Közérdekű: megújul a Gamekapocs!

  • Írta: Gamekapocs
  • 2022. április 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Délután leállunk egy órácskára, méghozzá azért, hogy utána megújult külsővel térjünk vissza. Az új Gamekapocs modernebb, tisztább és szárazabb érzést nyújt, és hosszabb távon is jobban tudunk építeni rá.

Közérdekű hírünk van, kedves Gamekapocs-olvasók: 15 órakor leállunk egy órácskára, aminek az az apropója, hogy új külsőbe öltözik a Gamekapocs. Nagyon érett már egy alaposabb ráncfelvarrás az oldalnak, hiszen 2010 óta viseljük a jelenlegi kinézetet, és most végre lehetőség nyílt arra, hogy modernebb megjelenést kapjunk.

Fontos technikai részlet, hogy a váltást követően egyesül a desktop és a mobilos oldalunk, és bár első körben a dizájn megújítására törekedtünk, így túl sok funkcionális változásra nem kell számítani, azért a kommentszerkesztést megvalósítottuk, ha már belefogtunk a munkába - így még pont megelőzzük a Twittert, szóval egész jók vagyunk!

A tervünk az, hogy a későbbiekben folyamatosan finomhangoljuk és fejlesztjük tovább az oldalt a visszajelzéseitek alapján, így mindenképpen megköszönjük, ha ezeket eljuttatjátok hozzánk - a hibajelentes@gamekapocs.hu címünk továbbra is él. További jó olvasgatást!

Update! Helló, világ!

95.
95.
logic5
#93: Mondjuk a gamestart pont el kell engedni. Szánalom. Mint a guru. Maradok a külföldi oldalaknál.
94.
94.
logic5
Szerintem a kommentek a sok retard miatt csappantak meg. Nem mondanék neveket.. Krájtek, meg stb. Mert unja már őket az ember. Én is kb csak hetente nézek fel ide, mert csak felidegesítem magam.
93.
93.
Ooorky
#91: Pc-n még elmegy, de mobilon tragédia lett az oldal, felesleges irritáló feature-ökkel, állandóan kilépkedéssel stb. Én is inkább gamestar-on nézelődök az utóbbi hetekben.
91.
91.
Heldengeist
Azért kíváncsi lennék az utóbbi hónapok látogatottsági statisztikáira, mert az elmúlt 3 hónapban igencsak elkezdtek pangani a kommentszekciók és a bloggerek sem nyüzsögnek. Kétlem, hogy valahogy mindenki egyszerre megy több hetes nyaralásokra.
90.
90.
honest guy
Azt ki hagyta jóvá, hogy mobilon a slider képet nem lehet érintéssel jobbra-balra mozgatni, hanem csak a pontokra bökve? Üzenem neki, hogy ez 2022-ben gagyi!
88.
88.
_Giskard_
Mobilon (telón és tableten) is hatalmas fejlődés, desktopon főleg.
Komment szerkesztés régi kérés volt, én speciel nem tartom fontosnak, sőt nagyon tanulságos volt ki-milyen módon és nyelvhelyességgel nyilvánult meg.
Azokat a dolgokat amit a többség kifogásol nyilván javítani fogjátok (sorköz, comment box, betütípus stb)
A képfelbontás növelése óriási dolog, tűéles a korábbihoz képest.
A régi design már nagyon "retro" volt, de sajnos nem a kellemes módon, hanem kissé poshadt érzést nyújtott.
A régi funkciók ugyanott vannak, jó érzés hogy kb mindent ugyanott, ugyanúgy megtalálok.
Szerintem jól sikerült, abból is látszik hogy a fanyalgók szinte csak az amúgyis nehézsúlyú toxic tagoktól jönnek, akiknek bármit csináltok soha nem lehet jó.

Köszi a munkát, hajrá.
87.
87.
Tsabesz
Nagyon tetszik az új dizájn! Le a kalappal, szép munka! Most már nem csak a hírek színesítik meg a napom hanem az oldal felülete is. Köszönöm!
85.
85.
Dr.Mú
Nekem tetszik az új dizájn :)
84.
84.
honest guy
#69: Az a slider még 4K monitoron is nagy. Parasztvakításnak jó, mert látványos. Cserébe nem hasznos. A jobb szélén az elrejtett menü is felesleges szerintem. Az látszódhatna fixen, mint régen.
83.
83.
honest guy
#66: "a kenyérszöveg formázásánál nyúlt valaki nagyon mellé"
+1
82.
82.
delphijos
#70: Na, revideálnom kell magamat, engem is elkezdett állandóan “kidobni”. Gyakorlatilag állandóan be kell jelentkeznem minden alkalommal.
81.
81.
Heldengeist
#80: A probléma az, hogy a reklámokat manapság nem etikusan szolgáltatják. És itt nem arra gondolok, hogy széthúzza az érdemi tartalmat és közé vegyül.

Itt is betöltődik egy tucat 3rd party szemét, amiből gyakorlatilag csak az ajax.google.com az egyetlen, amire tényleg szükség van az oldal működéséhetz és az is lehetne self-hosted. A többi mind tracker célzott reklámokhoz.
80.
80.
godach
#78: Van olyan, hogy vagy fizetek a reklámmentességért vagy eltűröm azt a párat, ami van mert elfogadom, hogy az oldalnak is kell egy kis plusz pénz.
Itt azért zavar, mert elő lett adva a nagy fejlődés, aztán se híre se hamva csak gondolom erre a felületre könnyebb benyomni a nagy fostengert. Mintha kicsit becsapva érezném magam.
79.
79.
Heldengeist
#78: Lehet, hogy ez is megérne egy bejegyzést, én Newpipe klienst használok mobilon, az funkcionálisan Youtube premium proxyn keresztül. Reklámot meg blokkolok mindenhol. Meg gyakorlatilag minden mást is, ami nélkül az oldal még működik .
78.
78.
Ooorky
#77: Még youtube videókat is firefox-szal nézek telefonon, hogy legyen adblock,
Rengeteg oldal egyszerűen használhatatlan olyan szinten telerakják reklámmal.
Rányomni meg úgyse fogok...
77.
77.
godach
#76: Ja, tolja a pofádba a reklámokat.
Eddig nem használtam adblockert, mert inkább nem mentem olyan oldalra de itt vagy felrakom vagy leszokok erről is...
76.
76.
r3dman
Azóta tele van reklámmal
75.
75.
Heldengeist
#71: Funkcionálisan az oldal eddig nem veszetett semmit, legalábbis nem vettem észre. Lett komment szerkesztés és egy bűn ronda "flat design", ami olyan, mint amit egy gyakornok rakott össze. Fogalmam sincs, hogy jött ez divatba, nem modern, hanem amatőr dizájn. Az utóbbi napokban valószínűleg patcheltek is rajta, mert mintha már nem lenne olyan lassú, mint az első nap (de még mindig lassabb, mint a régi).

Egyelőre kb. ennyi változást fedeztem fel. Majd ha legközelebb blogolok, kiderül a nem működő funkciókat végre rendbe tették-e.
74.
74.
_Rej
Talán még asztalról FHD-n nem is rossz, de mobilon egyelőre öngól szerintem. És legtöbben mobilon látogatják az oldalt szerintem.
73.
73.
semike
72.
72.
delphijos
#70: Én is mobilon nézem többnyire, ilyen jellegű hibát nem tapasztaltam. Nekem mobilon már az felüdülés hogy nem b*szódik el a link, és a friss kommentek rész is valós, mert előtte az mobilon kb. semmit nem ért. Volt hogy 2-3 napos komment volt a listában. Viszont, a komment száma nem látszik, szóval nem nagyon követhető ki mire válaszolt. Ja, és az avatar képet feleslegesen nagynak tartom, egy csomó helyet elvesz.
71.
71.
_Rej
Régebben pont a dizájnnal fogott meg az oldal a többi hasonló témájú oldallal szemben. De ezt nézni is rossz, teljesen érthetetlen számomra. Valamint a felülete is sokkal bonyolultabb lett. Csak szokni kell srácok? Mobilon alapból katasztrófálisan túlméretezett az egész, és még az aljára kell görgetni a hozzászólás lehetőségééig. Akinek ez jobb, mint a régi, azt még nehezebben értem meg. RIP.
Miért van az, hogy ami jó azt el kell rontani? Mert ezzel nem fejlődött az oldal, az biztos.
Valamint még azt sem mutatja, ki hány kommentet írt...
70.
70.
Ooorky
#69: Én 1080p-ben nézem PC-n, semmi bajom vele.
De mobilon nálam olvashatatlan, össze-vissza ugrál, meg az egész design sokkal rosszabb olvashatóságban, mint az előző, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan elfelejti a bejelentkezésem...
Mivel korábban 95%-ban mobilon használtam ezért fellélegezhettek, mivel sokkal ritkább látogató leszek.
69.
69.
Zuzmo
Szerintem valami óriási 4K monitoron lett tervezve az új design, aztán aki 1080p-ben nézi, az meg csak pislog, hogy miért csak a slider képet látni a főoldalból.
68.
68.
delphijos
Ja, az a hiba még mindig megvan hogy a cikk alatt nem a valós kommentszám jelenik meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...