DICE: tanultunk a Battlefield 2042 hibáiból

  • Írta: szlav
  • 2022. március 24.
  • Pletyka
Link másolása
Az EA és a DICE hosszú távra tervezett a Battlefield 2042-vel, a játék azonban hamar elhasalt. A bennfentesek szerint a stúdió tanult a hibákból, így igyekeznek nem újra elkövetni azokat a már készülő következő részben.

A rendszeresen megbízható insider információkat szállító Tom Henderson újabb helyzetjelentést tett a Battlefield 2042 háza tájáról. Nyilvánvaló, hogy a grandiózus online csatákat ígérő lövölde óriási csalódást okozott a játékosoknak, és habár a javítások lassan, de biztosan érkeznek, kétségtelen, hogy az EA és a DICE is elengedte a korábbi terveket, miszerint hosszú éveken át ez a játék szolgálhat minden következő Battlefield-tartalom alappilléreként.

A Battlefield 2042 ugyanis félkészen, rengeteg technikai hibával, kevés tartalommal és rendkívül visszás rendszerekkel került a nagyközönség elé, ráadásul a 128 játékost felvonultató óriási csaták sem lettek olyan szórakoztatóak, mint amilyenre számíthattunk. Mindezek ellenére a DICE nem engedi el a játékot: nem is tehetnék, hiszen kötelességük leszállítani négy battle passre elegendő tartalmat, Henderson szerint azonban a csapat jelentős része már átállt a pre-produkciós fázisban álló következő Battlefield-játék fejlesztésére.

Az új epizód első kilátásai pedig egyelőre biztatók, úgy tűnik ugyanis, hogy a stúdió visszalép a Battlefield 2042 összes olyan újításától, amelyek a játék csúfos vesztét okozták. Habár ezzel kapcsolatban Henderson forrásai nem szolgáltak konkrétumokkal, könnyedén gondolhatnánk az óriási, de borzasztóan üres pályákra, a 128 fős játékmódokra vagy a játék specialistáira.

Ismét előkerült a pletyka, miszerint a DICE egy ponton azt tervezte, hogy egy hero shooter lesz a széria következő darabja, Henderson forrásai azonban arról számoltak be, hogy mára ezt az ötletet teljesen elvetették. A legutóbbi zárt tesztekből az derült ki, hogy a fejlesztőbrigád hamarosan a Battlefield 2042-ben is átalakítja a jelenlegi rendszert, így a specialisták szerepköre jobban hasonlít majd a sorozat hagyományos kasztrendszeréhez.

12.
12.
r3dman
Hardline is kimondottan jó volt de már azzal se játszik senki.
11.
11.
Heldengeist
#10: Battlefieldtől alapvetően nem is várok single playert. A sorozat kifejezetten multis játéknak indult (BF1942; Vietnam; BF2, BF2142). Ami a single kiadásokat illeti, nekem egyedül az első Bad Company tetszett.
10.
10.
Zisten
Nem első eset, hogy játékok elhagyják a sztori módot és csak online részt adnak ki. Ilyenkor az ember joggal várja azt (főleg hogy a stúdió is ezzel a szöveggel áll elő), hogy akkor ha mindenerejükkel egy dologra koncentrálnak tuti faca terméket kap. Aztán jön a megjelenés és pofáraejtenek minket. Sztori sincs és még szar is a végtermék. Persze mindezt ugyanúgy teljes áron kínálják... a megszokottól még drágábban.

Szerintem a legjobb az lett volna, ha kiadnak egy Bad Company remasteredet.
Nagyon szeretem a sorozatot. (Kiváve a BF1et. Rüheltem a hülye halhatatlan "superhős" karaktereit, de az összes többit imádtam.) Nagyon vártam ezt a részt, de a béta után lemondtam a előrendelésem. Nagy csalódás volt. Inkább visszamentem az imádott BF5-be és beleöltem még pár száz órát (kb. 1500óra van benne).

Sajnos a BF játékoknak van egy megszokott forgatókönyve, hogy kezdetben a tankok hamar kilőhetőt, a tankosok elkezdenek picsogni, ezért erősebb lesz a védelmük, így a gyalogság semmit nemtud tenni ellene, a tankkok meg ledarálnak mindenkit.
Ilyenkor megyek át városi harcmezőkre, ahol kevesebb a jármű és nagyobb az esélyem a tankok ellene. Mi nincs a 2042-ben? Értelemes városi pálya. Másik oka miért lemondtam.

A PORTAL része jó lenne, ... HA lenne benne tartalom. Az első videókból azt hittem a korábbi részek minden pályája jelen lesz... erre csak 6db (2-2-2). :P Az lópikula. Ha látnám, hogy bővítik ezen részt is tartalommal, talán befizettemvolna már rá, de így hogy semmi tartalom nem jön, csak patch... ráérüünk arra még.

Biztos beszerzem, amint F2P lesz. :D :D :D :D... vagy ide adják PSPLUS-ba. :)
9.
9.
Lorthirash
Igen és majd én ezt el is hiszem szopjanak faszt visszakellene tériteniük a játék árának felét, ehelyett még most is egy rakás fos.
8.
8.
crytek
Akkor a következőbe jöhet megint a single player rész is... Bár 2023-tól minden cod game passos lesz így lesz mivel lödözni
7.
7.
br1Koo
#5: A BF1 lazán elpicsázta a 3-at is meg a 4-et is.
6.
6.
vortel
Ja a 3 fantasztikus volt mai napig az a kedvencem és ha lenne kivel akkor vissza is mennek a 3-mal játszani
5.
5.
Balu1989
#2: Utolsó igazi BF élmény a 4-dik rész volt,a 3-dik részt játszottam a legtöbbet,olyan bf játék már sosem fog elkészülni mint azok voltak változik minden is.
4.
4.
Grabowsky30+
Most mondjam, hogy én is! :) Csak sok hónappal megjelenés után fogok Bf játékot vásárolni a jövőben!
3.
3.
nemfontos
Nem úgy volt hogy a senki álltál nem játszott halo miatt nem megy jól a bf? Csak kérdem. :)
2.
2.
Aanash
Battlefield 4 óta hiányolom a sorozatból a battlefield élményt.
1.
1.
Heldengeist
Dehogy tanutak. Nem tanultak a Battlefront 2-ből sem, a Battlefield sorozatból sem ez az első rész, aminek alaposan elszúrták a rajtját és még egy évig heggesztették megjelenés után, amíg kész lett. Nem tanulnak ők semmiből sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...