agyament "rohanok és lövök" játékok? Vagy annyira gyér a konzolos játékfelhozatal hogy még ezek is a legjobbnak számítanak? Mi a fene annyira jó a gow -ban? Szerintem egyszerá divatról van szó. Az ég világon semmi különleges nincs benne. Olyan mint a doom, csak szebb a 3d környezet. Na de mindegy. Ha nektek ez kell?
13.
13.
Myko Alto
Nem is tudom, a Halo 3nak talán az a nagy ütőereje, hogy mind a single mind a multiplayer része világhirű és odavannak érte. A GOW meg ha jól tudom elsőnek csak SP játék volt , nem? Javitsatok ki ha hülyeséget irtam :) nem vagyok otthon X360ban :)
12.
12.
Ch4Bi HUN
Pukhi-zik:igazad van! Már amióta kijött a Béta tesz a Halo 3-ról azóta nyomom vele nap mint nap és azt kell mondjam hogy nagyon ott lesz sztem a GOW-ot és a többi csúcsjátékot is magasan veri, mindamellett hogy itt mondják hogy nincs benne újítás...lol kb csak olyan 30db-ot tudnék kapásból mondani fegyverek ,közelharc, járművek, játékmódok meg minden terén...
11.
11.
Pukhi-zik
tjames: mi volt a GOW ban ujitás? semmi.a Haloban meg oylan lebilincselő sztori zene játékmenet van ami miatt méltán ül a trónján.Sztem majd ha játszunk vele mindenkinek le fog esni az álla egy két jelenetnél az tuti.CsAkhát most még a soványka multin kívül sokat nem látott a paraszt.
10.
10.
Pukhi-zik
azé nem éppen haszon ez még ,rengeteg pénzt elgórtak pl a cégek megvásárlására stb.. persz jól hangzik.
8.
8.
tjames
Proevofan: ps3 kicsit többet tud min x360. De csak KICSIT! és azt sem mutatja... legalábbis felhasználóként ebből semmit sem veszünk észre. Hardverileg meg lehet vitatkozni, de a száraz adatokat nézve MS vasa erősebb! Márkahűnek lehet lenni, de el kell ismerni x360 rávert a ps3-ra. Nem lesz akkora siker mint ps2 volt, de ps3 sem lesz akkora mint x360.
8.
8.
Glek
ProEvoFan: Konkértan mivel is tud többet?

Hát remélem hogy tényleg csak hasznunk lesz abból ha nyereséges.
7.
7.
Kr@toS
A grafikától eltekintve én nem tenném a Halo trilógia mellé a Gears of War-t.
6.
6.
ProEvoFan
rhynn; A ps3 kicsit többet tud az x360ná!!!

Csak a szoftver kinálata még nem az igazi + a MS fizetett midiája tönkrepróbálja tenni a rémhírekkel, ami elég jól sikerül......
5.
5.
VID993HUN
Eggyet értek tjames-el. A Halo-nak csak a neven nagy, és semmi új nincs benne amiért olyan jó lenne
4.
4.
rhynn
Szerintem PS3 soha nem lesz nyereséges, az egészet elszúrták, ahogy van. Mondom ezt annak ellenére, hogy egy remek gép, de az üzleti része nem az igazi. A kérdés, hogy mit csinálnak vele?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...