Hatalmas review bombing érte a Gran Turismo 7-et

  • Írta: szlav
  • 2022. március 21.
  • Hír
Link másolása
Hiába lett egy kimagaslóan fantasztikus játék a Gran Turismo 7, a szimulátor mégis a legalacsonyabban értékelt PlayStation-exkluzív lett a játékosok szavazatai szerint a Metacriticen. Mindezért pedig a játékbeli pénzszerzést lelassító frissítés a felelős.

Kétségtelen, hogy a Gran Turismo 7 egy kivételesen nagyszerű versenyjáték lett - egy valódi szerelmeslevél azoknak, aki bármilyen formában kedvelik az autós kultúrát. A Polyphony Digital játéka remek fogadtatásra lelt a kritikusok köreiben, és valószínűleg az eladásokra sem lehet panasz, az viszont egészen biztos, hogy a napokban rengeteg játékost haragított magára a japán fejlesztőcsapat.

Ezért pedig a játék 1.07-es frissítését okolhatjuk. A patch élesítése is rázósan indult, hiszen gyakorlatilag egy teljes napig elérhetetlenné váltak a játék online funkciói (vagyis szinte az összes tartalom), a hidegzuhany azonban csak a rendszer helyreállása után érte igazán a játékosokat. Kiderült ugyanis, hogy a Polyphony csapata futott egy balanszkört a cím pénzszerzési lehetőségeivel. Néhány hosszabb verseny, amely megnyerése korábban csupán ötezer kreditet jutalmazott, mostantól több tízezernyi valutát ér, ugyanakkor más versenyek jutalmait alaposan lenerfelte a fejlesztőcsapat - azokat a futamokat is, amelyekkel eddig a legkönnyebb volt a farmolás.

A Gran Turismo 7 legdrágább autóinak megvétele eddig sem volt sétagalopp - a milliós járgányok megszerzéséért akár több tíz órát is tölthetünk az aszfalton, az eddig optimálisnak vélt stratégia kiütése pedig számos játékos szemében egy olcsó üzleti húzás. A játékban elkölthető valutát ugyanis valódi pénzzel, mikrotranzakciós megoldással is megszerezhetjük - ugye már értitek, hogy hogyan köthetett ki 2 ponton a játék felhasználói értékelése a Metacriticen?

A frissítés kapcsán egyébként a szimulátorsorozat atyja, Kazunori Yamauchi is megszólalt, ez azonban csak újabb olaj volt a tűzre. A játéktervező azzal magyarázta a történteket, hogy a változtatások célja csupán a valódi autóvásárlás élményét hivatott tükrözni - az igazán drága autókért alaposan meg kell dolgoznunk. Mi tehát csak reménykedünk abban, hogy következő frissítéssel nem válnak köddé a kreditjeink, ha a boxutcában alaposan megtankoljuk a verdánkat.

17.
17.
Vis Major
#15: Ez mondjuk nézőpont kérdése. Az előző részt is a multi miatt vette az ember illetve multi versenyzéssel töltötte el a legtöbb időt. Gondolom látja a studió hogy a játékosok mennyit töltöttek offline és online módban. Szerintem ezért is lett így.
16.
16.
simi
a következő update-ben bevezetik, hogy minden verseny előtt tankolnod kell 550Ft/l ért, merthogy elszállnak a benzinárak a való életben
15.
15.
Windrider
Meg is érdemlik. Bár a játékon belüli tranzakció fel van tüntetve a dobozon, szóval ez sajna nem meglepetés, viszont az, hogy offline tulajdonképpen elérhetetlen a játéktartlaom 95%-a amiért kemény pénzt kifizettél...nevetséges.
14.
14.
Brenor
Nem lehetne a metacritic-ből egyszerűen kivenni a user score-okat? Aki nem újságíró az ne értékeljen már! Nevetséges, hogy a legkisebb gondok miatt dobálják a 0 pontokat, mert hisztiznek egy kis dolog miatt.
13.
13.
Caleon
#8: Világos, egy autós játékban nem tudsz hozzáférni az autókhoz, ez tényleg fasza.
12.
12.
Vis Major
#11: Tigrismintásat nyertél.
11.
11.
Vis Major
#10: Igen azzal mindent vertél. Azt hiszem 980Le volt. Tök mindegy milyen szériában mentél nem volt ellenfél. Kicsot ilyen OP verda volt.
Én inkább ami nagyon megmaradt bennem az a Toyota GT One. Nehéz volt vezetni de ha rá éreztél brutál volt amit lehetett vele menni. Ha jól emlékszem ennél volt az hogy ha egy 24órást teljesítettél akkor piros alapon fehér csíkos tigrismintát
10.
10.
adamsfamily
#7: A 3-ban jó volt.Az volt az első játék amivel játszottam Ps2-ön.Emlékszem,hogy a Suzuki Escudo nem volt egy olcsó járgány,de mégis össze lehetett szedni rá a lóvét.
9.
9.
Venator
#6: Nyugodtan ved meg maga a jatek az egyik legjobb autos jatek lett es nem kotelezo penzt kiadnod a autokert nekem egy csomo lett azal hogy nyertem meg kioldottam. Tullihegik ezt
8.
8.
Venator
#1: Erdekes en kivittem a kampanyt anelkul hogy penzt adtam volna autoert es a vegen 77 kocsim lett csak egy lehetoseg hogy penzert vegyel autot nem kotelezo. Nem jo de tul van lihegve itt mas jatekoknal miert nincs ilyen felhaborodas pl fortnite? Meg maga a jatek nagyon jo amugy.
7.
7.
Vis Major
#6: Első napon is volt mikro. Csak a frissítéssel "bedurvult". Én imádom a mostani GT deee tényleg elszaladt a ló a mostanival.
Remélem addig üti őket a nagyérdemű még észhez nem térnek.

Azt hiszem a GT2 vagy 3-nál volt rohadt jó a balansz. Ha kellett egy ritka, nagyon drága verda akkor vagy mentél két-három, 3-6órás futamot és megvolt rá a pénz. Vagy mentél 12-24órásat és ha első lettél akkor a pénz mellé az autót is meg kaptad viszont egyedi festéssel amit csak így tudtál megszerezni.
Abban volt motiváció.... most meg futod a "köröket" apróért hogy összegyűjtsd.
6.
6.
adamsfamily
Az utolsó GT amivel játszottam a 4 volt.Ezt vártam,mert PS4-re csak a Sport volt eddig,de amiket olvasok róla,lehet hogy nem veszem meg.
Már az is görény húzás volt,hogy megvárták amíg rádobálja mindenki a jó értékeléseket és utána bekapcsolták a mikrotranzakciókat.
5.
5.
Heldengeist
Őszintén szólva szerintem már az always online DRM miatt megédemli a negatív értékeléseket meg azért, mert a lemezes változaton nincs rajta (értsd futtatható állapotú) a teljes játék.
4.
4.
Nothing
Eddig azért nyavalyogtak, mert túl könnyű a pénzszerzés és nincs kihívás. Ezeknek tényleg semmi sem jó. Ez a review bombing olyan, mint amikor banánt dobsz az állatkerti majmoknak, mire azok a saját sz*rukkal dobálnak vissza, mert nem hámoztad meg nekik...
3.
3.
crytek
True emberiség aki megérett a pusztulásra:

Fizetni kell autókért....elmennek az apjuk v.... r.......... m...... f.......
Megkaphatod őket ingyen is csak ölj bele 2457 órát... elmennek az apjuk v.... r.......... m...... f.......

Az embereknek semmi se jó.. Van pár autós játékom mivel szeretem őket ,de én ont leszarom a járgányokat.. Forza M6 és FH3 mindkettő fullfullos kiadásban van meg valami 3-400+ autóval... De jó de frankó .Ha a játékban megyek vagy 20 félével már szerintem hazudtam.... Felesleges full felesleges
2.
2.
Füles
Annyira élethűen sikerült megvalósítani az autóvásárlást a játékban, hogy még a valódi pénzedet is el tudod költeni.
1.
1.
Jarl Balgruuf
Review bombing tudtommal az ha nem megérdemeltem csak trollkodásból és rosszindulattal pontozzák le, ez meg inkább jogos vélemény patkány monetizációs megoldás miatt.
Az a magyarázat meg, a pofám leszakad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...