Elhagyja a Wargaming Belaruszt és Oroszországot

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 4.
  • Biznisz
Link másolása
A World of Tanksről ismert fejlesztőcég bejelentette, hogy kivonul Fehéroroszországból és Oroszországból, jóllehet a csapat eredetileg minszki illetőségű. Ezekben az országokban egy volt leányvállalata viszi tovább az üzleteit.

A Wargaming bejelentette, hogy kivonul Fehéroroszországból és Oroszországból az orosz-ukrán háború miatt. A live service-üzletét a Lesta Studio viszi tovább ezeken a területeken, és bár a csapat Wargaming Saint Petersburg néven is ismert, a cég vele is megszakította a kapcsolatot. A Wargaming a közleményében leszögezi, hogy a jövőben semmilyen téren nem profitál az itt folytatott tevékenységből, sőt jelentős veszteségekre számít a kivonulás miatt.

A World of Tanksről ismertté vált Wargaming helyzete pikáns, hiszen eredetileg Minszkben alapították. Most a minszki irodát is bezárják, igaz, 2011 óta már amúgy is Cipruson van a vállalat székhelye. A fejlesztőcég korábban több alkalommal is kiállt Ukrajna mellett: adományozott az Ukrán Vöröskeresztnek, külön támogatásban részesítette a kijevi munkavállalóit, és kirúgta a World of Tanks kreatív igazgatóját, amiért az nyilvánosan támogatta az orosz inváziót.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...