Activision: a második világháborús körítés miatt teljesített gyengén a Vanguard

  • Írta: szlav
  • 2022. május 5.
  • Biznisz
Link másolása
Már az Activision sem titkolja, hogy a Call of Duty: Vanguard jócskán a várakozások alatt teljesített. A kiadó szerint részben a második világháborús téma okolható az érdeklődés megcsappanásáért.

Nem zárt túlzottan erős félévet a Call of Duty: Vanguard. Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy az Activision az elmúlt egy évben elvesztette a játékosai egyharmadát, a köddé vált felhasználók javát pedig a Call of Duty-széria évente visszatérő játékosai tették ki. A legutóbbi éves üzleti jelentésében a kiadó meg is nevezte recesszió okait: úgy vélik, hogy a második világháborús környezet hátráltatta a legutóbbi epizód sikereit, de az innováció hiánya is negatívan befolyásolhatta a játék eladásait.

"Habár a Call of Duty továbbra is a világ egyik legsikeresebb szórakoztatóipari márkája, a 2021-es prémium címünk nem ért fel az elvárásokhoz - ezt a végső megvalósításnak köszönhetjük. A játék második világháborús környezete nem aratott sikert a játékosközösség egy részénél, emellett pedig nem sikerült annyi újítást hoznunk, amennyit egy prémium címtől elvárnánk."

A fentiek ellenére az Activision igen nagy reményeket fűz az idén ősszel megjelenő Modern Warfare 2-höz: "Az említett hibákat mindenképp orvosoljuk majd a 2022-es megjelenésünkkel. Az idei prémium címünket és a Warzone munkálatait az Activision nagysikerű Infinity Ward stúdiója vezeti. A Call of Duty-széria történetének eddigi legambiciózusabb megjelenésére készülünk: több mint 3000 alkalmazott dolgozik a franchise-on, a Modern Warfare-cím visszatérésével pedig ismét a széria legsikeresebb ágához térhetünk vissza."

6.
6.
Nate Hope
Azért az sem túl előnyös, hogy minden évben jön egy CoD, ráadásul már a szingli kampány (ami kb. az MW rebootig toppon volt) is kínlódás inkább. Persze ilyenkor jön a szokásos bűnbak keresés, de hogy a második világháborús téma miatt teljesített ennyire gyengén, az szerintem eléggé harmatgyenge kifogás.
5.
5.
Ooorky
#4: Szerintem is, egyszerűen ezzel az évenkénti fejéssel kinyírták a szériát.
4.
4.
Slik
szerintem mar ugy ahogy van reg dogunalmas az egesz akarmilyen evszazadban jatszodik
2.
2.
crytek
Single hangulatban meg akcióban verhetetlen.
Remélem a felvásárlás hamar lezajlik és végre én is tolhatom a game passban
1.
1.
Rakottkrumpli
Engem is ezért hagyott hidegen, pedig szeretem a második VH-t, csak hát már eléggé lerágott csont. A történelemben folyamatosan háborúk zajlottak és zajlanak is. Annyi lehetőség lenne, amit nem lőttek már el ezerszer. (Pl. polgárháborús téma szerintem elég nagyot ütne akár harcokba torkolló tüntetésekkel stb. De még egy jó vietnámi háborús lövöldözést is el tudnék viselni. Mai grafikával nem sok van)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...