Beperelte a Square Enixet a Balan Wonderworld direktora

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 1.
  • Hír
Link másolása
A Balan Wonderworld katasztrofálisan sikerült, a játék direktora, a Sonic-veterán Yuji Naka azonban azt állítja, hogy ez nem rajta múlt, ezért be is perelte a Square Enixet.

Nagyot szólt annak idején, amikor a Square Enix bejelentette, hogy leigazolta a Sonic-veterán Yuji Nakát egy projekt erejéig. A Balan Wonderworld végül tavaly jelent meg, azonban katasztrofálisan sikerült (a Switch-változat 36, a PS5-ös kiadás 51 százalékos Metacritic-átlaggal büszkélkedhet), majd nem sokkal később kiderült, hogy Naka el is hagyta a kiadót.

Naka végül a minap további részleteket is megosztott a történtek kapcsán, méghozzá annak apropóján, hogy bíróság elé ráncigálta a Square Enixet a Balan Wonderworld minősége miatt. Mint mondta, nem elment a kiadótól, hanem elküldték, méghozzá fél évvel a játék megjelenése előtt. Állítása szerint két ponton rúgták össze a port a céggel: egyrészt az úriember zokon vette, hogy a Square az eredeti aláfestő zene helyett egy youtuber feldolgozását használta volna a játék marketingjénél, másrészt a fejlesztésbe besegítő Arzest csapata úgy adta le az aranylemezt, egy csomó hibát nem javított ki a címben.

Naka szerint a fejlesztőknek az utolsó pillanatig kőkeményen kellene dolgozniuk azon, hogy a játékuk jó legyen, és a játékosok élvezzék azt, azonban a Square Enix producere rendkívül szűkös időkeretet adott a Balan Wonderworld fejlesztésére. A szakember azt is hozzátette, hogy "sajnálja, hogy a játék félkészen jelent meg", és hogy "úgy gondolja, a Square Enix és az Arzest az olyan cégek közé tartoznak, amelyek nem törődnek a játékokkal és a játékosokkal".

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...