Diablo: Immortal - jöhetnek a kozmetikai elemek

  • Írta: gorien
  • 2022. március 29.
  • Hír
Link másolása
A Diablo-sorozat mobilos mellékága, az Immortal sem marad valódi pénzen megvásárolható, ám pusztán vizuális változásokat jelentő kozmetikai elemek nélkül. A Blizzard bemutatta, hogyan gondolja ezek implementálását a játékba.

Legújabb fejlesztői blogbejegyzését annak szentelte a Diablo: Immortal csapata, hogy bemutassa, milyen opciókat adnak a játékosok kezébe, akik minél inkább szeretnék a maguk ízlésére szabni a karaktereiket. Két különböző irányt ismerhettünk meg: a Class Change funkciót és a kozmetikai elemeket.

A Blizzard sosem titkolta, hogy tervez valódi pénzen megvásárolható tartalmakat a mobilos Diablóba, de az új bejegyzésnek hála mélyebb betekintést is kaphattunk abba, miként képzelik el a kozmetikai elemeket. Míg a játékra hatást gyakorló felszereléseket csakis játékkal szerezhetjük meg, látványos fegyverek, pajzsok és páncélok is bekerülnek majd, amelyek csupán vizuálisan változtatják meg (néha egész alaposan) a karaktereink kinézetét.

A tervek szerint havonta érkeznének újabb szettek, amelyek a szezonbérletek aktuális témáját tükrözik (alább az első Battle Pass, a Ghosts of Ashworld egyik csomagjára láthattok példát), de a fejlesztők ingyenes kozmetikai elemekkel is készülnek. A Horadrim szettet például akkor bocsájtják a játékosok rendelkezésére, ha az előregisztrációk száma eléri a harmincmilliót – eddig csak Androidon lehetett tesztelni, de már az iOS-esek előtt is nyitva van az út.

A Class Change funkciónak az a célja, hogy a játékosok ne érezzék magukat kizárva a különböző kasztokból az után, hogy sok időt öltek egyetlen karakterosztály fejlesztésére. A fejlesztők ezért lehetőséget nyújtanak a kasztunk megváltoztatására bármikor a játék során: ilyenkor a Paragon szintünk érintetlen marad, de kapunk egy vadonatúj alapszettet, ami az új, választott osztályunkhoz tartozik.

A régi holmink nem vész el, de a táposabb felszerelésekért ugyanúgy meg kell dolgoznunk. Ha pedig nem jön be az új karakterosztály, gond nélkül visszaválthatunk az előzőbe. A Blizzard jelenleg azon dolgozik, hogyan legyen a rendszer egyszerre eléggé megengedő és szigorú is ahhoz, hogy a kezdő osztályunk kiválasztását se tegye teljesen értéktelenné.

A Diablo: Immortal a tervek szerint még idén megjelenik. A Blizzard felhívta a figyelmet rá, hogy habár az iOS-es előregisztrálók már láthatnak egy június 30-i dátumot a játék neve mellett, az nem a hivatalos megjelenési időpont.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...