Tizennégy percig mozog a Hogwarts Legacy

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 18.
  • Videó
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően tegnap különkiadással jelentkezett a State of Play műsora, ahol a főszerepet az idén megjelenő Hogwarts Legacy kapta. Közel negyedórás gameplay bemutatót kaptunk, amelyből egy sor részletre fény derült.

Aggodalomra semmi ok, a korábbi pletykák ellenére (és a Warner ígéreteinek megfelelően) valóban megjelenik idén az eddigi legambiciózusabb Harry Potter-játék, a Hogwarts Legacy, igaz, nem szeptemberben, hanem az ünnepi szezonban.

Az Avalanche Software fejlesztése ráadásul nemcsak PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érkezik, hanem a Nintendo Switch-változatát is megerősítették - igaz, az még nem világos, hogy natívan futó vagy felhős kiadásról van-e szó.

A készítők tegnap este egy tizennégyperces State of Play-különkiadással jelentkeztek (fent), amely egy nagy adag gameplay jelenet társaságában mutatta be nekünk a játékot. Később egy fejlesztői videóinterjú is levetítésre került, és természetesen új screenshotok is érkeztek az akció-kalandhoz  - ezeket lejjebb találjátok meg.

A Hogwarts Legacyben a Roxfort új növendékét alakítjuk majd, aki egy különleges képességgel rendelkezik: képes manipulálni egy ősi mágikus energiát. Valószínűleg ez magyarázza meg, hogy hősünk ötödikesként kezdheti meg a varázslósulit, ezt követően azonban hamar felfordulnak a hétköznapjai, és ki kell derítenie, hogy ki pályázik erre az energiára, és hogy miért akarja elpusztítani általa a varázslók világát. 

A karakterünket mi magunk hozhatjuk majd létre, akit annak rendje és módja szerint beosztanak a Roxfort négy házának egyikébe. Mielőtt megmentenénk a világot, élnünk kell a diákok mindennapjait: részt vehetünk az órákon, megismerkedhetünk a társainkkal és a tanárokkal, meg kell tanulnunk varázsolni, gyógynövényeket termeszteni és főzeteket készíteni. Természetesen vállalhatunk mellékes feladatokat, és felfedezhetjük az iskola összes zegzugát is, amelyek számtalan fejtörőt ígérnek majd. A sztori egyébként az 1800-as évek végén játszódik, így legfeljebb az iskola ikonikus helyszínei és annak szellemei lesznek ismerősek, a karakterek maguk nem.

Az összecsapások során változatos varázslatokat kombinálhatunk és süthetünk el, hogy elbánjunk az életünkre törő gonosz varázslókkal és lényekkel, de a védekezéshez és az ellentámadáshoz is kapunk igéket. Ezenkívül hősünk folyamatosan fejlődik majd, valamint lootolhatunk és craftolhatunk a hatékonyságunk növelése érdekében. Kalandjaink folyamán különféle főzetek lehetnek a segítségünkre, legendás állatokkal ismerkedhetünk meg, és természetesen a seprűnyélre is felpattanhatunk majd - a Szükség Szobája itt a mi kis rejtekhelyünk lesz, amit testreszabhatunk, és ahol felkészülhetünk a nehézségekre.

Habár a Hogwarts Legacy egy méretes Roxfortot tár elénk, amit szabadon bejárhatunk majd, nem áll meg az élet az iskola falainál, hiszen Roxmortsba is ellátogathatunk, ahol mindenféle kereskedő vár minket. Az összképet a váltakozó évszakok és az időjárás viszontagságai teszik teljessé.

12.
12.
adamsfamily
#10: Félig-meddig egyet is értek veled,viszont egy ilyen játékba szerintem valami kooperatív mód simán elférne.Olyan kompetitív multit,ami ötletes és nem egy tucat tps szintjére degradálja,na olyat én se tudok elképzelni hozzá.
11.
11.
honest guy
#10: Megértelek, de egy Harry Potter rajongónak (nem
Lorthirash-ra gondolok, őt nem ismerem) hiába mondod, hogy multizzon mással. Ők itt akarnak együtt varázsolni a haverokkal. Nem egy évente megjelenő retekkel. :)
10.
10.
Pistons00
#8: Már megint a multiplayer. Akárhanyszor bemutatnak egy jó single stori játékot valaki tuti hogy megjelenik hogy hát izé szoval izé azért izé a multiplayer. Ha multizni akartok ott vannak a futoszalagon gyártott bejáratott évente megjelenő retkek. Azt az időd amit egy ilyen játéknál a multira forditanak inkabb forditsák arra hogy a játek single állapotban a lehető legjobb legyen. Ha a játék megjelenése utan a fejlesztők ugy döntenek hogy készitenek hozzá multit ugy persze oké.
9.
9.
Ganzer
#5: Nyilatkozták hogy nem lesz. Majdcsak betartják a szavukat..
8.
8.
Lorthirash
Én örülnék annak is ha lenne valamiféle multiplayer elképzelés is a jövőben, mert a játék a világ jó alapot szolgálna egy ilyen verziónak is.
7.
7.
adamsfamily
Nagyon jól néz ki.Warner játékban még soha nem csalódtam.Remélem ebben sem fogok!
6.
6.
Macifasz
#5: Lenyilatkozták a készítők, hogy nem lesz benne mikrotranzakció. Remélem tartják is magukat ehhez.
5.
5.
TrishtanAG
#4: Arra azért nem vennék mérget, hogy annál a bájitalkeverésnél nem lesz mikrotranzakció.
4.
4.
Ganzer
#3: Open world single rpg, mikrotranzakciók nélkül. Nem vagyok nagy HP fan, de ez így első látásra egész jónak tűnik.
3.
3.
razipapi
Nekem is nagyon tetszik. Viszont amire nem igazán tudtam rájönni az ,hogy most ez online RPG lesz vagy single azon kívül ,hogy open world?.
2.
2.
zoli12i
Az ünnepekre meg lesz mit kell tolni!
Eddig remekül fest az egész.
1.
1.
Macifasz
Nos...kis túlzással, de én konkrétan remegtem a gyönyörtől, annnnnnnnnyira el van találva ez így első blikkre! Tökéletes atmoszféra és hangulat, elképesztő látvány, jóféle harcrendszer plusz valami brutál sok tartalom és lehetőség. IDEVELEAZONNAL!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...